Topblog van de Week: 10x onontdekte plekken in Barcelona image

Topblog van de Week: 10x onontdekte plekken in Barcelona

Geheime adresjes ontdekken in een bruisende wereldstad, daar houden wij bij Columbus wel van. Daarom hebben we de blog van communitylid Diana uitgeroepen tot Topblog van de Week. Ben jij binnenkort van plan naar Barcelona te gaan? Dan moet je deze blog zeker lezen.

 De Topblog van de Week geschreven door communitylid Diaryofdi

Op zoek naar last minute zomerinspiratie? Barcelona heeft alles: fantastische architectuur, pittoreske straatjes, een fijn strand en natuurlijk een overvloed aan tapas en sangria. De bekende trekpleisters weet je ongetwijfeld zelf te vinden, maar deze wereldse stad heeft véél meer te bieden! Ik ging voor je op zoek naar de leukste, geheime adresjes waar je een keer geweest moet zijn. Je hebt het niet van mij, afgesproken? 

1. Het dak op voor een prachtpanorama

Het valt niet te missen: de kathedraal in de oude stad van Barcelona. Qua hoogtepunt kun je dit indrukwekkende gebouw letterlijk én figuurlijk nemen. De kathedraal vinden is niet moeilijk, maar wist je ook dat je de vanaf het dakterras muy bien geniet van een fantastisch uitzicht over de Gotische wijk? Gewoon in alle rust!

Waar? Kathedraal La Seu, Plaça de la Seu (Barri Gòtic)

2. Geheim van de Gotische Wijk

Het is zoeken naar het verstopte Plaça de Sant Felip Neri in het doolhof van kleine straten. Als de kinderen van het naastgelegen schooltje niet buiten spelen, is de kans groot dat je het pleintje helemaal voor jezelf hebt. Ondanks de charme straalt dit verborgen juweeltje ook iets mysterieus uit.

Waar? Plaça de Sant Felip Neri (Barri Gòtic)

3. Proeven, kijken en ruiken op Mercat de Santa Caterina

Barcelona is hemels voor foodlovers. Een bezoek aan een versmarkt kan eigenlijk ook niet ontbreken. Vergeet de drukke Boqueria en ga voor good food naar een minder bekende markt. Op Mercat de Santa Caterina tref je vooral locals die boodschappen doen of ontspannen genieten van een café con leche.

Waar? Mercat de Santa Caterina, Av de Francesc Cambó, 16 (El Born)

4. El Born’s verstopte terras

Wat is dé ontmoetingsplek waar Barcelonezen ongedwongen genieten van een ijskoude cerveza? Als je goed zoekt, vind je achter de deuren van het Antic Teatre een prachtig terras onder een eeuwenoude boom. Deze verborgen plek wordt omringd door mooie gebouwen en de klok lijkt hier altijd nét iets langzamer te tikken. Hoe dan ook, hier geniet je van het goede, Spaanse leven.

Waar? Antic Teatre, Carrer de Verdaguer i Callís, 12 (El Born)

5. Barcelona’s geheime Vrijheidsbeeld

Je hoeft geen ticket naar New York te boeken om het Vrijheidsbeeld te bewonderen. In de Biblioteca Pública Arús wordt je bij binnenkomst door Lady Liberty herself welkom geheten. Heb je nooit eerder van deze indrukwekkende bibliotheek gehoord? Dat is niet zo gek, want je vindt dit bijzondere adres nauwelijks in reisgidsen terug.

Waar? Biblioteca Pública Arús, Passeig de Sant Joan, 26 (El Born)

6 Tranquilo in de verscholen achtertuin

Fijn, fijner, fijnst: in Jardins de Rubió i Lluch even aan de hectiek van de Ramblas ontsnappen. Voor je beeldvorming: een fonteintje en sinaasappelbomen maken deze verborgen binnentuin een sprookjesachtige oase van rust. Genieten van een spelletje schaak doe je hier tussen niets anders dan Spanjaarden.

Waar? Jardins de Rubió i Lluch, Hospital, 56 (El Raval)

7. Parc de Montjuïc: de verborgen plekjes

Een citytrip naar Barcelona is niet compleet zonder een bezoek aan de Montjuïc. Maar het probleem van dit park is dat het aardig druk is én dat je werkelijk geen idee hebt waar je moet beginnen. Wil je relaxt tussen de cactussen genieten van je siësta? Dan is Jardines de Mossèn Costa i Llobera jouw place to be. Of laat je je liever verrassen in het Griekse theater? De hordes toeristen weten niet wat ze missen!

Waar? Parc de Montjuïc (Sants-Montjuïc)

8. Hidden secret: misschien wel het mooiste modernistische gebouw

Casa Terrades is een soort van paleis in het midden van de drukke Diagonal. Heb je dit gebouw met zijn opvallende torens eenmaal ontdekt, dan vraag je je serieus af waarom je het eerder over het hoofd hebt kunnen zien. Leuk: hoe langer je kijkt, hoe meer bijzondere details je ontdekt.

Waar? Casa Terrades (Casa de les Punxes), Avinguda Diagonal, 420 (Eixample)

9. Vamos a la playa!

De aanwezigheid van kilometers lang goudgeel zand is een absolute bonus van Barcelona. Een paar stappen uit het centrum ligt Barceloneta, het meest bekende en meest drukke strand. Wil je niet handdoek aan handdoek liggen, ga dan naar Platja de San Sebastià. Iedereen lijkt hier door de laidback vibe een stuk vrolijker.

Waar? Platja de San Sebastià (Ciutat Vella) 

 10. Het verscholen paradijs met de beste cocktails

In de categorie niet-te-missen: Paradiso, een pastrami bar, waar je via de geheime koelkastdeur eindigt in een fantastische cocktailbar. Het interieur van deze speak easy is fénomenal en idem dito is de sfeer. Oh ja, de to die for cocktails helpen ook mee. Niet verder over nadenken, hier moét je gewoon heen.

Waar? Paradiso, Carrer de Rera Palau, 4 (El Born)

Heb jij ook van die fantastische reistips weg van de massa? Schrijf een blog om andere reizigers op pad te helpen en wie weet wordt jouw verhaal wel het Topblog van volgende week. Nog geen communitylid? Hier kun je je aanmelden.