image
Bause

De grote griezelgids voor kinderen (en hun ouders)

Met deze survivalgids reis je dwars door Europa om kaas met maden te eten, te vliegen als een vogel, te glibberen door een bergkloof en nog veel meer ... Welke van deze zes griezelige reiservaringen durven jullie aan? 

1. Ga in slakkengang naar een restaurant in Frankrijk

Slakken eten in een restaurant in Frankrijk CREDIT iStockFoto: iStock

Zin om je ouders een loer te draaien? Stel dan voor om in een Frans restaurant een biologisch gerecht te bestellen dat caloriearm is en bomvol calcium, ijzer en mineralen zit. Vinden ze vast een topidee, tot ze zien dat de ober een bord escargots voor ze neerzet. Slakken zijn in Frankrijk een delicatesse.


2. Glibber door een bergkloof in Spanje

Bergkloof in Spanje CREDIT Natalia MorozFoto: Natalia Moroz

Wandelen saai? Niet als de weg een bergrivier is! Met een stevig wetsuit en helm klauter, loop en glibber je door een nauwe bergkloof. Onderweg spring je van rotsen en plons je in koel rivierwater. Canyoning kan nabij Malaga vanaf 6 jaar en kost € 42 per kind en € 45 per volwassene.


3. Vlieg als een vogel in Oostenrijk

Zweeftocht met de Flying FOX XXL CREDIT Bause.atFoto: Bause.at

Hoe vaak kun jij 'Stahlseilrutsche' uitroepen tijdens een zweeftochtje met de Flying Fox XXL? Heel, heel vaak! Terwijl je aan de 1600 meter lange staalkabel hangt, vlieg je zo vrij als een vogel over de Oostenrijkse Alpen heen. Deze vliegervaring beleef je vanaf 10 jaar en kost € 49 per kind en € 69 per volwassene.


4. Beklim een rotswand in Slovenië

Rotswand klimmen in Slovenië CREDIT CulturaFoto: Cultura

In het bergachtige Slovenië zijn klimhelmen, -harnassen en -schoenen ook in de allerkleinste maatjes beschikbaar. Een professionele instructeur brengt jou en je ouders in drie tot vier uur tijd de basiskneepjes van het rotsklimmen bij. De activiteit kost € 156 per gezin met maximaal drie kinderen tot twaalf jaar.


5. Kom erachter hoe teer smaakt in Finland

Terva-ijs eten in Finland CREDIT Camera PressFoto: Camera Press

Bij teer denken wij aan asfalt, maar de Finnen denken vooral aan de kleverige bruine derrie die je overhoudt als je naaldhout verhit. En volgens diezelfde Finnen smaakt die derrie uitstekend in je eten. Proeven? Voor de kleintjes is er terva-ijs en voor volwassenen is er onder andere teerlikeur.


6. Eet kaas met maden in Sardinië, Italië

Kaas met maden eten in Sardinie - Italie CREDIT ANPFoto: ANP

Gaan jullie op vakantie naar Sardinië? Misschien moet je dan een paar kuipjes smeerkaas meenemen. Op het Italiaanse eiland smikkelen ze namelijk van casu marzu, schapenkaas met levende maden van de kaasvlieg erin. Weer eens wat anders dan vlinders in je buik …


Nog meer reisinspiratie? Volg Columbus Travel op Facebook en/of Instagram en meld je aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief!

Meer lezen over bijzondere reizen met kinderen? Bestel Columbus-editie 100/101 nu in onze webshop!