Málaga image

Málaga


Reisgids

Málaga
Spanje
Bkornet

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Ontdek

In de omgeving van de stad Málaga valt veel te zien: natuurparken, mooie berggebieden en de bekende witte dorpen. Alles gaat hier in een gemoedelijk tempo, de ideale omstandigheden dus om te onthaasten. Málaga ligt in Andalusië aan de Costa del Sol. Hoewel de meesten hier komen om te genieten van zon, zee en strand is de stad zelf ook een bezoek waard. Zo kun je naar het Museo Picasso, het Alcazaba en de Kathedraal van Málaga.

Wat zegt de community

(2)
Bekijk reviews >

Reisinspiratie

Van onze community

Verlaten dam
Verlaten dam
Málaga
MarleenvM
Oranje
Oranje
Málaga
Agrotewal
Gezelschap
Gezelschap
Málaga
Agrotewal

Praktisch

  • Als Nederlander heb je geen visum nodig voor landen binnen de Europese Unie, het Schengengebied en het Caribische deel van het Koninkrijk. Voor de landen daarbuiten heb je meestal wél een visum nodig. Met een visum krijg je toestemming om een land binnen te gaan en er voor bepaalde tijd te verblijven. Na het verstrijken van de einddatum moet je het land weer verlaten hebben. De meeste reizigers maken gebruik van een toeristenvisum met een beperkte geldigheid. In sommige gevallen kun je je visum aan de grens kopen. In de meeste gevallen is het echter aan te raden om je visum al voor aanvang van je reis te regelen. Visa worden afgegeven door de landen zelf, en zijn (online) te regelen via de respectievelijke ambassade of een visumdienst.

    Check snel of je een visum nodig hebt voor jouw reisbestemming.

  • Het laatste wat je wil is dat je vakantie wordt verziekt door een infectieziekte. Daarom is het van belang dat je al vóór vertrek nagaat welke infectieziekten op jouw reisbestemming voorkomen, en dat je je tijdig tegen die ziekten laat inenten. De meest voorkomende infectieziekten zijn buiktyfus, dtp (difterie, tetanus, polio), gele koorts, hepatitis A, hepatitis B, mazelen, TBC (tuberculose), dengue (knokkelkoorts) en malaria. Voor persoonlijk advies of een inenting kun je o.a. terecht bij de GGD. De tarieven voor vaccinaties kunnen per GGD verschillen. Sommige vaccinaties beschermen je lichaam levenslang, terwijl andere om de zoveel jaar vernieuwd moeten worden. Hoewel je je tot vlak voor een reis kunt laten vaccineren, is het aan te raden om er op tijd bij te zijn. In een ideaal scenario neem je reeds zeven maanden voor vertrek contact op met de GGD of een particuliere instelling

  • Stekker type CStekker type F