Utrecht beste reistijd

Het weer in Utrecht

Of je nu van plan bent om een stedentrip te maken of te genieten van een strandvakantie: op reis wil je goed weer. Daarom is het handig om vooraf het actuele vooruitzicht voor Utrecht te bekijken zodat je voorbereid bent op de weersomstandigheden.
Wil je weten wat het klimaat en de weersverwachting is in Utrecht? Hieronder vind je de gemiddelde temperatuur en neerslag per maand, zodat je weet of regen of zonneschijn moet verwachten. Zo weet je waar je rekening mee moet houden en vermijd je de regentijd.
 

Beste reistijd voor Utrecht

* De oranje vlakjes geven de beste reistijd weer

 

 De gemiddelde temperatuur en neerslag in Utrecht:De beste reistijd voor Utrecht is mei t/m september. Ondanks de drie heersende klimaatsoorten, kent Utrecht geen extreme weersomstandigheden. De winters zijn niet schrikbarend koud, de zomers niet puffend heet. De meeste regen valt in de zomermaanden juli en augustus, wonderbaarlijk genoeg zijn dat ook de maanden waarin je de meeste kans hebt van de zon te genieten.


Reisadvies
Voor Utrecht geldt een positief reisadvies.

Alle beste reistijden in handige pocket
Wil je te allen tijde op de hoogte zijn van de beste reistijden van alle landen wereldwijd? Dan kun je niet zonder de supercompacte Columbus Reisplannerpocket. Hierin vind je de beste reistijd per land, de gemiddelde temperatuur en neerslag per maand, wanneer het regenseizoen valt, wanneer het warm en koud is en wanneer de feestdagen vallen. Zo heb je de wereldwijde weersverwachting in je broekzak! Neem een Columbus Travel abonnement en ontvang gratis de Columbus Reisplanner t.w.v. € 12,95.  

Informatie over Utrecht

Beste foto's & tips van Utrecht

'113127' door pixelfun '113127' door pixelfun

NederlandUtrecht

NederlandUtrecht

Kasteel de Haar

pixelfun

Een van de best bewaarde kastelen in Nederland. Nu ook te zien in de reclame van de Postbank, maar hoe dan ook zeker een bezoek waard!

'418441' door daphnekeune '418441' door daphnekeune

NederlandUtrecht

NederlandUtrecht

Ondersteboven van...U

daphnekeune

Men neme: een tiental ReisReporters, 1 rondleiding door een Utrechtse bierbrouwerij, 1 glas Ouwe Daen op 1 nuchtere maag en men krijge: een vertekend beeld van de oude binnenstad.

'488911' door WKerkhof '488911' door WKerkhof

NederlandUtrecht

NederlandUtrecht

Kasteel De Haar

WKerkhof

Kasteel De Haar is een heel mooi kasteel in de buurt van Utrecht. Het is het grootste kasteel van Nederland en erg luxueus! Het kasteel is van de familie van Zuylen en ik heb begrepen dat deze rijke familie nog regelmatig grote feesten op dit kasteel geeft. Je kunt er een rondleiding 'Wat een weelde' volgen, deze start elk uur en is €14,00 per volwassenen. Niet alleen het kasteel is erg mooi, maar ook de omgeving is prachtig voor een mooie wandeling! Ook worden er veel evenementen op en om het kasteel georganiseerd. Nu heb je t/m 31 mei de unieke mogelijkheid het Chatelet te bezoeken Sinds de jaren vijftig gebruikt de familie Van Zuylen van Nijevelt, woonachtig in het buitenland, het als familiehuis. Deze chatelet is net gerestaureerd en voor het eerst opengesteld voor publiek. Let wel dit is maar 3 maanden en daarna zal de familie het weer in bezit nemen. Een unieke kans! Voor meer info: http://www.kasteeldehaar.nl/kasteel-park/

Laat kaart zien

Laatste Utrecht artikelen

Wat je absoluut niet mag missen op de Vakantiebeurs 2016

Wil je een actieve vakantie, ga je liever kamperen of ben je een echte globetrotter? Op de Vakantiebeurs kies je uit duizenden bestemmingen! Ontmoet de locals en wandel door belevingswerelden, zoals de Afrika! hal, waar je de Afrikaanse cultuur voelt, ruikt en proeft! Amerikaliefhebbers begeven zich...

Wil je een actieve vakantie, ga je liever kamperen of ben je een echte globetrotter? Op de Vakantiebeurs kies je uit duizenden bestemmingen! Ontmoet d...