Zimbabwe image

Zimbabwe


Reisgids

Zimbabwe
Afrika
Pimwestenberg

Reisgids

Nieuws

Beste reistijd

Regio's en steden

Foto's

Praktisch

Zimbabwe-vakantie: de leukste routes, foto's en dingen om te doen | Columbus Travel

Zimbabwe beschikt over veel wildlife, voornamelijk in de wildreservaten. Bekend staat het land om de Victoria watervallen en een van de grootste tabaksveilingen ter wereld. Zimbabwe is een land voor mensen die van avontuur houden. je kunt er bunbgeejumpen, raften, op safari gaan en nog veel meer.

De hoofdstad van Zimbabwe is gevestigd op een plateau. Hier vind je de National Gallery of Zimbabwe, deze laat een interessante nationale collectie zien. Misschien nog wel interessanter zijn de internationale tentoonstellingen en de bijzondere Shona-rotstekeningen. De Shona is een bevolkingsgroep in Zimbabwe en Mozambique.

Het grootste nationale park van Zimbabwe ligt aan de rand van de immens grote Kalahari-woestijn. Zeker is dat je de Big Five tegekomt: leeuw, luipaard, neushoorn, olifant en buffel. In het gebied zijn drie kampen waar je kunt overnachten.
 

Wat zegt de community

(2)
Bekijk reviews >

Reisinspiratie

Van onze community

De olifanten zijn de baas
De olifanten zijn de baas
Hwange NP
Dreamer666
En daar is hij
En daar is hij
Hwange NP
Dreamer666
Zo zie je ze niet vaak
Zo zie je ze niet vaak
Hwange NP
Dreamer666

Praktisch

 • Het blijft politiek onrustig in Zimbabwe. Dit heeft te maken met een strijd over de mogelijke opvolging van president Mugabe. Mocht de president overlijden, dan kan de onrust toenemen.

 • Als Nederlander heb je geen visum nodig voor landen binnen de Europese Unie, het Schengengebied en het Caribische deel van het Koninkrijk. Voor de landen daarbuiten heb je meestal wél een visum nodig. Met een visum krijg je toestemming om een land binnen te gaan en er voor bepaalde tijd te verblijven. Na het verstrijken van de einddatum moet je het land weer verlaten hebben. De meeste reizigers maken gebruik van een toeristenvisum met een beperkte geldigheid. In sommige gevallen kun je je visum aan de grens kopen. In de meeste gevallen is het echter aan te raden om je visum al voor aanvang van je reis te regelen. Visa worden afgegeven door de landen zelf, en zijn (online) te regelen via de respectievelijke ambassade of een visumdienst.
  Check snel of je een visum nodig hebt voor jouw reisbestemming.

 • Aanbevolen vaccinaties voor de Zimbabwe:

  - DTP (Difterie, Tetanus en Polio)

  - Hepatitis A (besmettelijke geelzucht)

  Het vaccinatie advies van Zimbabwe kan van gebied tot gebied verschillen. In veel landen is de kans op een ziekte afhankelijk van het seizoen dat je op reis gaat. Raadpleeg daarom de checklist van de GGD.  

  Columbus Travel raadt de vaccinatieservice van Reisprik aan.

  Wil je weten hoe je veilig op reis kunt, lees dan ons artikel ‘veilig op vakantie: wat je kunt doen tegen ziektes en andere risico’s op reis’. Met deze gezondheidswijzer ben je beter voorbereid en ga je ontspannen op reis. 

 • Munteenheid: Zimbabwe dollar (ZWD). De waarde van de munt is onderhevig aan fluctuaties dus check voor je vertrek de wisselkoers.

 • Zimbabwe – welke stekker heb je nodig?

  Ga je op reis naar Zimbabwe, dan is het goed vooraf te checken welke stekkers in Zimbabwe gebruikt kunnen worden voor het stopcontact. En of het nodig is om een reisstekker of wereldstekker mee te nemen. In veel landen worden namelijk andere stekkers en stopcontacten gebruikt dan in Nederland, waardoor je je meegebrachte apparatuur niet zou kunnen gebruiken. Vaak is het daarom onvermijdelijk om een verloopstekker of een wereldstekker (waarmee je in de meeste landen uit de voeten kunt) te kopen. Ons advies: als je meerdere reizen maakt, koop meteen een goede wereldstekker. Dan ben je klaar voor al je reizen want overal in de wereld zijn andere stopcontacten, en je apparatuur heeft toch electriciteit nodig.

  Stekker type DStekker type G
 • Tijdsverschil: 1 uur later
  De hoofdstad van Zimbabwe is Harare.
  Het oppervlak van Zimbabwe is 60% van Frankrijk.
  De gesproken taal/talen: Engels.