Mallorca

Mallorca is het grootste eiland van de Balearen, een archipel in de Middellandse Zee behorend bij Mallorca. Palma de Mallorca is de hoofdstad van het eiland en van de gehele Balearen. De laatste jaren is Mallorca erg in opkomst als het gaat om strandvakanties. Met name Playa de Mallorca, El Arenal en Playa de Palma zijn populair. Het eiland beschikt over een eigen luchthaven en is verder bereikbaar per boot vanuit Barcelona, Valencia en Dénia.

Informatie over Mallorca

Beste foto's & tips van Mallorca

'173564' door Jelle51 '173564' door Jelle51

SpanjeMallorca

SpanjeMallorca

Toch nog

Jelle51

2 dagen voor vertrek naar Nederland, hoorde ik het herkenbaar geluid van deze vogels. De bijeneters!! Op Lesbos niet zonder auto of schuiltentje te benaderen. Maar op Mallorca kon ik ze vrij dicht benaderen en deze opname maken.

'500320' door Jelle51 '500320' door Jelle51

SpanjeMallorca

SpanjeMallorca

Kolibrie Vlinder

Jelle51

Nog veel moeilijker dan het fotograferen van de kolibrie is het goed in beeld krijgen van de kolibrie vlinder. Het beestje vliegt razendsnel van de ene bloem naar de andere. Je moe dan ook veelgeduld hebben en heel veel pogingen doen om het redelijk op de foto te krijgen. Gemaakt in het mooie parc Natural.

'193969' door carla '193969' door carla

SpanjeMallorca

SpanjeMallorca

Idyllisch vissersdorp

carla

Locatie : Cala Figuera -- Dit Idyllische vissersdorpje ligt in het uiterste zuiden van Mallorca. In een ' Dalmatijns ' aandoende haven ligt een diep ingesneden baai, met mooie authentieke Spaanse vissersbootjes. Leuk en gezellige plaats waar vooral 's avonds veel te doen is ( pubs, disco & restaurantjes)

Laat kaart zien

Laatste Mallorca artikelen