Zeeland beste reistijd

Het weer in Zeeland

Of je nu van plan bent om een stedentrip te maken of te genieten van een strandvakantie: op reis wil je goed weer. Daarom is het handig om vooraf het actuele vooruitzicht voor Zeeland te bekijken zodat je voorbereid bent op de weersomstandigheden.
Wil je weten wat het klimaat en de weersverwachting is in Zeeland? Hieronder vind je de gemiddelde temperatuur en neerslag per maand, zodat je weet of regen of zonneschijn moet verwachten. Zo weet je waar je rekening mee moet houden en vermijd je de regentijd.
 

Beste reistijd voor Zeeland

* De oranje vlakjes geven de beste reistijd weer

 

 De gemiddelde temperatuur en neerslag in Zeeland:De beste reistijd voor Zeeland is mei t/m september. Ondanks de drie heersende klimaatsoorten, kent Zeeland geen extreme weersomstandigheden. De winters zijn niet schrikbarend koud, de zomers niet puffend heet. De meeste regen valt in de zomermaanden juli en augustus, wonderbaarlijk genoeg zijn dat ook de maanden waarin je de meeste kans hebt van de zon te genieten.


Reisadvies
Voor Zeeland geldt een positief reisadvies.

Alle beste reistijden in handige pocket
Wil je te allen tijde op de hoogte zijn van de beste reistijden van alle landen wereldwijd? Dan kun je niet zonder de supercompacte Columbus Reisplannerpocket. Hierin vind je de beste reistijd per land, de gemiddelde temperatuur en neerslag per maand, wanneer het regenseizoen valt, wanneer het warm en koud is en wanneer de feestdagen vallen. Zo heb je de wereldwijde weersverwachting in je broekzak! Neem een Columbus Travel abonnement en ontvang gratis de Columbus Reisplanner t.w.v. € 12,95.  

Informatie over Zeeland

Beste foto's & tips van Zeeland

'461415' door MarioBentvelsen '461415' door MarioBentvelsen

NederlandZeeland

NederlandZeeland

The Bridge

MarioBentvelsen

'The Bridge' is een documentaire uit 2006 over de majestueuze Golden Gate Bridge, maar ook over de zelfmoorden die er jaarlijks plaats vinden. Ik weet niet of de Zeelandbrug deze tragische geschiedenis kent - daar lijkt hij mij niet hoog genoeg voor - maar het is naar mijn smaak wel de meest elegante brug van Nederland. De brug heette tijdens de bouw en de eerste anderhalf jaar nog Oosterscheldebrug. Pas op 13 april 1967 besloot de Provincie Zeeland haar de definitieve naam Zeelandbrug te geven. De brug was bij oplevering de langste brug van Europa.

'447688' door anne20 '447688' door anne20

NederlandZeeland

NederlandZeeland

Terug naar de kust

anne20

Deze foto is gemaakt in de duinen van Domburg in Zeeland. Het is tegelijkertijd de film locatie uit de film terug naar de kust. Het ligt dicht bij zee en achter de watertoren heb je een mooi wandelgebied door de Manteling.

'337427' door doppie '337427' door doppie

NederlandZeeland

NederlandZeeland

'Meriete' - Surrender

doppie

Collega Gaspedaal van het district Zeeuwsch Vlaanderen heeft ons al vergast op de nummer 3 uit de Zeeuwse top 40 van dit jaar: 'Kapitein Rooibos' van de Lamaketta's. Dan kan het district Midden Zeeland natuurlijk niet achter blijven met de onbetwiste nummer 1: 'Meriete' van Surrender, een onvervalste liefdestragedie. Vertaling van de tekst op aanvraag. De bijbehorende clip staat op mijn profielpagina. Midden-in-de-polder-errehens-an-d’n-diek stih-d’n-hrôôte-‘n-oeve-prachtug-op-de-kiek Die-is-van-un-éér’nboer-bie-onderd-bunder-hrond z’n-docht-jit-Meriete-en-die-ei-un-lekkere-kont oo-meriete-oo-meriete-lekker-boeremeid oo-meriete-oo-meriete-die-a-zo-lekker-vrijt Klôôs-was-vuventwintug,-die-werkt’n-bie-de-boer twelv-ueren-an-de-stik-dirrom-haf’n-hin-moer En-van-z’n-Meriete,-dih-hoeng-t’n-zô-van-ouwe die-was-t’r-stikke-hek-op-ja-die-wou-t’r-hraag-mie-trouwe oo-meriete-oo-meriete-lekker-boeremeid oo-meriete-oo-meriete-die-a-zo-lekker-vrijt De-boer-docht-bie-z’n-eihen-wat-mô‘k-bie-Meriete-an, t’wor-noe-zachjesan-us-tied-da-se-hih-dienke-an-un-man, Un-echte-boerezeune-want-Klôôs-die-ei-hin-cent, Meriete-môh-mè-trouwe-mie-un-echte-rieke-vent oo-meriete-oo-meriete-lekker-boeremeid oo-meriete-oo-meriete-die-a-zo-lekker-vrijt Klôôs-kon’t-nie-ferwerke-die-iel-zô-van-de-vrouwe liep’t’n-nih-de-schure,-dih-pak-t’n-die-un-touwe Die-oeng-z’n-eihen-op,-zoe-is-‘n-stikken-dôôd, Meriete-moest-nih-‘t-hekkenuus-die-wier-hlad-in-d’r-ôôd

Laat kaart zien