Kom in zomerse sferen met deze Latin cocktails image
Lkoedam

Kom in zomerse sferen met deze Latin cocktails

Wat is er lekkerder op een snikhete zomerdag dan een verfrissende cocktail? In de nieuwste editie van Columbus Travel staat de Spaanstalige wereld centraal. En als je ergens hemelse cocktails hebt dan is het wel in Latijns-Amerika. We hebben een aantal heerlijke recepten en leuke videos voor je zodat je zelf de deur niet uit hoeft en de lekkerste Latin cocktails gewoon thuis kunt maken.


Fruitig en fleurig (Foto: Kim DanielsUnsplash)

1. PISCO SOUR

Je weet dat je in temperamentvol Latijns-Amerika zit als er ruzie wordt gemaakt over de herkomst van een drankje ... De pisco sour wordt geclaimd door zowel Peru als Chili, al viel de internationale rechtszaak die werd aangespannen uit in het voordeel van Peru. Pisco is er zó populair dat ze er maar liefst twee nationale feestdagen aan hebben gewijd: Pisco Sourdag (eerste zaterdag februari) en Dia del Pisco (vierde zondag juli). Ingrediënten Eiwit van 1 ei, 70 ml pisco, 20 ml suikersiroop, 25 ml citroensap. Methode Shake alle ingrediënten in een blender tot er schuim ontstaat. Garneer met limoen.

2. MOJITO

Of het te maken heeft met de zwoele Bacardi-rumreclame van een aantal jaar geleden weten we niet. Maar inmiddels kunnen we stellen dat de mojito is uitgegroeid tot de cocktails der cocktails. Als we de verhalen moeten geloven werd het Cubaanse mixdrankje eeuwen geleden bedacht door de lokale bevolking, als medicijn tegen scheurbuik. Ingrediënten 1½ limoen in partjes gesneden, 20 verse muntblaadjes, 2½ tl kristalsuiker, handvol ijs, 65 ml witte rum, sodawater naar smaak. Methode Vijzel de limoenpartjes en suiker tot een mengsel. Breek de muntblaadjes in het glas. Vul het glas met ijsblokjes, rum, sodawater en uitgeknepen limoen. En zo maak je hem: 

 

3. CANELAZO

Ecuadoraanse — of toch Colombiaanse? — cocktail gebaseerd op aguardiente (sterke drank gemaakt van suikerriet), te vergelijken met sambuca of pastis. Verder zit er suiker, kaneel en fruitsap in. Rond kerst wordt het in de Andes ook warm gedronken.

4. CLERICÓ

Frisse, licht alcoholische vruchtencocktail gemaakt van aardbeien, sinaasappels en papaja’s, aangevuld met witte wijn en sodawater. Perfect voor op een zomerse dag aan de kust van Uruguay, waar het drankje vandaan komt. Wij zien onszelf al helemaal zitten.

5. MICHELADA

Een typische michelada — het signature drankje van Mexico — is bier gemengd met limoensap, hete chilisaus en chilikruiden, geserveerd in een ijskoud glas met een zoutrandje.


Nog niet genoeg keuze? Bekijk deze video voor nog een heerlijke Latin cocktail.