Cyprus image

Cyprus


Populaire bestemmingen

Cyprus
Europa
Columbus Travel

Reisgids

Nieuws

Beste reistijd

Regio's en steden

Foto's

Praktisch

Steden, regio's en highlights in Cyprus

Cyprus kent tal van plekken die de moeite waard zijn om te bezoeken. Wil je weten waar je binnen Cyprus naartoe moet en wat je echt niet mag missen? Hieronder vind je een overzicht van de belangrijkste regio's, steden en bezienswaardigheden in Cyprus. Waar gaat jouw volgende vakantie naartoe?

Wat zegt de community

(1)
Bekijk reviews >

Reisinspiratie

Van onze community

oude resten
oude resten
Famagusta
Stefanborkos
A quiet moment
A quiet moment
Limasol
AnitaOedit
Oh ooh ben nat....
Oh ooh ben nat....
Limasol
AnitaOedit

Praktisch

 • Check het actuele reisadvies voor Cyprus van het ministerie van Buitenlandse Zaken. Let goed op in welke regio’s van Cyprus dit advies geldt. Dit hoeft niet overal hetzelfde te zijn. Het advies wordt dagelijks bijgewerkt. Je blijft echter verantwoordelijk voor je eigen veiligheid. Wij zijn niet aansprakelijk voor mogelijke problemen veroorzaakt door informatie op deze site. 

  Reizen en corona

  Check het actuele overzicht van reisrestricties in verband met het coronavirus voor elk land ter wereld. Dagelijks bijgehouden door de IATA (International Air Transport Association). 

 • Als Nederlander heb je geen visum nodig voor landen binnen de Europese Unie, het Schengengebied en het Caribische deel van het Koninkrijk. Voor de landen daarbuiten heb je meestal wél een visum nodig. Met een visum krijg je toestemming om een land binnen te gaan en er voor bepaalde tijd te verblijven. Na het verstrijken van de einddatum moet je het land weer verlaten hebben. De meeste reizigers maken gebruik van een toeristenvisum met een beperkte geldigheid. In sommige gevallen kun je je visum aan de grens kopen. In de meeste gevallen is het echter aan te raden om je visum al voor aanvang van je reis te regelen. Visa worden afgegeven door de landen zelf, en zijn (online) te regelen via de respectievelijke ambassade of een visumdienst.
  Check snel of je een visum nodig hebt voor jouw reisbestemming.

 • Het laatste wat je wil is dat je vakantie wordt verziekt door een infectieziekte. Daarom is het van belang dat je al vóór vertrek nagaat welke infectieziekten op jouw reisbestemming voorkomen en dat je je tijdig tegen die ziekten laat inenten. De meest voorkomende infectieziekten zijn buiktyfus, dtp (difterie, tetanus, polio), gele koorts, hepatitis A, hepatitis B, mazelen, TBC (tuberculose), dengue (knokkelkoorts) en malaria. Voor persoonlijk advies of een inenting kun je o.a. terecht bij de GGD. De tarieven voor vaccinaties kunnen per GGD verschillen. Sommige vaccinaties beschermen je lichaam levenslang, terwijl andere om de zoveel jaar vernieuwd moeten worden. Hoewel je je tot vlak voor een reis kunt laten vaccineren, is het aan te raden om er op tijd bij te zijn. In een ideaal scenario neem je reeds zeven maanden voor vertrek contact op met de GGD of een particuliere instelling

 • Munteenheid: euro (EUR). De waarde van de munt is onderhevig aan fluctuaties dus check voor je vertrek de wisselkoers.

 • 1 januari – Nieuwjaarsdag

  25 maart – Onafhankelijkheidsdag
  Nationale feestdag waarop de revolutie tegen het Ottomaanse Rijk op 25 maart 1821 gevierd wordt.

  1 april – Dag van de Grieks-Cyprioten
  Herdenking van de vrijheidsstrijd tegen de Engelsen.

  1 mei – Dag van de Arbeid

  15 augustus – Maria Hemelvaart

  1 oktober – Onafhankelijkheidsdag
  Op deze dag werd Cyprus in 1960 onafhankelijk van het Britse rijk.

  28 oktober – Ochi-dag
  Herdenking en nationale feestdag van de weerstand tegen Mussolini. In 1940 vielen Italiaanse troepen het land binnen en de Dictator Ioannis Metaxas kwam krachtig in verzet tegen Mussolini, waarbij de bezetters werden teruggedrongen.

  24-25 december – Kerstmis

  In februari of maart wordt er in Limassol Carnavalszondag gevierd. Goede Vrijdag, Pasen en Pinksteren vallen ieder jaar op een andere datum. 

 • Cyprus – welke stekker heb je nodig?

  Ga je op reis naar Cyprus, dan is het goed vooraf te checken welke stekkers in Cyprus gebruikt kunnen worden voor het stopcontact. En of het nodig is om een reisstekker of wereldstekker mee te nemen. In veel landen worden namelijk andere stekkers en stopcontacten gebruikt dan in Nederland, waardoor je je meegebrachte apparatuur niet zou kunnen gebruiken. Vaak is het daarom onvermijdelijk om een verloopstekker of een wereldstekker (waarmee je in de meeste landen uit de voeten kunt) te kopen. Ons advies: als je meerdere reizen maakt, koop meteen een goede wereldstekker. Dan ben je klaar voor al je reizen want overal in de wereld zijn andere stopcontacten, en je apparatuur heeft toch electriciteit nodig.

  Stekker type G
 • Tijdsverschil: 1 uur later
  De hoofdstad van Cyprus is Nicosia.
  Het oppervlak van Cyprus is 20% van Nederland.
  De gesproken taal/talen: Grieks, Turks en Engels.