Groningen beste reistijd

Het weer in Groningen

Of je nu van plan bent om een stedentrip te maken of te genieten van een strandvakantie: op reis wil je goed weer. Daarom is het handig om vooraf het actuele vooruitzicht voor Groningen te bekijken zodat je voorbereid bent op de weersomstandigheden.
Wil je weten wat het klimaat en de weersverwachting is in Groningen? Hieronder vind je de gemiddelde temperatuur en neerslag per maand, zodat je weet of regen of zonneschijn moet verwachten. Zo weet je waar je rekening mee moet houden en vermijd je de regentijd.
 

Beste reistijd voor Groningen

* De oranje vlakjes geven de beste reistijd weer

 

 De gemiddelde temperatuur en neerslag in Groningen:De beste reistijd voor Groningen is mei t/m september. Ondanks de drie heersende klimaatsoorten, kent Groningen geen extreme weersomstandigheden. De winters zijn niet schrikbarend koud, de zomers niet puffend heet. De meeste regen valt in de zomermaanden juli en augustus, wonderbaarlijk genoeg zijn dat ook de maanden waarin je de meeste kans hebt van de zon te genieten.


Reisadvies Groningen: is Groningen veilig?

Check de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken voor een actueel reisadvies en specifieke veiligheidsrisico’s.

Alle beste reistijden in handige pocket
Wil je te allen tijde op de hoogte zijn van de beste reistijden van alle landen wereldwijd? Dan kun je niet zonder de supercompacte Columbus Reisplannerpocket. Hierin vind je de beste reistijd per land, de gemiddelde temperatuur en neerslag per maand, wanneer het regenseizoen valt, wanneer het warm en koud is en wanneer de feestdagen vallen. Zo heb je de wereldwijde weersverwachting in je broekzak! Neem een Columbus Travel abonnement en ontvang gratis de Columbus Reisplanner t.w.v. € 12,95.  

Informatie over Groningen

Beste foto's & tips van Groningen

'185861' door trijntje1 '185861' door trijntje1

NederlandGroningen

NederlandGroningen

Molen Goliath,...Eems

trijntje1

Een autentieke molen in het landschap bij de Eemshaven in Groningen - Molen Goliath staat temidden van de andere molens: de windmolens - waarmee de Eemshaven inmiddels mee vol staat..... Molen Goliath is zeker een bezichtiging waard. Het Groninger Platteland erom heen ook !

'492367' door jeannette '492367' door jeannette

NederlandGroningen

NederlandGroningen

Koolzaadroute

jeannette

Afgelopen zondag ben ik op zoek gegaan naar het koolzaad dat momenteel overal in noord Groningen in bloei staat. Volop kleine weggetjes met enorme knalgele velden, een schitterend gezicht!

'308181' door Sanderopreis '308181' door Sanderopreis

NederlandGroningen

NederlandGroningen

Molen tijdens mistige

Sanderopreis

Zondagmorgen. Al een korte nacht gehad door de zomertijd. En er dan vroeg uit om foto's te gaan maken. Makkelijk ging het niet, maar gelukkig was ik nog net op tijd om deze 'gouden' zonsopkomst bij de Noorder molen vast te leggen.

Laat kaart zien