Noorwegen image

Noorwegen


Populaire bestemmingen

Noorwegen
Europa
Columbus Travel

Reisgids

Reistips

Nieuws

Beste reistijd

Regio's en steden

Foto's

Praktisch

Steden, regio's en highlights in Noorwegen

Noorwegen kent tal van plekken die de moeite waard zijn om te bezoeken. Wil je weten waar je binnen Noorwegen naartoe moet en wat je echt niet mag missen? Hieronder vind je een overzicht van de belangrijkste regio's, steden en bezienswaardigheden in Noorwegen. Waar gaat jouw volgende vakantie naartoe?

Ideaal voor

Safari

Bergen

Reizen met kinderen

Kunst & cultuur

Wat zegt de community

(15)
Bekijk reviews >

1. Ga mountainbiken onder het noorderlicht

De Noorse Lofoten behoren tot de beste mountainbikebestemmingen van Europa.

2. Ga op walvissafari

Er zijn weinig ervaringen die zoveel indruk maken als een walvisstaart uit zee te zien oprijzen.

3. Verdiep je in de Samische cultuur

De oorspronkelijke bewoners van deze arctische streek kennen een rijke cultuur, waarin het rendier en de harmonie met de natuur centraal staan.

Reisinspiratie

Van onze community

Spotlight Reinefjord
Spotlight Reinefjord
Lofoten
TravelGoom
Trekking Noorwegen
Trekking Noorwegen
Bergen
Mitevisuals
Langs de Aurlandsvegen
Langs de Aurlandsvegen
Fjord
TravelGoom

Praktisch

 • Onder normale omstandigheden vliegt KLM dagelijks naar Bergen en Stavanger. Het gros van de vluchten naar Tromsø, de meest praktische uitvalsbasis voor Noord-Noorwegen, gaan via Oslo. Als je door de lucht naar Spitsbergen reist, moet je sowieso overstappen op Oslo en/of Tromsø. Om Spitsbergen te verkennen heb je een boot en vakkundige gidsen nodig. Hoewel er een vrij uitgebreid busnetwerk is, kun je in het uitgestrekte noorden eigenlijk niet zonder auto. Heb je tijd én de conditie? Dan is het ook een optie om per fiets te reizen. Doe dit wel in de zomer – niet alleen vanwege het licht, maar ook vanwege de temperaturen en de winterse sneeuwval, die veel wegen onbegaanbaar maakt. Een derde optie is de Hurtigruten, een reis over zee en langs de kust. Deze cruiselijn volgt de oude postroute van Bergen in het zuidwesten naar Kirkenes in het noordoosten, en stopt onder meer op de Lofoten, de Vesterålen en in Tromsø.

 • Check het actuele reisadvies voor Noorwegen van het ministerie van Buitenlandse Zaken. Let goed op in welke regio’s van Noorwegen dit advies geldt. Dit hoeft niet overal hetzelfde te zijn. Het advies wordt dagelijks bijgewerkt. Je blijft echter verantwoordelijk voor je eigen veiligheid. Wij zijn niet aansprakelijk voor mogelijke problemen veroorzaakt door informatie op deze site.

  Reizen en corona

  Check het actuele overzicht van reisrestricties in verband met het coronavirus voor elk land ter wereld. Dagelijks bijgehouden door de IATA (International Air Transport Association). 

 • Munteenheid: noorse kroon (NOK). De waarde van de munt is onderhevig aan fluctuaties dus check voor je vertrek de wisselkoers.

 • 1 januari Nieuwjaarsdag, maart/april Pasen, 17 mei Nationale Feestdag, 23 juni Midzomernachtfeest, 25 december Kerstmis.

 • Stekker type CStekker type F
 • AANTAL INWONERS 5,4 MILJOEN (2020) 
  GROOTTE 10 X NEDERLAND
  TIJDSVERSCHIL GEEN
  REISDUUR 1 UUR 45 MINUTEN