Angola image

Angola


Reisgids

Angola
Afrika
Marcvankessel

Reisgids

Nieuws

Beste reistijd

Regio's en steden

Foto's

Praktisch

Angola-vakantie: je gratis reisgids

Angola bevindt zich aan de westkust van Afrika en wordt omringd door de landen Congo, Zambia en Namibië. Savannes, grasland en beboste valleien kenmerken het uitgestrekte landschap. Het centraal gelegen Bié-plateau rijst ten oosten van de kuststrook tot een gemiddelde hoogte van 1830 meter de lucht in. Het verschil in hoogte zorgt voor talrijke watervallen die op hun beurt weer een schat aan vogelsoorten aantrekken.
In deze voormalige kolonie van Portugal is na jaren lange oorlogen sinds 2002 eindelijk vrede. Momenteel zijn ze dan ook hard bezig met de wederopbouw van het land. Door de grote armoede en de overgebleven landmijnen houdt de veiligheid in Angola nog wel te wensen over. Ondanks deze omstandigheden is de bevolking van het land positief ingesteld, ze hebben de oorlog overwonnen en dit geeft het gevoel dat ze nu alles aankunnen. Een spirit die er voor zorgt dat Angola voor de avonturier en natuurliefhebber een bijzondere vakantiebestemming is.

Ideaal voor

Safari

Reisinspiratie

Van onze community

Verspilling
Verspilling
Luanda
RoyanvanVelse
Quartering area bij Huambo
Quartering area bij Huambo
Huambo
RoyanvanVelse
In het voorbijgaan
In het voorbijgaan
Kustgebied
RoyanvanVelse

Praktisch

 • Is Angola veilig? Check de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken voor een actueel reisadvies en specifieke veiligheidsrisico’s.

 • Als Nederlander heb je geen visum nodig voor landen binnen de Europese Unie, het Schengengebied en het Caribische deel van het Koninkrijk. Voor de landen daarbuiten heb je meestal wél een visum nodig. Met een visum krijg je toestemming om een land binnen te gaan en er voor bepaalde tijd te verblijven. Na het verstrijken van de einddatum moet je het land weer verlaten hebben. De meeste reizigers maken gebruik van een toeristenvisum met een beperkte geldigheid. In sommige gevallen kun je je visum aan de grens kopen. In de meeste gevallen is het echter aan te raden om je visum al voor aanvang van je reis te regelen. Visa worden afgegeven door de landen zelf, en zijn (online) te regelen via de respectievelijke ambassade of een visumdienst.
  Check snel of je een visum nodig hebt voor jouw reisbestemming.

 • Aanbevolen vaccinaties voor Angola:

  - DTP (Difterie, Tetanus en Polio)

  - Hepatitis A (besmettelijke geelzucht)

  Het vaccinatie advies van Angola kan van gebied tot gebied verschillen. In veel landen is de kans op een ziekte afhankelijk van het seizoen dat je op reis gaat. Raadpleeg daarom de checklist van de GGD.  

  Columbus Travel raadt de vaccinatieservice van Reisprik aan.

  Wil je weten hoe je veilig op reis kunt, lees dan ons artikel ‘veilig op vakantie: wat je kunt doen tegen ziektes en andere risico’s op reis’. Met deze gezondheidswijzer ben je beter voorbereid en ga je ontspannen op reis. 

 • Munteenheid: angolees nieuw kwanza (AON). De waarde van de munt is onderhevig aan fluctuaties dus check voor je vertrek de wisselkoers.

 • Angola – welke stekker heb je nodig?

  Ga je op reis naar Angola, dan is het goed vooraf te checken welke stekkers in Angola gebruikt kunnen worden voor het stopcontact. En of het nodig is om een reisstekker of wereldstekker mee te nemen. In veel landen worden namelijk andere stekkers en stopcontacten gebruikt dan in Nederland, waardoor je je meegebrachte apparatuur niet zou kunnen gebruiken. Vaak is het daarom onvermijdelijk om een verloopstekker of een wereldstekker (waarmee je in de meeste landen uit de voeten kunt) te kopen. Ons advies: als je meerdere reizen maakt, koop meteen een goede wereldstekker. Dan ben je klaar voor al je reizen want overal in de wereld zijn andere stopcontacten, en je apparatuur heeft toch electriciteit nodig.

  Stekker type C
 • De hoofdstad van Angola is Luanda.
  Het oppervlak van Angola is 1,8x Frankrijk.
  De gesproken taal/talen: Portugees, Bantoetaal.