Barcelona - Aanbellen bij de locals image
Barcelona - Aanbellen bij de locals image Barcelona - Aanbellen bij de locals image
Lkoedam

Barcelona - Aanbellen bij de locals

Betoverend Barcelona, stad aan zee… je bent er vast al eens geweest. Maar was je wel écht in Barça, toen je tussen de andere toeristen polonaise liep over de Ramblas, waterige sangría dronk in Port Olímpic of op de handdoek van je buurman aan het strand lag in Barceloneta? Wie een paar stappen opzij zet, de lucht in gaat of het centrum uit, ontdekt het Barcelona van locals Rigo, Alexandra, René en Irene.Tekst: Natascha van Aalst, Fotografie: Jeroen van LoonBarcelona door de ogen van...NAAM: RIGO PEX

LEEFTIJD: 28 JAAR

FUNCTIE: CULTUREEL PRIKKELAAR, DJ

WOONT IN: DE WIJK EL RAVALJij als dj kent het Barcelonese nachtleven. Waar neem je ons mee naartoe op stap?

‘Vanavond gaan we eerst naar de haven, naar deze boot (waar portretfoto is gemaakt) waarop ik moet dj’en na de operavoorstelling van theatergezelschap La Fura dels Baus. Daarna, om een uur of twee, gaan we op stap naar een feest in…’Wat, om twee uur? Zo laat nog?

‘Ja joh, als je in Barcelona gaat stappen, wordt het laat, of beter gezegd; vroeg. We eten immers om tien, elf uur, dus gaan we pas om twee uur de stad in.’Ok, we nemen een dubbele ‘ca é cortado’ om wakker te blijven. Naar welke club gaan we?

‘Er is de afgelopen maanden veel aan het veranderen in het uitgaansleven van Barcelona, bekende clubs in het centrum worden gesloten wegens geluidsoverlast, zoals deze week nog La Paloma. Zonde? Ik vind van niet! Barcelona’s club scene had namelijk niet echt een eigen smaak. Iedereen hobbelde maar een beetje met de meute mee zonder zich af te vragen ‘Waar zijn we mee bezig, wat willen we nu echt?’. Nu komen er allemaal nieuwe initiatieven op, vooral buiten het centrum, zoals de ‘art parties’ in een oude fabriek aan Pere IV. Dit zijn kunstenaarsfeesten die beginnen met een expo en eindigen met een dansfeest dat tot zes uur ‘s morgens doorgaat!’En overdag? Waar ga jij dan heen om kunst en cultuur te snuiven?

‘Mijn favoriete galerie is KBB, om de hoek bij het MACBA (het museum voor moderne kunst, red.). KBB staat voor Kultür Büro Barcelona en is niet alleen een galerie, ze organiseren ‘s zomers ook films en discussies op het dak terras. Hun expo’s zijn heel speciaal, op dit moment is er ‘de oorlog van chocola’, waarbij een slagveld is neergezet en alle voorwerpen zijn bespoten met chocola. Het is een ‘Sjakie en de chocoladefabriek-beleving’, vooral dank zij de geur! Dit is inderdaad ‘cultuur snuiven’!’In welke buurt woon je en is daar nog wat te doen?

‘Ja! Ik woon in El Raval, de wijk die zich de afgelopen jaren het meest heeft ontwikkeld. Ik kom bijvoorbeeld graag bij het barretje Iposa, vooral omdat ik daarboven woon en ze een goede daghap hebben, maar ook omdat ze een pingpongtafel voor de deur hebben, waarop hele competities worden gehouden. Soms word ik ‘s nachts om drie uur wakker van het geluid; ping-pong, ping-pong!’Catalanen houden erg van lekker eten, waar eet jij het liefst?

‘Het restaurantje Me in de wijk l’Eixample is echt excellente! De keuken van chef Thang is geïnspireerd op Saigon, New Orleans en Barcelona; een mix van Vietnamese sushi, Creoolse gerechten en Catalaanse invloeden. Het is allemaal supervers… en de sfeer in het restaurant is ontspannen. Iedereen praat daar de hele avond over het eten, da’s echt Spaans!Klik om te kijken of de papieren editie of de digitale editie nog beschikbaar is. 


Laat een reactie achter

Er zijn nog geen reacties achter gelaten.