Pamplona beste reistijd

Het weer in Pamplona

Of je nu op zoek bent naar cultuur, een weekje strand of juist een actieve vakantie in de planning hebt: op reis wil je goed weer.  Daarom is het handig om vooraf het actuele vooruitzicht voor Pamplona te bekijken om niet overvallen te worden door slechte weersomstandigheden.
Wil je weten wat het klimaat en de weersverwachting is in Pamplona? Hieronder vind je de gemiddelde temperatuur en neerslag per maand, zodat je weet of je moet rekenen op regen of zonneschijn. Zo ga je altijd voorbereid op reis. 
 

Beste reistijd voor Pamplona

* De oranje vlakjes geven de beste reistijd weer

 

 De gemiddelde temperatuur en neerslag in Noord-Spanje:
Met haar 30 miljoen toeristen per jaar moet je oppassen wanneer je waar heen gaat. In augustus hebben de Spanjaarden vakantie en is het echt te druk aan de kust of in de bergen. Over het algemeen is het in Noord-Spanje zeer goed toeven in juni en september. Pamplona is een groot land en kent dus verschillen. Aan de noordkust zal je in verband met de lage temperatuur en de hoge neerslag in voor- en najaar meer gebonden zijn aan de zomermaanden.


Reisadvies
Voor Pamplona geldt een positief reisadvies.

Feestdagen
Februari Carnaval Gadiz, 19 maart St. Jozefs Dag, 12 oktober Nationale Feestdag, 6 december Dag van de Grondwet.

Alle beste reistijden in handige pocket
Wil je te allen tijde op de hoogte zijn van de beste reistijden van alle landen wereldwijd? Dan kun je niet zonder de supercompacte Columbus Reisplannerpocket. Hierin vind je de beste reistijd per land, de gemiddelde temperatuur en neerslag per maand, wanneer het regenseizoen valt, wanneer het warm en koud is en wanneer de feestdagen vallen. Zo heb je de wereldwijde weersverwachting in je broekzak! Neem een Columbus Travel abonnement en ontvang gratis de Columbus Reisplanner t.w.v. € 12,95.  

 

Informatie over Pamplona

Beste foto's & tips van Pamplona

'303696' door Fietser '303696' door Fietser

SpanjePamplona

SpanjePamplona

Spaanse hoogvlakte

Fietser

De Spaanse hoogvlakte voorbij Pamplona richting Santiago de Compastella is voor velen een zwaar traject onderweg naar S. de C. omdat deze saai zou zijn. Ik heb er van genoten en het steeds wisselende landschap bewonderd en in gesprek gegaan met mezelf. Op de foto zie je nog een wielerploeg die mij voorbij ging en een prachtig dorpje op de achtergrond.

'460741' door wisseschout '460741' door wisseschout

SpanjePamplona

SpanjePamplona

Buien onderweg

wisseschout

Onderweg naar Pamplona werden we getrakteerd op een bijzonder donkere luchten. Daar moest ik even mijn camera voor pakken. Gelukkig viel de regen wel mee

'459348' door wisseschout '459348' door wisseschout

SpanjePamplona

SpanjePamplona

Dancing in the rain

wisseschout

Dwalend door de leuke straatjes van Pamplona. ineens zie ik een straatje vol met paraplu's hangen en in een flits denk ik aan de film Dancing in the rain. Gelukkig hadden we geen paraplu nodig, en dansen ging ook niet in de volle straatjes. Sloveense film

Laat kaart zien