Pamplona image

Pamplona


Reisgids

Pamplona
Spanje
Dlackovic

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Ontdek

Deze – van origine door Romeinen gestichte – hoofdstad van Navarra, een regio in het noorden van Spanje, reikte vroeger uit tot ver voorbij het Pyreneeëngebied. Het historische centrum wordt gekenmerkt door vele historische gebouwen en kleurrijke straatjes. Vergeet bij een bezoek vooral de Basilica Santa Maria La Real of Pamplona, de Taconera tuinen en El Portal De Francia niet te bezoeken. Ook de ‘pinchos’, volgens de inwoners een verfijndere variant van tapas, zijn een aanrader. Pamplona barst van de sfeervolle barretjes waar je deze lekkernijen kunt krijgen. Er wordt jaarlijks zelfs een waar pinchofestival georganiseerd. Deze levendige stad is zeker een bezoekje waard!

Reisinspiratie

Van onze community

Spaans dorpjes
Spaans dorpjes
Pamplona
Fietser
Straatleven in Jaca
Straatleven in Jaca
Pamplona
Saskiahamminga
Bardenas Reales
Bardenas Reales
Pamplona
Junavdpoort

Praktisch

  • Als Nederlander heb je geen visum nodig voor landen binnen de Europese Unie, het Schengengebied en het Caribische deel van het Koninkrijk. Voor de landen daarbuiten heb je meestal wél een visum nodig. Met een visum krijg je toestemming om een land binnen te gaan en er voor bepaalde tijd te verblijven. Na het verstrijken van de einddatum moet je het land weer verlaten hebben. De meeste reizigers maken gebruik van een toeristenvisum met een beperkte geldigheid. In sommige gevallen kun je je visum aan de grens kopen. In de meeste gevallen is het echter aan te raden om je visum al voor aanvang van je reis te regelen. Visa worden afgegeven door de landen zelf, en zijn (online) te regelen via de respectievelijke ambassade of een visumdienst.

    Check snel of je een visum nodig hebt voor jouw reisbestemming.

  • Het laatste wat je wil is dat je vakantie wordt verziekt door een infectieziekte. Daarom is het van belang dat je al vóór vertrek nagaat welke infectieziekten op jouw reisbestemming voorkomen, en dat je je tijdig tegen die ziekten laat inenten. De meest voorkomende infectieziekten zijn buiktyfus, dtp (difterie, tetanus, polio), gele koorts, hepatitis A, hepatitis B, mazelen, TBC (tuberculose), dengue (knokkelkoorts) en malaria. Voor persoonlijk advies of een inenting kun je o.a. terecht bij de GGD. De tarieven voor vaccinaties kunnen per GGD verschillen. Sommige vaccinaties beschermen je lichaam levenslang, terwijl andere om de zoveel jaar vernieuwd moeten worden. Hoewel je je tot vlak voor een reis kunt laten vaccineren, is het aan te raden om er op tijd bij te zijn. In een ideaal scenario neem je reeds zeven maanden voor vertrek contact op met de GGD of een particuliere instelling

  • Stekker type CStekker type F