image
Getty Images

Auto of camper: wat is de beste keuze voor jouw roadtrip?

Wat past beter bij jou, een reis met de auto of de camper? Als vuistregel geldt: kies je voor steden en cultuur, stap dan in de auto. Ga je voor puur natuur, dan is de camper geschikter. Voor alles daar tussenin zetten we de voor- en nadelen op een rij.

Met een camper kies je voor ...

Ga je voor puur natuur, dan is de camper geschikter. Foto: Getty ImagesWat past beter bij jou, een reis met de auto of de camper? Foto: Getty Images
  1. Vrijheid: met een camper kun je gaan en staan waar je maar wil. In veel Europese landen mag je overal wildkamperen, in Noord-Amerika slaap je midden in de mooiste nationale parken.
  2. Comfort: een camper is jouw huis op wielen. Je weet waar alles ligt en hebt alles bij de hand: een keukenblokje, bed, douche en toilet.
  3. Voordeel: geen dure overnachtingen in hotels of vakantiehuisjes! Voor de lunch en het avondeten ben je niet afhankelijk van restaurants.

Met een auto kies je voor ...

Kies je voor steden en cultuur, stap dan in de auto. Foto: Getty ImagesMet een auto kun je makkelijker parkeren in een stad. Foto: Getty Images
  1. Vrijheid: grote steden, krappe parkeerplaatsen en steile bergwegen: met een auto navigeer je een stuk soepeler dan met een camper. En wil je ’s avonds nog even ergens heen rijden, dan hoef je de motor maar te starten.
  2. Comfort: vlot grote afstanden afleggen op de snelweg en jezelf geen zorgen maken over de breedte en hoogte van je auto, dat rijdt een stuk comfortabeler. Bovendien slaap je in echte bedden en hoef je geen grijs water te lozen of een oplossing te bedenken voor die rammelende bestekla.
  3. Voordeel: een auto huren is een stuk goedkoper dan een camper. Bij je hotelovernachtingen is het ontbijt vaak inbegrepen.

Volg Columbus Travel op FacebookInstagram en/of YouTube en meld je aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief.