Noord Brabant beste reistijd

Het weer in Noord Brabant

Of je nu van plan bent om een stedentrip te maken of te genieten van een strandvakantie: op reis wil je goed weer. Daarom is het handig om vooraf het actuele vooruitzicht voor Noord Brabant te bekijken zodat je voorbereid bent op de weersomstandigheden.
Wil je weten wat het klimaat en de weersverwachting is in Noord Brabant? Hieronder vind je de gemiddelde temperatuur en neerslag per maand, zodat je weet of regen of zonneschijn moet verwachten. Zo weet je waar je rekening mee moet houden en vermijd je de regentijd.
 

Beste reistijd voor Noord Brabant

* De oranje vlakjes geven de beste reistijd weer

 

 De gemiddelde temperatuur en neerslag in Noord Brabant:De beste reistijd voor Noord Brabant is mei t/m september. Ondanks de drie heersende klimaatsoorten, kent Noord Brabant geen extreme weersomstandigheden. De winters zijn niet schrikbarend koud, de zomers niet puffend heet. De meeste regen valt in de zomermaanden juli en augustus, wonderbaarlijk genoeg zijn dat ook de maanden waarin je de meeste kans hebt van de zon te genieten.


Reisadvies Noord Brabant: is Noord Brabant veilig?

Check de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken voor een actueel reisadvies en specifieke veiligheidsrisico’s.

Alle beste reistijden in handige pocket
Wil je te allen tijde op de hoogte zijn van de beste reistijden van alle landen wereldwijd? Dan kun je niet zonder de supercompacte Columbus Reisplannerpocket. Hierin vind je de beste reistijd per land, de gemiddelde temperatuur en neerslag per maand, wanneer het regenseizoen valt, wanneer het warm en koud is en wanneer de feestdagen vallen. Zo heb je de wereldwijde weersverwachting in je broekzak! Neem een Columbus Travel abonnement en ontvang gratis de Columbus Reisplanner t.w.v. € 12,95.  

Informatie over Noord Brabant

Beste foto's & tips van Noord Brabant

'307322' door abytravel '307322' door abytravel

NederlandNoord Brabant

NederlandNoord Brabant

Ongewoon stel

abytravel

Op het eerste oog lijken het twee hele gewone eenden, dit stel hier op een waterje in het Mastbos bij Breda. Maar dichterbij gekomen ziet mn de woerd er toch wel ongewoon uit. Na wat nadere bestudering ben ik eruit: een koppeltje Wintertalingen!. Ze bleven lekker zitten dutten op hun boomstammetje zodat ik ze mooi kon vastleggen.

'514785' door hbplaatjes '514785' door hbplaatjes

NederlandNoord Brabant

NederlandNoord Brabant

Roepende velduil

hbplaatjes

Vogelminnend Nederland is op dit moment in de ban van de velduil. Het zijn dan ook prachtige dieren om te zien. Meestal tonen ze zichzelf pas aan het einde van de middag als het licht al wat minder wordt. Deze velduil zocht een plekje op een paaltje. Het was de enige die ik gezien heb. Waarschijnlijk waren er meer in de buurt, want hier zit hij te roepen. Voor mij was het weer genieten op safari in eigen land.

'220669' door Nancy Carels '220669' door Nancy Carels

NederlandNoord Brabant

NederlandNoord Brabant

Je hoeft niet ver weg

Nancy Carels

Soms kom ik erachter dat je eigenlijk niet zo ver hoeft om iets prachtigs te kunnen zien. Zo ook weer afgelopen zaterdag, early in the morning in de Loonse en Drunense Duinen, 10 minuutjes van huis vandaan. Geen mens te bekennen, een fantastisch landschap voor mijn lens.

Laat kaart zien