image
REDACTIE

De Goede Reispodcast #3: waarom reizigers wegwee hebben

Psycholoog én reisschrijver Ap Dijksterhuis lijdt aan wegwee. En met hem vele anderen. Waarom willen mensen toch zo graag op reis? En waarom zijn er ook mensen voor wie het beter is om lekker in Nederland te blijven? Je hoort de antwoorden in de Goede Reispodcast van Columbus Travel en BNR Nieuwsradio.

Ap Dijksterhuis, één van de invloedrijkste psychologen van Nederland, heeft een nieuw boek geschreven. In Wegwee pakt Dijksterhuis naast 'geluk' ook het thema 'vrijheid' mee. En juist deze twee thema's stipt presentator Geert Jan Hahn aan in de derde aflevering van De Goede Reispodcast. Ben jij nieuwsgierig hoe het nou kan dat de één wel gelukkig is op reis, en de ander niet? Of wil je weten of er nou echt zoiets bestaat als een reisgen? Zet dan als de wiedeweerga deze aflevering op: 

 

Raak je niet uitgeluisterd?

Dat is mooi, want er is nog een tweede deel van deze aflevering. Je krijgt in deze nieuwe aflevering nog meer reisinspiratie. Ook hoor je welke tips Ap Dijksterhuis als reiziger én reisschrijver heeft. There is more! Ap doet uit de doeken op welke muziek hij uit zijn plaat gaat. Gaat dat horen: 

Heb je zelf een goed verhaal?

Heb je ook een bijzondere zoektocht te delen, of een ander soort anekdote? Spreek zo’n lekker sterk verhaal in op je telefoon en mail deze dan naar: goedereispodcast@bnr.nl Ook voor vragen en opmerkingen ben je daar aan het juiste adres. 


De Goede Reispodcast is een podcastproject van BNR Nieuwsradio en Columbus Travel. Host: Presentator (en reisjunkie) Geert Jan Hahn