image
REDACTIE

Beste reistijd: juli

Ben jij van plan om in juli op vakantie te gaan? Van Noorwegen tot Zwitserland en van Australië tot Canada: dit zijn de beste bestemmingen om te bereizen in juli, plús de leukste bezienswaardigheden!

Australië (Victoria) | Brazilië (Pantanal) | Canada (British Columbia) | Colombia (Santander en Boyacá) | Denemarken (Faeröereilanden) | Fiji | Frankrijk (Pyreneeën) | Indonesië (Bali) | Mozambique | Noorwegen | Oeganda | Oostenrijk (Tirol en Vorarlberg) | Papoea-Nieuw-Guinea | Sao Tomé en Principe | Seychellen | Tanzania (noord) | Zimbabwe | Zwitserland


Australië: Victoria

De Twelve Apostles zijn het visitekaartje van de Great Ocean Road. Foto: Malou van Breevoort

De Twelve Apostles zijn het visitekaartje van de Great Ocean Road. Als het eerste ochtendlicht 
de kalkstenen gevaarten treft, kun je niet anders dan onder de indruk zijn. Foto: Malou van Breevoort

Beste reistijd Victoria, Australië
De Australische winter loopt van van juni t/m augustus. Er zijn dan minder toeristen en de prijzen zijn voordeliger. Bonus: het is walvissenmigratieseizoen.

De ultieme roadtrip, strand en Australië; ze komen samen in de deelstaat Victoria en in het bijzonder de Great Ocean Road, een van de mooiste kustroutes Down Under. Melbourne, de grootste stad van Victoria, kan niet buigen op een spectaculaire locatie of adembenemende stranden à la aartsrivaal Sydney, maar compenseert dat manco ruimschoots als culturele en culinaire hoofdstad van het land.

Brazilië: Pantanal

Kaaiman in Brazilie Foto Michael Dehaspe

De kaaiman is maar één van de 98 soorten reptielen die je in de Pantanal kunt tegenkomen. 
De wetlands vormen de grootste concentratie wildlife in Zuid-Amerika. Foto: Michael Dehaspe

Beste reistijd Pantanal, Brazilië
De beste reistijd voor de Braziliaanse Pantanal loopt van medio april tot en met september, de droge tijd, want het weer is dan op zijn aangenaamst. Bijkomend voordeel is dat door de minder uitbundige vegetatie de dieren in de Pantanal ook beter zichtbaar zijn. Van november tot en met maart heb je te maken met hevige regenval en oplopende temperaturen.

Het grootste draslandgebied ter wereld strekt zich uit over stukjes Bolivia en Paraguay en twee Braziliaanse staten: Mato Grosso en Mato Grosso do Sul. De Pantanal is qua diversiteit in fauna en flora een van de rijkste gebieden ter wereld. Doordat het landschap voornamelijk uit savanne en moeras bestaat, zijn de honderden soorten vogels en viervoeters gemakkelijk te spotten. Onder de attracties: jaguars, rhea’s (grote loopvogels), agoeti’s (grote knaagdieren) en überschattige coati’s, ook wel witsnuitneusberen genoemd. De Pantanal is uitgestrekt, dunbevolkt en nog niet drukbezocht door toeristen, wat maakt dat je je ver weg van de bewoonde wereld waant.

Canada: Vancouver Island

De lagunes bij Nimmo Bay op Vancouver Island. Foto: Malou van Breevoort


Beste reistijd Vancouver Island, Canada
Eind mei t/m eind september is de beste tijd om het Canadese Vancouver Island te bezoeken. Ervoor en erna is te koud.

Lang verhaal kort: Vancouver Island is een van de mooiste stukjes natuur van Canada. Op dit langwerpige eiland, 460 kilometer lang en honderd kilometer breed, zijn de bergen van het vasteland van Canada altijd zichtbaar, maar je voelt je aan het einde van de wereld. Het eiland heeft maar één hoofdweg naar het noorden, door de vele fjordachtige baaien die vanaf de Pacific naar binnen dringen. Sommige stukken noemen de locals dead zones, gebieden tussen twee plaatsjes waar je geen benzine kunt krijgen. Wildlife is overal te vinden: zwarte beren, grizzly’s, poema’s, walvissen, zeeleeuwen en eindeloos veel Amerikaanse adelaars (visarenden). Op Vancouver Island zijn ook veel first nation people, inheemse stammen. Ze wonen in eigen dorpen, veelal langs de kust.

Colombia

Barichara is één van Colombia’s mooiste koloniale dorpen. Je vindt er straatjes geplaveid met zandsteen en witgekalkte huisjes met rode pannendaken. Foto: Malou van Breevoort

Barichara is een van Colombia’s mooiste koloniale dorpen. Je vindt er straatjes geplaveid met 
zandsteen en witgekalkte huisjes met rode pannendaken. Foto: Malou van Breevoort

Beste reistijd Santander en Boyacá, Colombia
De Colombiaanse regio's Santander en Boyacá zijn prima het hele jaar door te bezoeken.

Slaperige koloniale dorpen, vriendelijke inwoners, een van de mooiste gebergtes van Zuid-Amerika en een van de diepste canyons ter wereld − dat alles vind je in de departementen Santander en Boyacá in het oosten van Colombia. Santander is een populaire bestemming onder Colombiaanse toeristen, en was een van de locaties van het programma Wie is de Mol?. Het gebergte Sierra Nevada del Cocuy in Boyacá is nog vele malen onbekender. Maar voor beide geldt dat je de bergen, dorpjes en wandelpaden grotendeels voor jezelf hebt, zolang je buiten de nationale vakanties om reist. 

Denemarken: Faeröereilanden

Tienduizenden papegaaiduikers verzamelen zich op kliffen op de Faeröereilanden. Foto: Ilvy Njiokiktjien

Mykines is de meest afgelegen én met afstand mooiste plek van de Faeröereilanden. 
Tienduizenden papegaaiduikers verzamelen er zich op de kliffen. Foto: Ilvy Njiokiktjien

Beste reistijd Faeröereilanden, Denemarken
De late lente- en vroege zomermaanden bieden ongetwijfeld de beste reiservaring op de Deense Faeroëreilanden. Van mei tot en met juli pak je de hoogste temperatuur en minste regen mee, groeien de wilde bloemen en hebben duizenden en duizenden vogels zich verzameld op de eilanden.

De Faeröer, bestaande uit 17 bewoonde en één onbewoond eiland, lijken in veel opzichten op IJsland: een vulkanische oorsprong, weinig vegetatie, ruige landschappen. Je vindt er dramatische bergen en kliffen, watervallen, met turf en gras bedekte huisjes en een rijk vogelbestand.

Fiji

Jonge muzikale locals in Fiji. Foto: Louise ten Have

Bij de Fijiërs zit het dansen en zingen in het bloed, ze hebben het van jongs af aan meegekregen. 
Bij elke gelegenheid die ze krijgen, dansen en zingen ze vanuit hun hart. Foto: Louise ten Have

Beste reistijd Fiji
De (relatief) droogste periode loopt in Fiji van juni tot en met september en is ook qua temperatuur het aangenaamst.

Fiji, het land met de hoogst ontwikkelde toerismesector van de Stille Oceaan, bestaat uit twee grote, bergachtige eilanden: Vanua Levu (even groot als Gelderland) en Viti Levu (twee keer Gelderland) en driehonderd kleine. 90% van het toerisme vindt plaats op het hoofdeiland Viti Levu, maar dat is eigenlijk het minst aantrekkelijke eiland. Wil je het echte Fiji ontdekken, vertrek dan snel naar een van de kleinere eilanden. Fiji staat bekend als zon- en strandbestemming, maar het land biedt veel meer. Het is zeker de moeite waard het binnenland in te trekken om het lokale leven te ervaren of een van de adventure sporten uit te proberen zoals duiken met haaien, snorkelen met manta’s of wildwaterraften. Bedenk wel dat Fiji alleen op een beperkt aantal eilanden, zoals Kadavu en de Yasawa-eilanden, fijne witte zandstranden heeft.

Frankrijk: Pyreneeën

Drie watervallen in de Pyreneeën. Foto: Louise ten Have

Local Remy en zijn trouwe hond bij de bovenste van drie watervallen op zijn land bij het dorpje Esparros, 
in de voetheuvels van de Franse Pyreneeën. Foto: Louise ten Have

Beste reistijd Pyreneeën, Frankijk
Juli t/m oktober is de beste reistijd voor de Franse Pyreneeën. Tussen maart en juni kan er relatief veel regen vallen. De gemiddelde hoogte is 600 meter, waardoor er geen echte hittegolven zijn.

Uniek, avontuurlijk, intiem en net als vroeger. Dat is in een notendop de vallei Baronnies des Pyrénées. Verspreid over 27 kleine gemeenten is dit stukje van de Zuid-Franse regio Occitanie, in de voetheuvels van de Pyreneeën, nog niet ten prooi gevallen aan het massatoerisme. En dat terwijl bekende toeristische bestemmingen praktisch om de hoek liggen: het bedevaartsoord Lourdes, de stad Toulouse en de hoger gelegen skigebieden op de grens met Spanje. Maar waarschijnlijk hebben juist die publiekstrekkers ervoor gezorgd dat het gebied onontdekt is gebleven. Je kunt hier vooral jarenlang wandelen. Tussen krijtrotsen met grotten en kloven. In de bossen, door de bergen, heuvels en weilanden. Langs boerderijen en kleine dorpjes met huizen met leien daken en kerken met hoge torens. Langs steile hellingen, waar schapen en varkens worden grootgebracht en op paden omzoomd door kreupelhout en stenen muurtjes.

Indonesië: Bali

Festival in Indonesië, Bali. Foto: Louise ten Have

Bij aankomst op Bali regel je direct een Balinese kalender waarop alle religieuze festivals staan. 
De Balinezen houden er een geheel eigen vorm van het hindoeïsme op na. Foto: Louise ten Have

Beste reistijd Bali, Indonesië
De regentijd op Bali, Indonesië loopt er van oktober tot april en brengt grotere luchtvochtigheid, bewolking en in december t/m maart heel veel regen met zich mee. Het nadeel van reizen in augustus en september is dat het westen en het noorden van het eiland verdord zijn. Ga voor de tweede helft van mei, juni en de eerste helft van juli.

Bali is druk. Daar zijn het massatoerisme en de ruim vier miljoen inwoners op een stuk grond ter grootte van Gelderland debet aan. Vermijd het toeristische zuiden en de hectische hoofdwegen. Hier vind je niet het echte Bali. Dat ligt aan de achterweggetjes (per auto) en tussen de rijstvelden (te voet).

Italië: Zuid-Tirol

Lago di Braies is een must-see in Zuid-Tirol. Foto: Carola van Vliet

Tijdens een roadtrip door de Dolomieten is het Lago di Braies een must-see. 
Je kunt een rondje om het meer wandelen of een bootje huren. Foto: Carola van Vliet

Beste reistijd Zuid-Tirol, Italië
Voor een wandelvakantie door het Italiaanse Zuid-Tirol is de periode juni t/m augustus ideaal. Alle berghutten zijn dan ook open.

Zuid-Tirol herbergt eigenlijk twee werelden in één: een typisch berglandschap aan de ene kant en een bijzondere mediterrane sfeer aan de andere. Alleen al die combinatie maakt een bergvakantie in dit even fraaie als historische stukje Italië de moeite waard. De driehonderd zonnige dagen per jaar helpen ook een handje mee.

Mongolië 

Adelaarsjagers zijn onlosmakelijk verbonden met de cultuur van de etnische Kazachen in het uiterste westen van Mongolië. Foto: Linda Adriaenssens

Adelaarsjagers zijn onlosmakelijk verbonden met de cultuur van de etnische Kazachen 
in het uiterste westen van Mongolië. Foto: Linda Adriaenssens

Beste reistijd Mongolië 
Mei t/m augustus is de beste reistijd voor Mongolië. Het land is alleen goed te bereizen als de ‘r’ niet in de maand zit. Bijna het hele land is een groot deel van het jaar bedekt onder een pak sneeuw en ijs.

Rust, ruimte, raadsels en reinheid. Met die uitgangspunten kom je in Mongolië volledig tot je recht. Het land oogt eindeloos leeg door het gebrek aan mensen, maar is rijk aan cultuur, spiritualiteit en natuur. Bekijk dinosauruseieren, jaag met adelaars, bezoek de traditionele Mongoolse Spelen en kom in het reine bij een sjamaan of in een boeddhistische tempel. Overal verblijf je in een ger, een traditionele nomadentent.

Mozambique

Vissers in Mozambique. Foto: Louise ten Have

Vissers varen uit in een dhow, een traditionele Arabische zeilboot, bij Pemba, 
een van de eilanden voor de kust van Mozambique. Foto: Louise ten Have

Beste reistijd Mozambique
De buien tijdens het Mozambikaanse regenseizoen, van november tot maart, zijn vaak te kort om je reis echt te verpesten, maar een droge, zonnige vakantie is natuurlijk beter. Van juni t/m september zijn de warme dagen en koelere nachten ideaal om rond te reizen.

Met een kustlijn van meer dan 2400 kilometer en talloze bounty-eilanden voor de kust, zoals de Bazaruto-eilanden en de eilanden rondom Pemba in het noorden, ontwikkelt het toerisme in Mozambique zich voornamelijk aan de kust. Het land ligt daardoor nog vrijwel volledig buiten het gebaande pad. Het onderwaterleven behoort er bovendien tot de meest uitbundige ter wereld.

Noorwegen

De Trolltunga is een van de indrukwekkendste klifpartijen in Noorwegen. Foto: Jelle Canipel

De Trolltunga is een van de indrukwekkendste klifpartijen in Noorwegen. De platte uitstulping torent 
ongeveer zevenhonderd meter boven het Ringedalsvatnet-meer uit. Foto: Jelle Canipel

Beste reistijd Noorwegen
Wil je naar Noorwegen? Reis dan bij voorkeur tussen mei en augustus. In de zomer is het meestal zonnig in Noorwegen, maar dagenlange miezerige regenbuien zijn niet uit te sluiten.

Het eerste wat in het oog springt wanneer je door Noorwegen reist, is het drama dat wordt geboden door de natuur. Het is een gebied van extremen: de volgens de overlevering door trollen gehouwen fjorden die zich als duivelstanden ontworstelen aan de zee, de eindeloze toendra van het binnenland en het fameuze licht van de poolcirkel. Het spektakel van aurora borealis is vooral in het eeuwige duister van de winter goed te zien. 

Oeganda

Berggorilla’s zijn de bekendste inwoners van de dampende jungle van Bwindi Impenetrable National Park. Foto: Getty

Berggorilla’s zijn de bekendste inwoners van de dampende jungle van Bwindi Impenetrable National Park, 
in het zuiden van Oeganda. Foto: Getty Images

Beste reistijd Oeganda
Om Oegandaop alle hoogtes te ontdekken, slalom je het beste om de twee regenperiodes heen. De favoriete droge periode is van december tot maart, gevolgd door hevige regenval in april en mei. Een goede tweede is de periode van juni tot september.

Oeganda is voor veel reizigers een witte vlek op de wereldkaart. Afrikakenners die het weten te vinden, reizen naar het zuidwesten om er de berggorilla’s te bezoeken of Mount Rwenzori, de tweede hoogste berg van Afrika, te beklimmen. In het zuidoosten kun je vanuit Jinja, op enkele uren rijden van de hoofdstad, raften op de Nijl. Vooral het ongerepte noordoosten ligt nog helemaal buiten de gebaande paden. Hier kun je bij de grens met Zuid-Soedan en Kenia onvergetelijke gamedrives maken in Kidepo Valley National Park, waar een spectaculair berglandschap het thuis van de Big Five (minus de neushoorn) vormt. Eveneens een highlight in dit deel van het land is een bezoek aan de Karamojong, een nomadisch herdersvolk.

Oostenrijk: Tirol en Vorarlberg

Het dorpje Bartalomäberg. Foto: Darius Sulcius

Elke ochtend klimt de zon in het dorpje Bartalomäberg over de pieken van Montafon, 
om met een magisch strijklicht langzaam de omgeving in te kleuren. Foto: Darius Sulcius

Beste reistijd Tirol en Vorarlberg, Oostenrijk
Het beste weer om te wandelen heb je in West-Oostenrijk doorgaans in de (na)zomer.

Het westen van Oostenrijk barst van de belevenissen, of het nu actief of meer relaxed is. Juist de combinatie van overdag de bergen verkennen en ’s avonds jezelf verwennen maakt de regio’s Tirol en Vorarlberg zo verslavend en comfortabel tegelijkertijd. Neem een gids mee om buiten de gebaande paden te treden of stippel zelf een route uit langs berghutten. Met dank aan deze pleisterplaatsen hoef je geen kampeerspullen mee te nemen als je een meerdaagse tocht wilt maken.

Papoea-Nieuw-Guinea

Enkele overgebleven palmbomen van een oude plantage hebben door de uitbarsting van de vulkaan Tavurvur in 1994 hun bladeren verloren en staan als stokken in de as. Foto: Louise ten Have

Enkele overgebleven palmbomen van een oude plantage hebben door de uitbarsting van de vulkaan Tavurvur 
in 1994 hun bladeren verloren en staan als stokken in de as. Foto: Louise ten Have

De beste reistijd Papoea-Nieuw-Guinea
Mei tot oktober is de beste reistijd voor Papoea-Nieuw-Guinea, dat een tropisch klimaat kent. De beste reistijd voor het gehele land is niet eenduidig. Het regenseizoen is van december tot maart en het droge seizoen van mei tot oktober (alleen Lae en Milne Bay zijn net andersom). De regentijd betekent de hele dag veel regen. Ook in de droge tijd valt regen. Vlakke kleine eilanden hebben veel beter weer dan het vasteland en eilanden met bergen.

Wild, ongerept en fascinerend: Papoea-Nieuw-Guinea biedt avontuurlijke reizigers die bereid zijn wat comfort in te leveren een hoeveelheid bizarre en indrukwekkende activiteiten die nergens anders ter wereld te vinden zijn. De reis voert naar de beste duik- en snorkelplekken op aarde, jungle, bergen en vulkanen en superlieve mensen. 

Seychellen

Gedurende de broedtijd zit het eiland Frégate, onderdeel van de Seychellen, tjokvol elfensterns. Foto: Louise ten Have

Gedurende de broedtijd zit het eiland Frégate, onderdeel van de Seychellen, tjokvol elfensterns. 
Nieuwsgierig fladderen ze om je hoofd. Eieren leggen ze op een tak. Foto: Louise ten Have

Beste reistijd Seychellen
Mei t/m augustus is het beste seizoen voor een vakantie op de Seychellen.

Bij de Seychellen — opgedeeld in ruim veertig centrale bergachtige eilanden van graniet en, honderden kilometers naar het zuiden, een stuk of zeventig vlakke atollen van koraal — zit zeker minstens één eiland dat helemaal aan jouw verwachtingen van een droomeiland voldoet. Kom je buiten het hoofdeiland Mahé, waar verreweg de meeste mensen wonen, dan geldt: niets dan strand, zee en palmen. Het land staat geheel in het teken van natuur en wildlife. Je zou het zelfs een klein Galapagos kunnen noemen. Zwem bijvoorbeeld met walvishaaien en zeeschildpadden of word gewekt door letterlijk honderdduizenden vogels.

São Tomé en Príncipe

De zuidelijke helft van het eiland Principe is één groot beschermd natuurgebied en bestaat uit ongerept regenwoud. Hoog boven de jungle torenen basaltpieken uit. Foto: Manon van der Zwaal

De zuidelijke helft van het eiland Principe is één groot beschermd natuurgebied 
en bestaat uit ongerept regenwoud. Hoog boven de jungle torenen basaltpieken uit. Foto: Manon van der Zwaal

Beste reistijd São Tomé en Príncipe
De droogste maanden om door São Tomé en Príncipe te reizen, zijn juni tot en met september.

Onze liefde voor Principe, de noordelijke helft van het eilandenstaatje São Tomé en Príncipe, steken we niet onder stoelen of banken. Een reis naar dit kleine eiland, zo’n 250 kilometer voor de kust van het Centraal-Afrikaanse land Gabon, is puur genieten. Je bent een van de weinige reizigers die het ongerepte regenwoud, de schitterende stranden en het rijke onderwaterleven verkennen. Ga met een sjamaan op zoek naar heilzame planten in de jungle, stap in een kajak om de paradijselijke kust op eigen houtje te verkennen of plan je bezoek zo dat het samenvalt met de jaarlijke migratie van bultruggen of de komst van zeeschildpadden.

Tanzania

Lake Manyara, een nationaal park in het noorden van Tanzania. Foto: Jan Willem Hartmann

Lake Manyara, een nationaal park in het noorden van Tanzania, staat bekend om zijn leeuwen die in bomen klimmen, 
maar je vindt er ook olifanten, luipaarden en giraffes. Foto: Jan Willem Hartmann

Beste reistijd Tanzania
Je kunt het hele jaar door wilde dieren spotten in Lake Manyara National Park, maar de ideale reistijd voor Tanzania is eind juni tot oktober, tijdens het droge seizoen.

De Serengeti, de Ngorongoro-krater, Lake Manyara: klinkende namen die het hart van iedere wildlifeliefhebber sneller doen kloppen. Deze Tanzaniaanse natuurgebieden, ook wel bekend als het noordelijke safaricircuit, vormen het toneel van de jaarlijkse migratie van anderhalf miljoen wildebeesten en zebra’s.

Verenigde Staten: Alaska

Hallo Bay in Alaska trekt een groot aantal grizzlyberen. Foto: Sylvia Termijn

Hallo Bay in Alaska trekt een groot aantal grizzlyberen. Ze graven er onder andere mosselen uit de modder op 
en in juli smullen ze er van verse zalm. Foto: Sylvia Termijn

Beste reistijd Alaska, Verenigde Staten
De zomer, wanneer het klimaat een vriendelijk gezicht laat zien, is de fijnste tijd om het Amerikaanse Alaska te bezoeken. In de winter gaan grote delen van de staat zo goed als op slot.

Alaska werd pas in 1959 officieel een Amerikaanse staat. Maar Amerika kocht het immense gebied al in 1867 van de Russen voor een bedrag van omgerekend 120 miljoen dollar. Nog altijd kent Alaska sporen van de Russische koloniale tijd terwijl ook de culturen van de verschillende Eskimovolkeren en indianenstammen nog een rol spelen. Alleen al de mix van mensen — inheemse volkeren en eigenheimers uit de rest van de VS — maakt Alaska een intrigerende bestemming. Maar het is vooral het mekka voor avonturiers en liefhebbers van ruige natuur. De landschappen zijn overweldigend, de natuurparken zijn de grootste in de Verenigde Staten, en je krijgt de kans allerlei diersoorten in het wild te zien, van walvissen en orka’s tot grizzlyberen.

Zimbabwe

Een kudde olifanten in het avondlicht in natuurpark Hwange. Foto: Louise ten Have

Een kudde olifanten in het avondlicht in natuurpark Hwange. Olifanten leven doorgaans 
in groepen van zes tot twaalf stuks, die worden geleid door het oudste vrouwtje. Foto: Louise ten Have

Beste reistijd Zimbabwe
De koele en droge wintertijd, van mei t/m september, is de beste reistijd voor Zimbabwe. Wild verzamelt zich rond waterpoeltjes en het gras is (oker)geel. De Zimbabwaanse zomer, van november tot en met maart, is natter en erg warm, maar wel een goede reistijd voor bird nerds — er arriveren veel migrerende vogels.

Een doorgedraaide dictator, op hol geslagen inflatie en een op de vlucht geslagen bevolking — Zimbabwe stemde de afgelopen decennia niet vrolijk. Maar dit schitterende land is weer open voor avontuurlijke reizigers. De Victoria Falls, de breedste waterval van afrika, is de juweel in de kroon van Zimbabwe en een razend populaire toeristenattractie. Maar daarbuiten is het land één grote lappendeken van wildparken en natuurgebieden waar je nauwelijks andere reizigers tegenkomt. ‘Terug naar de natuur’ betekent hier nog echt terug naar de natuur.

Zwitserland 

De spectaculaire First Cliff Walk in het Berner Oberland. Foto: Marleen Kuijpers

De spectaculaire First Cliff Walk in het Berner Oberland voert langs een bergwand 
op meer dan tweeduizend meter hoogte. Je bent hier letterlijk in de wolken. Foto: Marleen Kuijpers

Beste reistijd Zwitserland
Het weer in Zwitserland is meer afhankelijk van de hoogte waarop je je bevindt dan van de regio. Bereid je daarom altijd voor op zowel warm als koud weer. In de dalen varieert de temperatuur tussen 3 graden in de winter en 23 graden in de zomer als de Föhn (een warme constante wind) door het land blaast. In het zuiden van Zwitserland heerst een mediterraan klimaat. Wintersport daargelaten is de zomer de beste reistijd, hoewel het dan meer kan regenen.

Zwitserland staat bekend als walhalla voor wandelaars, bergbeklimmers, skiërs en andere actieve natuurliefhebbers. Wie ooit in Zwitserland is geweest, weet dat je er ook voor een citytrip of culinaire vakantie uitstekend terecht kunt. Maar wat veel mensen nog niet weten, is dat het land een van de meest duurzame bestemmingen in Europa is! Met een ov-systeem waar je U tegen zegt en tal van innovatieve oplossingen voor ecologische verblijven, loopt Zwitserland aan kop op het gebied van break-even travel.

Ben je benieuwd naar de beste bestemmingen voor andere maanden van het jaar? Bekijk dan de themapagina Beste reistijd wereldwijd of bestel de Columbus Reisplanner.

Volg Columbus Travel op Facebook en/of Instagram en meld je aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief!