Centraal Slovenie

Ljubljaba is de hoofdstad van Centraal Slovenie. De stad is centraal gelegen in het land en het is ook de enige echte highlight in dit deel van Centraal Slovenie. Maar als je in de auto stapt en een stukje gaat rijden kom je vast en zeker ook langs leuke dorpjes en mooie natuurgebieden.

Informatie over Centraal Slovenie

Beste foto's & tips van Centraal Slovenie

'522751' door RonMessing '522751' door RonMessing

SloveniëCentraal Slovenie

SloveniëCentraal Slovenie

Technisch Museum...Sl

RonMessing

Binnendoor rijdend vanuit Ljubljana richting Verd kwamen we bij toeval langs deze locatie. De zon er vol op, glinsterend water, een groot oud gebouw, in ieder geval er even uit. Misschien niet de mooiste foto, maar ben je in de buurt (slechts enkele kilometers van de grote racebaan de E61) dan is dit een aan te bevelen stop. Het was niet alleen een oud gebouw, het bleek ook een museum. Van oude boerderij inrichtingen, tot medische apparatuur, berg- en houtbouw materialen en stellages, water aangedreven smederijen, auto's bromfietsen; fietsen, vissen; vogels; roofdieren, je kon het zo gek niet verzinnen of er was wel weer een vleugel te vinden waar dit stond uitgestald. In een min of meer afgesloten deel kon je met je kaartje ook de oude (vooral Sovjet) autovoorraad van Tito bekijken, wat een slagschepen stonden daar tussen. Al met al goed voor een paar uurtjes. En dit is het soort museum waar je ook gerust met kinderen naar toe kunt gaan, die hebben daar ook meer dan genoeg te zien. Een van de kinderen vertelde haar vader vol enthousiasme dat ze een toetsenbord had gezien dat meteen uitprintte. Dat zoiets in een museum stond onbegrijpelijk, maar ja als je nooit met een typemachine hebt hoeven te werken...

'340858' door pworce '340858' door pworce

SloveniëCentraal Slovenie

SloveniëCentraal Slovenie

Meertje in Slovenie..

pworce

Deze foto is genomen op onze vakantie in april 2009 door Kroatië en Slovenië. De foto laat een (kunstmatig aangelegd) meertje ergens in centraal Slovenië. Er staat een mooie partij bomen aan de overkant.

Laat kaart zien