Mallorca beste reistijd

Het weer op Mallorca

Of je nu van plan bent om een stedentrip te maken of te genieten van een strandvakantie: op reis wil je goed weer. Daarom is het handig om vooraf het actuele vooruitzicht voor Mallorca te bekijken zodat je voorbereid bent op de weersomstandigheden.
Wil je weten wat het klimaat en de weersverwachting is op Mallorca? Hieronder vind je de gemiddelde temperatuur en neerslag per maand, zodat je weet of regen of zonneschijn moet verwachten. Zo weet je waar je rekening mee moet houden.
 

Beste reistijd voor Mallorca

* De oranje vlakjes geven de beste reistijd weer

 

 De gemiddelde temperatuur en neerslag op Palma de Mallorca:


Met haar 30 miljoen toeristen per jaar moet je oppassen wanneer je waar heen gaat. In augustus hebben de Spanjaarden vakantie en is het echt te druk aan de kust of in de bergen. Over het algemeen is het in Mallorca zeer goed toeven in mei, juni en september. Mallorca is een groot land en kent dus verschillen.

Mallorca en Ibiza hebben beiden een Middellandse Zeeklimaat. Door de zeewind wordt de temperatuur wat getemperd aan de kust. Beide eilanden zijn prima te bezoeken in het voorjaar. Het najaar kan ook, maar dan valt er voor Spaanse begrippen veel regen.


Reisadvies
Voor Mallorca en Mallorca geldt een positief reisadvies.

Feestdagen
Februari Carnaval Gadiz, 19 maart St. Jozefs Dag, 12 oktober Nationale Feestdag, 6 december Dag van de Grondwet.

Alle beste reistijden in handige pocket
Wil je te allen tijde op de hoogte zijn van de beste reistijden van alle landen wereldwijd? Dan kun je niet zonder de supercompacte Columbus Reisplannerpocket. Hierin vind je de beste reistijd per land, de gemiddelde temperatuur en neerslag per maand, wanneer het regenseizoen valt, wanneer het warm en koud is en wanneer de feestdagen vallen. Zo heb je de wereldwijde weersverwachting in je broekzak! Neem een Columbus Travel abonnement en ontvang gratis de Columbus Reisplanner t.w.v. € 12,95.  

 

Informatie over Mallorca

Beste foto's & tips van Mallorca

'173564' door Jelle51 '173564' door Jelle51

SpanjeMallorca

SpanjeMallorca

Toch nog

Jelle51

2 dagen voor vertrek naar Nederland, hoorde ik het herkenbaar geluid van deze vogels. De bijeneters!! Op Lesbos niet zonder auto of schuiltentje te benaderen. Maar op Mallorca kon ik ze vrij dicht benaderen en deze opname maken.

'500320' door Jelle51 '500320' door Jelle51

SpanjeMallorca

SpanjeMallorca

Kolibrie Vlinder

Jelle51

Nog veel moeilijker dan het fotograferen van de kolibrie is het goed in beeld krijgen van de kolibrie vlinder. Het beestje vliegt razendsnel van de ene bloem naar de andere. Je moe dan ook veelgeduld hebben en heel veel pogingen doen om het redelijk op de foto te krijgen. Gemaakt in het mooie parc Natural.

'193969' door carla '193969' door carla

SpanjeMallorca

SpanjeMallorca

Idyllisch vissersdorp

carla

Locatie : Cala Figuera -- Dit Idyllische vissersdorpje ligt in het uiterste zuiden van Mallorca. In een ' Dalmatijns ' aandoende haven ligt een diep ingesneden baai, met mooie authentieke Spaanse vissersbootjes. Leuk en gezellige plaats waar vooral 's avonds veel te doen is ( pubs, disco & restaurantjes)

Laat kaart zien

Laatste Mallorca artikelen