Vaticaanstad image

Vaticaanstad


Reisgids

Vaticaanstad
Europa
Pimwestenberg

Reisgids

Nieuws

Beste reistijd

Regio's en steden

Foto's

Praktisch

Vaticaanstad-vakantie: de leukste routes, foto's en dingen om te doen | Columbus Travel

Met nog geen halve vierkante kilometer is Vaticaanstad de kleinste onafhankelijke staat ter wereld. Vaticaanstad ligt in Rome en bezit ondanks haar afmetingen een schat aan kunst, geschiedenis en religie. De paus staat aan het hoofd van deze staat, onafhankelijk sinds 1929. Elk jaar bezoeken miljoenen mensen Vaticaanstad, wat het een makkelijke werkplek maakt voor zakkenrollers. Vaticaanstad zegde in 2007 toe als eerste staat koolstofneutraal te worden, door in Hongarije een Vaticaans Klimaatbos te planten. Vaticaanstad is het hart van het katholieke geloof. Alleen echte cultuurbarbaren zijn niet onder de indruk van de explosie van prachtige schilderingen en bijzondere basilieken geconcentreerd op zo'n klein stukje grond.

Wat zegt de community

(1)
Bekijk reviews >

Van onze community

Rome from above
Rome from above
Vaticaanstad
YurivS

Praktisch

 • Check het actuele reisadvies voor Vaticaanstad van het ministerie van Buitenlandse Zaken. Let goed op in welke regio’s van Vaticaanstad dit advies geldt. Dit hoeft niet overal hetzelfde te zijn. Het advies wordt dagelijks bijgewerkt. Je blijft echter verantwoordelijk voor je eigen veiligheid. Wij zijn niet aansprakelijk voor mogelijke problemen veroorzaakt door informatie op deze site. 

  Reizen en corona

  Check het actuele overzicht van reisrestricties in verband met het coronavirus voor elk land ter wereld. Dagelijks bijgehouden door de IATA (International Air Transport Association). 

 • Munteenheid: euro (EUR). De waarde van de munt is onderhevig aan fluctuaties dus check voor je vertrek de wisselkoers.

 • Stekker type CStekker type FStekker type L
 • Tijdsverschil: geen tijdsverschil
  De hoofdstad van Vaticaanstad is Vaticaanstad.
  Het oppervlak van Vaticaanstad is 0,44 km².
  De gesproken taal/talen: Italiaans, Latijn.