Marokko image

Marokko


Populaire bestemmingen

Marokko
Afrika
Columbus Travel

Reisgids

Reistips

Nieuws

Beste reistijd

Regio's en steden

Foto's

Praktisch

Steden, regio's en highlights in Marokko

Marokko kent tal van plekken die de moeite waard zijn om te bezoeken. Wil je weten waar je binnen Marokko naartoe moet en wat je echt niet mag missen? Hieronder vind je een overzicht van de belangrijkste regio's, steden en bezienswaardigheden in Marokko. Waar gaat jouw volgende vakantie naartoe?

Ideaal voor

Bergen

Lekker eten & drinken

Kunst & cultuur

Wat zegt de community

(44)
Bekijk reviews >

1. Val voor een vallei buiten de drukte van Marrakesh

Op een klein uur rijden van de stad Marrakech ligt de Ourikavallei, een schitterend groen gebied waar een rivier doorheen kabbelt.

2. Overnacht in de Sahara bij berbernomaden

Marokko kent nog altijd een sterke nomadische cultuur die je buiten de grote steden overal terugziet. Reis af naar Erg Chebbi bij Merzouga.

3. Bezoek Hollywood’s favoriete filmlocatie bij Ouarzazate en Aït Ben Haddou

Game of Thrones, Star Wars, The Gladiator, Black Hawk Down, The Mummy, Kingdom of Heaven, Babel, Ben Hur en The passion of the Christ. Al deze films zijn opgenomen bij Ouarzazate.

50 onvergetelijke roadtrips buiten de gebaande paden

Van Andalusië tot Zuid-Afrika

50 onvergetelijke roadtrips buiten de gebaande paden

€ 18.95

De ultieme roadtrip heeft het in zich om alles even te laten voor wat het is – je rijdt weg met grote nieuwsgierigheid en openheid voor het onbekende. Ter inspiratie voor jouw volgende autovakantie hebben we onze 50 favoriete roadtrips samengebundeld in een full-colour fotoboek. Ga je mee op safari in Zambia, trek je met ons mee door Sardinië en ontdek je met ons de Australische Outback? Uiteraard weg van de massa, zoals je van Columbus gewend bent.

Bestel

Reisinspiratie

Van onze community

lichtstraal
lichtstraal
Erg Chebbi
Agrotewal
Onderweg
Onderweg
Erg Chebbi
Agrotewal
Chefchaouen, de blauwe parel van Marokko
Chefchaouen, de blauwe parel van Marokko
Chefchaouen
TonyUyttenhove

Praktisch

 • De grote steden van Marokko zijn goed bereikbaar met het vliegtuig. Ryanair vliegt meerdere malen per week rechtstreeks van Eindhoven naar Fez. Transavia legt verbindingen tussen Amsterdam en Marrakesh, Agadir en Casablanca. Ook zijn er vanuit Nederland rechtstreekse vluchten naar Tanger en Nador. Soms heb je al een retourticket voor € 100. Bussen en taxi’s zijn erg goedkoop in Marokko en ruim beschikbaar.

 • Zie hier actuele reisadvies voor Marokko van het Ministerie van Buitenlandse Zaken.

  Reizen en corona

  Check het actuele overzicht van reisrestricties in verband met het coronavirus voor elk land ter wereld. Dagelijks bijgehouden door de IATA (International Air Transport Association). 

 • Je heb geen visum nodig.

 • Zie hier het actuele advies voor Marokko.

 • Munteenheid: marokkaanse dirham (MAD). De waarde van de munt is onderhevig aan fluctuaties dus check voor je vertrek de wisselkoers. Overal vind je geldautomaten die je Nederlandse pinpas accepteren. Betalen met creditcard is meestal niet mogelijk.

 • Feestdagen; 3 maart Troonfeest, 14 augustus Oued ed-Dahab, 20 augustus Viering van de Volksrevolutie, 18 november Onafhankelijkheidsdag. 

 • Stekker type cStekker type e

 • AANTAL INWONERS 35,7 MILJOEN (2017)
  GROOTTE 17X NEDERLAND
  TIJDSVERSCHIL 1 UUR VROEGER
  REISDUUR 4 uur