Den Haag beste reistijd

Het weer in Den Haag

Of je nu van plan bent om een stedentrip te maken of te genieten van een strandvakantie: op reis wil je goed weer. Daarom is het handig om vooraf het actuele vooruitzicht voor Den Haag te bekijken zodat je voorbereid bent op de weersomstandigheden.
Wil je weten wat het klimaat en de weersverwachting is in Den Haag? Hieronder vind je de gemiddelde temperatuur en neerslag per maand, zodat je weet of regen of zonneschijn moet verwachten. Zo weet je waar je rekening mee moet houden en vermijd je de regentijd.
 

Beste reistijd voor Den Haag

* De oranje vlakjes geven de beste reistijd weer

 

 De gemiddelde temperatuur en neerslag in Den Haag:De beste reistijd voor Den Haag is mei t/m september. Ondanks de drie heersende klimaatsoorten, kent Den Haag geen extreme weersomstandigheden. De winters zijn niet schrikbarend koud, de zomers niet puffend heet. De meeste regen valt in de zomermaanden juli en augustus, wonderbaarlijk genoeg zijn dat ook de maanden waarin je de meeste kans hebt van de zon te genieten.


Reisadvies
Voor Den Haag geldt een positief reisadvies.

Alle beste reistijden in handige pocket
Wil je te allen tijde op de hoogte zijn van de beste reistijden van alle landen wereldwijd? Dan kun je niet zonder de supercompacte Columbus Reisplannerpocket. Hierin vind je de beste reistijd per land, de gemiddelde temperatuur en neerslag per maand, wanneer het regenseizoen valt, wanneer het warm en koud is en wanneer de feestdagen vallen. Zo heb je de wereldwijde weersverwachting in je broekzak! Neem een Columbus Travel abonnement en ontvang gratis de Columbus Reisplanner t.w.v. € 12,95.  

Informatie over Den Haag

Beste foto's & tips van Den Haag

'395620' door noiram '395620' door noiram

NederlandDen Haag

NederlandDen Haag

Zeemonster

noiram

Een vitrine in het aardige MuZee in Scheveningen bevat een aantal Zeemonsters. Deze beesten hebben natuurlijk nooit bestaan, maar werden zo'n honderd jaar geleden door zeelui in Azië in elkaar geflanst en aan goedgelovige toeristen verkocht. Op de foto een apenschedel dat op een vissenlijf genaaid is. Er werd veel geld voor betaald!

'503770' door JMoerkens '503770' door JMoerkens

NederlandDen Haag

NederlandDen Haag

De Haringeter

JMoerkens

Het leuke aan de boulevard van Scheveningen vind ik, dat vrijwel iedereen wel (jeugd)herinneringen heeft die zich hier afspelen! Het maakt het een nostalgische plek, die zelfs in verval nog charme heeft. Tijdens een wandeling over de boulevard kun je bovendien gratis kunst bekijken. Beelden aan Zee is een museum aan de boulevard, het enige museum in Nederland dat alleen de beeldhouwkunst belicht. Een deel van de collectie is gratis te zien, gewoon langs de boulevard! Het betreft de beelden van de Amerikaanse kunstenaar Tom Otterness. Zijn sculpturen beelden onder andere karakters uit sprookjes uit of drukdoende zakenmannetjes in kantoorpakken met attachékoffertjes of dieren, zoals krokodillen, die uit het riool tevoorschijn komen. Het hoofdthema van zijn werk schijnt evenwel te zijn: de strijd van de kleine man tegen het kapitalistische systeem in een onwerkelijke en vreemde omgeving. Op de foto zie je De Haringeter, een stripachtig beeld van ongeveer 12 meter hoog. Toen ik bij ondergaande zon de boulevard op kwam lopen en hem zo zag staan, vond ik het toch wel een mooi gezicht.

'490135' door hansdewildt '490135' door hansdewildt

NederlandDen Haag

NederlandDen Haag

Kermis op het...Binne

hansdewildt

Het is weer kermis in Den Haag en ook weer op het binnenhof. Een week lang crisis en nu is de Haagse bed-bad-brood-ruzie alweer de tweede week in gegaan. Het lijkt erop dat er nu misschien een politieke oplossing is bedacht. Kom op jongens, deze kermis heeft lang genoeg geduurd, kom uit het torentje en ga weer eens regeren….

Laat kaart zien