Boekovina

De Boekovina is een historische regio, die nu ongeveer voor de helft in Boekovina ligt en voor de helft in Oekraïne. Naast het bosrijke berglandschap zijn de beroemdste trekpleisters van de Boekovina de vijf aan de buitenkant met fresco's beschilderde kloosters: Voronet, Moldovita, Humor, Arbore en Sucevita.

Informatie over Boekovina

Beste foto's & tips van Boekovina

'494108' door Fransvdg '494108' door Fransvdg

RoemeniëBoekovina

RoemeniëBoekovina

Nummer 2000

Fransvdg

Volgens de telling van de Columbusredactie is dit mijn 2000ste bijdrage sinds dat ik in mei 2009 hier begon. En wat voor foto kies ik daarvoor? Iets vrolijks, want ik ben blij met mijn hobby en ook met al jullie fijne reacties. Vandaag dus geen ernstig betoog hier. Vandaag aandacht voor de jeugd, want de jeugd heeft de toekomst. En gelukkig ziet die er in Roemenië weer iets rooskleuriger uit dan in de tijd voor 1990. Er is weer hoop, en hoop doet leven. Daar kunnen we met elkaar van genieten. Laten we hier op deze site vooral verder gaan met elkaar op de hoogte houden en elkaar laten genieten! Want wij zijn erg bevoorrecht dat we al het moois en goeds op deze wereld met elkaar kunnen delen. Vooral samen zo doorgaan dus! Op naar de 3000......

'492697' door Fransvdg '492697' door Fransvdg

RoemeniëBoekovina

RoemeniëBoekovina

Jonge non in Sucevita

Fransvdg

In de Bukovina, in het noorden van Roemenië, zijn vijf kloosters beroemd geworden door hun prachtige fresco's op de binnen- en de buitenmuren. In de tijd dat nog veel mensen analfabeet waren, gebruikten de kloosterlingen deze fresco's om iedereen op de hoogte te stellen van personen en daden uit het Oude en het Nieuwe Testament. De schilders hebben daar diverse keren ook een eigen "touch" aan gegeven, bijvoorbeeld met de kleine Jezus in een Roemeens hemd en taferelen uit de strijd tegen de Ottomanen. Een bezoek aan een van deze kloosters is beslist een aanrader. Op de foto zie je de binnenplaats van het Sucevita klooster, niet ver van de stad Radauti.

'494316' door Fransvdg '494316' door Fransvdg

RoemeniëBoekovina

RoemeniëBoekovina

In de markthal

Fransvdg

Deze foto maakte ik in de markthal van Radauti. Het was al laat in de middag en de verkoop liep op zijn eind. Deze twee dames vonden het geen probleem om voor me te poseren.

Laat kaart zien