image
Getty Images

Wintersport on a budget: 6 tips om dat te regelen!

Zon, sneeuw en ski's of een snowboard en natuurlijk de welbefaamde après-ski: de meeste wintersportliefhebbers kunnen er geen genoeg van krijgen. Helaas kan de hobby ook flink in de papieren lopen, waardoor er soms niet meer in zit dan een lang weekend. Maar vrees niet: óók wintersport kan on a budget en wij vertellen je hoe!

1. Vermijd de massa en ga naar Oost-Europa

Iedereen denkt bij wintersport meteen aan Frankrijk, Zwitserland en Oostenrijk, maar in Oost-Europa zijn er net zo goed mooie skigebieden te vinden. Deze zijn bovendien veel goedkoper, waardoor je al snel honderden euro's per week kan besparen. Toffe boorbeelden zijn Zakopane in Polen, Kranjska Gora in Slovenië en Borovets in Bulgarije, maar ook in Roemenië, Tsjechië, Slowakije en Servië kun je terecht om te skiën of snowboarden.


2. Ga voor kleinere skigebieden in Europa

Wil je toch graag naar de Alpen? Dan zou ik zeker een kleiner skigebied overwegen. Hier zijn skipassen vaak goedkoper dan in de grote gebieden. Ook op accommodatie en dagelijkse uitgaven valt een hoop te besparen. In de buurt van Les Portes du Soleil in Frankrijk, het grootste skigebied ter wereld, kun je bijvoorbeeld beter naar het kleinere Valfréjus afreizen. Hier kun je voor acht dagen al terecht vanaf ongeveer € 150-200, inclusief skipas. Een vergelijkbaar verblijf in Les Portes du Soleil of Les Deux Alpes kost je makkelijk € 100 meer.


3. Blijf niet te dicht bij de piste hangen

De snelste manier om van te voren al geld te besparen is om juist geen acommodatie te boeken die heel dicht bij de piste ligt. Daar zijn de kamers namelijk altijd prijziger. Bovendien zijn er verder van de pistes ook nog eens goedkopere restaurants en winkels te vinden. Het scheelt al gauw honderden euro's als je ergens verderop een plekje zoekt, bijvoorbeeld in het dal. Vaak is er zelfs gratis of goedkoop vervoer van en naar de pistes!


4. Bespaar tientallen euro’s op een skipas

Bedenk van te voren goed welke skipas je nodig hebt. Als je een paar dagen buiten de piste gaat doorbrengen, kan het voordeliger zijn een flexibele pas aan te vragen. Ook kun je vaak passen kopen voor slechts een gedeelte van het gebied. Deze zijn meestal een stuk goedkoper dan de reguliere skipassen. Vooral voor beginners is dit een handige optie om geld te besparen!


5. Probeer te reizen met een grote groep

Wanneer je met meerdere mensen op vakantie gaat, kom je al snel in aanmerking voor aantrekkelijke groepskortingen. Omat je de kosten kunst delen zijn chalets en appartementen vaak goedkoper. Ook skipassen kunnen goedkoper worden aangeschaft wanneer je voor meerdere mensen tegelijk boekt. Extra tip: bel of mail hierover van tevoren, dan valt er vaak wel iets te regelen.


6. Kies voor een all-inclusive optie

Bij een pakketreis zijn skipas, accommodatie, vervoer en eventueel skihuur allemaal inbegrepen en heb je geen last van ongewenste financiële verrassingen. Vaak zijn dat soort pakketten goedkoper dan wanneer je alles afzonderlijk regelt. Pakketaanbieders kunnen goede prijzen voor skipassen regelen door ze in grote hoeveelheden op te kopen.


Nog meer reisinspiratie? Volg Columbus Travel op Facebook en/of Instagram en meld je aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief!