Nauru Reisgids

Reisgids

Nieuws

Beste reistijd

Regio's en steden

Praktisch

Ontdek

In de Stille Oceaan ligt het schelpvormige rotseiland Nauru: de kleinste republiek ter wereld. Ze wordt omringd door andere eilandstaten, te weten de federale staten van Micronesia in het noorden, Kiribati in het oosten en in het zuiden de Salomonseilanden. Nauru is het enige Oceanische land dat uit slechts één eiland bestaat. Het wordt omgeven door koraalriffen, met een 65 meter hoog plateau in het kale, onbewoonde binnenland. Alleen langs de kust van Nauru ligt een smalle, karige groenstrook. Je komt hier voor de rust, want verder is er namelijk weinig te beleven.

Praktisch

 • Als Nederlander heb je geen visum nodig voor landen binnen de Europese Unie, het Schengengebied en het Caribische deel van het Koninkrijk. Voor de landen daarbuiten heb je meestal wél een visum nodig. Met een visum krijg je toestemming om een land binnen te gaan en er voor bepaalde tijd te verblijven. Na het verstrijken van de einddatum moet je het land weer verlaten hebben. De meeste reizigers maken gebruik van een toeristenvisum met een beperkte geldigheid. In sommige gevallen kun je je visum aan de grens kopen. In de meeste gevallen is het echter aan te raden om je visum al voor aanvang van je reis te regelen. Visa worden afgegeven door de landen zelf, en zijn (online) te regelen via de respectievelijke ambassade of een visumdienst.
  Check snel of je een visum nodig hebt voor jouw reisbestemming.

 • Aanbevolen vaccinaties voor Nauru:

  - DTP (Difterie, Tetanus en Polio)

  - Hepatitis A (besmettelijke geelzucht)

  Het vaccinatie advies van Nauru kan van gebied tot gebied verschillen. In veel landen is de kans op een ziekte afhankelijk van het seizoen dat je op reis gaat. Raadpleeg daarom de checklist van de GGD.  

  Columbus Travel raadt de vaccinatieservice van Reisprik aan.

  Wil je weten hoe je veilig op reis kunt, lees dan ons artikel ‘veilig op vakantie: wat je kunt doen tegen ziektes en andere risico’s op reis’. Met deze gezondheidswijzer ben je beter voorbereid en ga je ontspannen op reis. 

 • Munteenheid: australische dollar (AUD). De waarde van de munt is onderhevig aan fluctuaties dus check voor je vertrek de wisselkoers.

 • Nauru – welke stekker heb je nodig?

  Ga je op reis naar Nauru, dan is het goed vooraf te checken welke stekkers in Nauru gebruikt kunnen worden voor het stopcontact. En of het nodig is om een reisstekker of wereldstekker mee te nemen. In veel landen worden namelijk andere stekkers en stopcontacten gebruikt dan in Nederland, waardoor je je meegebrachte apparatuur niet zou kunnen gebruiken. Vaak is het daarom onvermijdelijk om een verloopstekker of een wereldstekker (waarmee je in de meeste landen uit de voeten kunt) te kopen. Ons advies: als je meerdere reizen maakt, koop meteen een goede wereldstekker. Dan ben je klaar voor al je reizen want overal in de wereld zijn andere stopcontacten, en je apparatuur heeft toch electriciteit nodig.

  Stekker type I
 • Tijdsverschil: 11 uur later
  De hoofdstad van Nauru is Yaren.
  Het oppervlak van Nauru is 21 km2.
  De gesproken taal/talen: Engels, Nauruaans.