Curacao

Beleef carnaval op Curaçao image
Beleef carnaval op Curaçao image Beleef carnaval op Curaçao image
PatrickF

Beleef carnaval op Curaçao

In januari en februari staat Curaçao twee maanden lang in het teken van het grootste spektakel van het jaar: carnaval. Een indrukwekkend aantal kleurrijke groepen danst op het ritme van de plaatselijke carnavalsmuziek: de Tumba.

Leef je uit!
Kom ook naar Curaçao en maak deel uit van het grootste feest van het jaar! Maak het samen met duizenden toeschouwers langs de kant van de weg mee of leef je uit met een van de vele plaatselijke carnavalsgroepen.

Smeltkroes van culturen
Het carnavalsfeest op Curaçao kent een unieke ontstaansgeschiedenis. Vroeger hielden rijke plantage-eigenaars in het Caribisch gebied gekostumeerde bals. De kleding was statig, uitgenodigden droegen pruiken en zetten maskers op. De slaven maakten er hun eigen feestje van. In hun achtertuinen dreven zij de spot met hun meesters door hen te imiteren. Later trokken ze de straten op en werd het feest steeds uitbundiger. Door alle immigranten werd het carnaval steeds meer een smeltkroes van allerlei culturen en daarmee het grootste en belangrijkste feest van het eiland. Niemand blijft tijdens deze maanden binnen. Jong en oud doen mee, duizenden mensen gaan de straat op en nemen deel aan de Carnavalsparade.

Tumba festival
In de weken voor de Carnavalsoptocht op 22 februari vinden meerdere wedstrijden, verkiezingen en feesten plaats, waaronder het beroemde Tumbafestval. Tijdens dit vierdaagse feest strijden lokale artiesten om de titel ‘Rei di Tumba’ (Koning van de Tumba). Aankomend jaar zal het Tumbafestival plaatsvinden van 2 t/m 6 februari. Het winnende nummer wordt vervolgens de Carnaval Tumba Song, die je continu zal horen tijdens de Carnavalsparade.
Kom ook naar het carnaval of het Tumbafestival. Je vliegt nu all-in retour naar Curaçao voor € 606.

Kijk voor meer informatie op www.curacaocarnaval.info.
Bekijk ook de Columbus Curaçao Special

Laat een reactie achter

Er zijn nog geen reacties achter gelaten.

Curacao thumbnail

Curacao

Highlight #1
van Nederlandse Antillen
De glinstering van het blauwe water reflecteert in het cocktailglas in je handen en met een zucht za...
8.0
5
reviews
Populaire highlights van Nederlandse Antillen
Toon meer highlights