Dreamer666

profiel Dreamer666

Naam

jessi van dijck

Reviews

6

Foto's & tips

1452

Blogs

17

Lid sinds

27 September 2008

Favorieten

Fav. werelddeel

Noord en Midden Amerika

Fav. land

Japan

Fav. stad

steden in Japan, Sydney, Las Vegas

Over mij

Ik ben een levensgenietster, die verslaafd is aan fotografie, reizen en lekker eten.

Meer foto's vind je op www.dewereldreizigers.be

Mijn Motto

'Zo veel mogelijk van de wereld zien. Nu het nog kan !!'

Over mijn camera

Type

Type fotocamera

Merk

Sony

Model

a7III + a9

Hoogst gewaardeerde foto’s & tips (1452)

'445356' door Dreamer666 '445356' door Dreamer666

PeruMachu Picchu

PeruMachu Picchu

Lama @ Machu Picchu

Dreamer666

Als je de postkaarten bekijkt dan zie je af en toe dit soort foto's. Er lopen namelijk een aantal lama's rond op de site. Elke toerist wil er wel een foto van met de ruïnes op de achtergrond. Het is dan ook moeilijk om de foto te kunnen maken want overal duiken er toeristen in je beeld die naast het dier willen komen staan. Met veel geluk en geduld is het dan toch gelukt en ik vind hem bijzonder grappig.

'423728' door Dreamer666 '423728' door Dreamer666

Verenigde StatenHawaï

Verenigde StatenHawaï

Lavaflow

Dreamer666

De meeste mensen denken bij Hawaï aan een tropisch strand maar er is ook een eiland dat niet zo tropisch is. Op Big Island vindt je trouwens 1 van de actiefste vulkanen ter wereld. De lava vloeit er constant naar de zee en maakt het eiland steeds groter en groter. Afhankelijk van waar de lavastroom zich bevindt kan je er naartoe wandelen. Een helse tocht weliswaar van 6 uur heen en terug over gestolde lava waarvan de terugweg in het donker. Niet ongevaarlijk maar voor ons zeker de moeite om het eens gezien en gevoeld te hebben.

'445150' door Dreamer666 '445150' door Dreamer666

PeruCusco provincie

PeruCusco provincie

Zoutmijn van Maras.

Dreamer666

Spectaculaire terrassen in Maras, waar sinds de Incatijd al aan zoutwinning wordt gedaan. Het merkwaardigste hier is dat het zoute water uit de bergen komt.

Laatste blogs (17)

Ethiopië… hier wilde ik al 10 jaar geleden naartoe om te stammen te zien maar het is er nooit van gekomen.  Een jaar geleden zag ik tijdens een reisvoorstelling beelden van Dallol, het heetste pl... Lees meer

Mijn fans (55)

Ik ben fan van (4)

Mijn favoriete foto's & tips van anderen (238)

'1134165' door Kburgers1 '1134165' door Kburgers1

CanadaJasper NP

CanadaJasper NP

Moose in Winter

Kburgers1

Deze moose, ofwel Eland, zagen we deze winter in Jasper National Park in Canada. Moose zijn in de winter beter te zien omdat ze dan vaker op de weg lopen. Dit loopt makkelijker dan de sneeuw maar ook omdat ze het strooizout oplikken, jammie! In Jasper proberen ze met zo weinig mogelijk zout te strooien en meer een mengsel van zak/grind. Want meerdere dieren naast de Moose gaan anders de weg op en dit zorgt voor dodelijke ongelukken. Terwijl juist het behoud van de wilde dieren populaties in Canada, maar ook elders ter wereld. zo belangrijk is.

'1133959' door MirandaNoomen '1133959' door MirandaNoomen

FrankrijkCorsica

FrankrijkCorsica

Les Calanches de Pian

MirandaNoomen

Les Calanches de Piana is een prachtig kustgebied aan de westkant van Corsica. De meest bizarre rood/roze/oranje rotsformaties duiken hier op en er is een spectaculaire weg door dit gebied gelegd. Het gebied is een wandelwalhalla: overal waar je tussen de rotsformaties door klimt heb je adembenemende uitzichten op de bergen en de zee. Als 's avonds de laatste zonnestralen de rotsen verlichten, dan veranderen de kleuren van de rotsen van minuut tot minuut. In de rots op de foto heeft het erosiespel van wind en water wel een heel bijzondere vorm achtergelaten. PS: mede n.a.v. de reacties: er was sprake van zon met onweer op komst, vandaar de dreigende lucht/bijzonder licht. Niet lang nadat ik deze foto genomen had, moesten we de biezen pakken vanwege een hevige bui.

'1133930' door Ameerakker '1133930' door Ameerakker

EthiopiëArba Minch

EthiopiëArba Minch

Ethiopië Portret

Ameerakker

Ik ben in deze coronaperiode al weer voor de zoveelste keer door mijn Ethiopiëfoto's aan het scrollen en altijd kom je foto's tegen die je aandacht vragen. Of je hebt zo iets van die foto moet ik nog eens opnieuw bewerken als ik tijd heb en tijd hebben we nu want verre vakanties zitten er voorlopig niet in. Soms maak je portretten waarbij vooral de kleuren de foto sterk maken zoals mijn vorige foto waarbij een meisje in een gele jurk voor een paars blauwe muur staat. Bij dit potret waarbij het meisje een bruin t-shirt aan had en voor een bruine muur zit vind ik een pittige zwart wit bewerking beter passend.

Community-updates

EN DE WINNAARS ZIJN ...

Nu we met twee voeten in 2022 staan, is het tijd om de balans op te maken voor het afgelopen jaar. Jullie deden in groten getale mee aan onze jaarwedstrijd ‘Reizen in tijden van corona’ en we hebben prachtige foto’s voorbij zien komen. Maar wie sleept nou de hoofdprijs in de wacht? En wie wordt er bekroond tot het Communitylid van 2021? De winnaars zijn bekend!

AND THE WINNER IS ... 

www.columbusmagazine.nl/redirect/wedstrijd

03-01-2022 Het allerlaatste maandthema - architectuur - bleek enorm populair: wat veel prachtige foto's zijn er langsgekomen! De keuze was nog vrij lastig, maar we zijn eruit en de winnaar is bekend: gefeliciteerd met je prachtfoto van de Kerk van de Heilige Geest in Vilnius, Albert! Benieuwd naar onze motivatie en naar de nummer 2 en 3? Je vindt het allemaal hier! 

EDITIE 105 | 35 BESTE ISLAND ESCAPES IS UIT!

10-12-2021 Columbus Travel editie 105 ligt vanaf vandaag in de winkels! Je wordt getrakteerd op de 35 mooiste eilanden waar je nu wilt zijn en we nemen je mee naar IJsland, Griekenland, Mallorca, Galapagos en Orkneys. Ook vind je in deze editie traditiegetrouw de prachtigste communityfoto's, dit keer van CanipelPanoaramDragonflyLindehammann
Dreamer666Mitevisuals en DeerikBekijk de editie hier >

WEEK 02| COMMUNITY-TOPPERS


De wolf in de sneeuw. Foto: Henk Vanetië
1. Topfoto & -tip: De wolf in de sneeuw door Henk Vanetië
2. Review: Sauerland, Duitsland door TravelsbyMonique
3. Communitylid van de week: MarleenvM
4. Nieuwkomer: Glennm23

Doe mee aan onze fotowedstrijden

MAANDTHEMA: ARCHITECTUUR TIJDENS CORONA

Columbus Travel wil graag een tijdsdocument maken om de wereld in tijden van corona vast te leggen en dat willen we doen met behulp van de community. We willen heel graag jullie foto’s zien die reflecteren hoe de wereld er sinds maart 2020 uit is gaan zien. Daarom kunnen jullie elke maand binnen een bepaald thema foto’s uploaden die geschoten zijn tussen 13 maart 2020 en 31 december 2021. Het thema van december is: architectuur. Lees meer over de wedstrijd >

WIN EEN REIS NAAR COSTA RICA MET JOUW BUCKETLIST 2022!

Sifnos, Griekenland

Welke bestemmingen staan bovenaan jouw bucketlist voor het komende jaar? Deel jouw verlanglijstje voor 2022 en wie weet word je beloond met een bijzondere reis naar Costa Rica, verzorgd door Columbus en Riksja Travel! Doe mee >

FOTOWEDSTRIJD: WIN DE SAFARIREIS VAN JE LEVEN!

Sifnos, Griekenland

Natuurliefhebbers: grijp je kans! Met je favoriete natuurfoto maak je dit najaar kans op een geheel verzorgde, luxe safarireis voor twee personen naar Greater Amboseli in Kenia. Doe mee >

Onze Community-experts

Ben je een reis aan het plannen en heb je inspiratie of handige tips & tricks nodig? Vraag het aan onze Community-experts!

Paul de Roos aka Bowral
Fransje Grisnich aka Sidonius
Corrie de Winter aka Corriedewinter
Sylvia Overkamp aka Silly
Elaine Springford aka Everlasting
Mieke de Haas aka MiekeDeHaas
Hans Moerkens aka JMoerkens
Wies Kerkhof aka WKerkhof
Marc van Kessel aka Marcvankessel
Thijs van den Burg aka ThijsVdenBurg
Erik Joosten aka Deerik