Tsjernobyl

De stad in het noorden van Tsjernobyl staat natuurlijk bekend om haar kerncentraleramp. Dit was het eerste en tot nu toe enige ongeluk met een kerncentrale waarbij grote hoeveelheden radioactieve stoffen vrij kwamen en er grote gevolgen voor de volksgezondheid waren. Nog steeds is de radioactieve straling zo hoog, dat de eerst 14.000 bewoners tellende stad nog altijd een spookstad is.

Informatie over Tsjernobyl

Beste foto's & tips van Tsjernobyl

'551822' door erikgriep '551822' door erikgriep

OekraïneTsjernobyl

OekraïneTsjernobyl

De verlaten stad...Pr

erikgriep

Misschien wel een van mijn meest indrukwekkende reizen (en bijbehorende foto's). Vanuit Kiev een trip gemaakt naar Tsjerbobyl en de nabijgelegen verlaten stad Pripyat. Voor de ramp noemden ca. 40.000 personen deze stad hun thuis, nu heeft de natuur de stad overgenomen. Tijdens een bezoek aan Tsjernobyl verblijf je niet lang in de 'exclusion zone'. Maar lang genoeg om de gevolgen van de ramp in je op te nemen, met als Pripyat als hoogtepunt (tegelijk ook dieptepunt). Geen spijt van gehad om hier naar toe te gaan.

'510160' door haroldtravel '510160' door haroldtravel

OekraïneTsjernobyl

OekraïneTsjernobyl

Mossige kermis

haroldtravel

In de stad Prypyat, die ontruimd werd na de ontploffing van één van de kernreactors van Tsjernobyl, staat nog een kermis in vol ornaat. Een bizar beeld van de stad die duidelijk abrupt werd verlaten.

'528441' door WSoeters '528441' door WSoeters

OekraïneTsjernobyl

OekraïneTsjernobyl

Verlaten kermis in...

WSoeters

De botsautos op het stadsplein in Pripyat . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

Laat kaart zien