Menorca beste reistijd

Het weer in Menorca

Of je nu van plan bent om een stedentrip te maken of te genieten van een strandvakantie: op reis wil je goed weer. Daarom is het handig om vooraf het actuele vooruitzicht voor Menorca te bekijken zodat je voorbereid bent op de weersomstandigheden.
Wil je weten wat het klimaat en de weersverwachting is in Menorca? Hieronder vind je de gemiddelde temperatuur en neerslag per maand, zodat je weet of regen of zonneschijn moet verwachten. Zo weet je waar je rekening mee moet houden.
 

Beste reistijd voor Menorca

* De oranje vlakjes geven de beste reistijd weer

 

 De gemiddelde temperatuur en neerslag op Menorca:


Met haar 30 miljoen toeristen per jaar moet je oppassen wanneer je waar heen gaat. In augustus hebben de Spanjaarden vakantie en is het echt te druk aan de kust of in de bergen. Over het algemeen is het in Menorca zeer goed toeven in mei, juni en september. Menorca is een groot land en kent dus verschillen.

Menorca heeft een Middellandse Zeeklimaat. Door de zeewind wordt de temperatuur wat getemperd aan de kust. Beide eilanden zijn prima te bezoeken in het voorjaar. Het najaar kan ook, maar dan valt er voor Spaanse begrippen veel regen.


Reisadvies
Voor Menorca geldt een positief reisadvies.

Feestdagen
Februari Carnaval Gadiz, 19 maart St. Jozefs Dag, 12 oktober Nationale Feestdag, 6 december Dag van de Grondwet.

Alle beste reistijden in handige pocket
Wil je te allen tijde op de hoogte zijn van de beste reistijden van alle landen wereldwijd? Dan kun je niet zonder de supercompacte Columbus Reisplannerpocket. Hierin vind je de beste reistijd per land, de gemiddelde temperatuur en neerslag per maand, wanneer het regenseizoen valt, wanneer het warm en koud is en wanneer de feestdagen vallen. Zo heb je de wereldwijde weersverwachting in je broekzak! Neem een Columbus Travel abonnement en ontvang gratis de Columbus Reisplanner t.w.v. € 12,95.  

 

Informatie over Menorca

Beste foto's & tips van Menorca

'246852' door nelita '246852' door nelita

SpanjeMenorca

SpanjeMenorca

Menorca

nelita

Menorca is één van de eilanden van de Balearen in de Middellandse zee. Het is vrij rotsachtig. Een autotocht over de kronkelige wegen is adembenemend. De uitzichten geweldig. Scan van 2001. Maar in mijn geheugen héél recent :-))

'253692' door nelita '253692' door nelita

SpanjeMenorca

SpanjeMenorca

Slaapdorpjes

nelita

Dit is een zicht op de kleine schilderachtige dorpjes van Menorca, slapend op de heuvels. Scan 2001. Mooi op groot formaat :-))

'137827' door willemz '137827' door willemz

SpanjeMenorca

SpanjeMenorca

Zonsondergang

willemz

Nog een gescande zonsondergang van een paar jaar geleden.

Laat kaart zien

Laatste Menorca artikelen

Hij bestaat, de hagedissen fluisteraar

In de volgende video zie je hoe Frank Deschandol tientallen hagedisjes lokt met niets meer dan een appeltje. De onderzoeker was op het Spaanse Menorca om de inheemse hagedissensoort, de Podarcis lilfordi, te bestuderen. De normaal schuwe beestjes eten door zijn vriendelijke lichaamstaal letterlijk u...

In de volgende video zie je hoe Frank Deschandol tientallen hagedisjes lokt met niets meer dan een appeltje. De onderzoeker was op het Spaanse Menorca...