Wit-Rusland Beste reistijd

Reisgids

Nieuws

Beste reistijd

Regio's en steden

Praktisch

Wanneer kan ik het beste reizen naar Wit-Rusland

Het weer in Wit-Rusland

Of je nu op zoek bent naar cultuur, een bijzondere verre reis of juist een actieve vakantie in de planning hebt: op reis wil je goed weer.  Daarom is het handig om vooraf het actuele vooruitzicht voor Wit-Rusland te bekijken om niet overvallen te worden door slechte weersomstandigheden.
Wil je weten wat het klimaat en de weersverwachting is in Wit-Rusland? Hieronder vind je de gemiddelde temperatuur en neerslag per maand, zodat je weet of je moet rekenen op regen of zonneschijn. Zo ga je altijd voorbereid op reis. 
 

Beste reistijd voor Wit-Rusland

* De oranje vlakjes geven de beste reistijd weer

 

 De gemiddelde temperatuur en neerslag in Wit-Rusland:De beste reistijd voor Wit-Rusland is juni t/m augustus. Gedurende zeven tot acht maanden is de grond van Wit-Rusland bevroren, het land is van december tot april continu bedekt met sneeuw en heeft zeer strenge winters. Vanaf april worden de temperaturen wat schappelijker en blijkt het land de gure winter te hebben overleefd. In juli en augustus is de temperatuur het hoogst en het meest aangenaam. Er valt dan echter ook de meeste regen. Keuzes maken dus als je dit land gaat bezoeken!