Kenia image

Kenia


Beste reistijd

Kenia
Afrika
Getty Images

Reisgids

Nieuws

Beste reistijd

Regio's en steden

Foto's

Praktisch

Wanneer kan ik het beste reizen naar Kenia

Het weer in Kenia

Of je nu op zoek bent naar cultuur, een bijzondere verre reis of juist een actieve vakantie in de planning hebt: op reis wil je goed weer.  Daarom is het handig om vooraf het actuele vooruitzicht voor Kenia te bekijken om niet overvallen te worden door slechte weersomstandigheden.
Wil je weten wat het klimaat en de weersverwachting is in Kenia? Hieronder vind je de gemiddelde temperatuur en neerslag per maand, zodat je weet of je moet rekenen op regen of zonneschijn. Zo ga je altijd voorbereid op reis. 
 

Beste reistijd voor Kenia

* De oranje vlakjes geven de beste reistijd weer

 

 De gemiddelde temperatuur en neerslag in Midden-Kenia:De gemiddelde temperatuur en neerslag in Zuidoost-Kenia:Met het hele jaar door een lekkere temperatuur plan je een reis naar Kenia vooral óm de regen heen. In het kustgebied, op de oostelijke plateaus en rondom het Victoria Meer landen de grote stortbuien tussen april en juni. De hooglanden kennen een regenseizoen dat loopt van maart tot september. De beste tijd om door heel Kenia te reizen is december tot februari, maar je kunt ook prima kiezen voor de rustige en vaak goedkopere periode juni t/m september.