Vaticaanstad image

Vaticaanstad


Reisgids

Vaticaanstad
Europa
Pimwestenberg

Reisgids

Nieuws

Beste reistijd

Regio's en steden

Foto's

Praktisch

Vaticaanstad

Met nog geen halve vierkante kilometer is Vaticaanstad de kleinste onafhankelijke staat ter wereld. Vaticaanstad ligt in Rome en bezit ondanks haar afmetingen een schat aan kunst, geschiedenis en religie. De paus staat aan het hoofd van deze staat, onafhankelijk sinds 1929. Vaticaanstad is het hart van het katholieke geloof. Alleen echte cultuurbarbaren zijn niet onder de indruk van de explosie van prachtige schilderingen en bijzondere basilieken geconcentreerd op zo'n klein stukje grond.

Vaticaanstad bezoeken

 1. Vooraf boeken: Boek tickets voor Vaticaanse Musea en de Sixtijnse Kapel online vooraf om lange wachtrijen te vermijden.

 2. Dresscode: Bedek schouders en knieën, vooral bij het betreden van de Sint-Pietersbasiliek.

 3. Vaticaanse Musea en Sixtijnse Kapel: Begin vroeg of bezoek in de namiddag om drukte te vermijden.

 4. St. Pietersplein en Basiliek: Bewonder het indrukwekkende plein en beklim de koepel voor een panoramisch uitzicht over Rome.

 5. Garderobe: Kleine tassen zijn toegestaan in de Vaticaanse Musea, maar grote tassen moeten worden opgeborgen in de garderobe.

Grootste kerk ter wereld?

Beter goed gejat dan slecht verzonnen, weten ze ook in Ivoorkust. Wie het te druk vindt bij de Sint -Pietersbasiliek in Vaticaanstad kan zijn hart ophalen bij diens Afrikaanse evenknie, de Basilique Notre -Dame de la Paix. Helemaal vol zit de kerk in de Ivoriaanse hoofdstad Yamoussoukro nooit en dat is gezien de ontspoorde afmetingen niet echt verrassend. De basiliek is ruim twintig meter hoger dan zijn belangrijkste inspiratiebron en in vergelijking met de diameter van negentig meter in Ivoorkust mag het koepeltje van het Vaticaan haast bescheiden worden genoemd.

Vlag Vaticaanstad

Vlag VaticaanstadDe vlag van Vaticaanstad heeft twee verticale banen: geel (links) en wit (rechts). Het geel vertegenwoordigt de spirituele macht van de paus, terwijl het wit staat voor de kerkelijke autoriteit. In het midden bevindt zich het wapen van Vaticaanstad, bestaande uit een zilveren en gouden sleutel, gekruist als symbolen van de sleutels tot de hemel die aan de apostel Petrus worden toegeschreven. Een rood koord bindt de sleutels, wat het bloed van Christus symboliseert.

Wat zegt de community

(1)
Bekijk reviews >

Van onze community

Rome from above
Rome from above
Vaticaanstad
YurivS

Praktisch

 • Check het actuele reisadvies voor Vaticaanstad van het ministerie van Buitenlandse Zaken. Let goed op in welke regio’s van Vaticaanstad dit advies geldt. Dit hoeft niet overal hetzelfde te zijn. Het advies wordt dagelijks bijgewerkt. Je blijft echter verantwoordelijk voor je eigen veiligheid. Wij zijn niet aansprakelijk voor mogelijke problemen veroorzaakt door informatie op deze site. 

  Reizen en corona

  Check het actuele overzicht van reisrestricties in verband met het coronavirus voor elk land ter wereld. Dagelijks bijgehouden door de IATA (International Air Transport Association). 

 • Munteenheid: euro (EUR). De waarde van de munt is onderhevig aan fluctuaties dus check voor je vertrek de wisselkoers.

 • Stekker type CStekker type FStekker type L
 • Tijdsverschil: geen tijdsverschil
  De hoofdstad van Vaticaanstad is Vaticaanstad.
  Het oppervlak van Vaticaanstad is 0,44 km².
  De gesproken taal/talen: Italiaans, Latijn.