Karpaten

De Karpaten is een hooggebergte in Centraal-Europa, die naast Karpaten ook in Tsjechië, Slowakije, Polen en Oekraïne ligt. De Karpaten kunnen met de klok mee worden onderverdeeld in de volgende gebergten: de Westelijke Karpaten, de Beskiden, de Oostelijke Karpaten en de Transsylvanische Alpen. Deze laatste twee behoren tot Karpaten.

Informatie over Karpaten

Beste foto's & tips van Karpaten

'455217' door agrotewal '455217' door agrotewal

RoemeniëKarpaten

RoemeniëKarpaten

Mystieke plek

agrotewal

Toen we door het mooie landschap van de Karpaten reden hadden we slecht weer, heel veel zware regens. Vlak voor de schemering in viel, werd het droog en kwam er wat mist op zetten. Het mystieke van deze plek heb ik iets versterkt.

'168475' door EstherV '168475' door EstherV

RoemeniëKarpaten

RoemeniëKarpaten

Transfagarasan-road

EstherV

De Transfagarasan is de hoogst geasfalteerde weg in Roemenie en loopt dwars door de karpaten van Pitest naar Sibiu. Toen wij er waren was het eerst behoorlijk mistig waardoor we middenin een wolk zaten en niets zagen. Toch maar even gewacht en toen opeens de mist wegtrok kwam deze geweldig mooie weg tevoorschijn..... Heel bijzonder om daar geweest te zijn!

'454906' door agrotewal '454906' door agrotewal

RoemeniëKarpaten

RoemeniëKarpaten

Roma

agrotewal

Roma, dat ene woordje klinkt zo simpel, maar omvat een grote bevolkingsgroep. Deze groep zigeuners is verspreid over de hele wereld, maar de grootste groep leeft op de Balkan. Ik vind het heel bijzonder dat ze zich al jaren staande houden en hun nomadenbestaan voort zetten. Alle bezittingen van deze familie op één kar.

Laat kaart zien