Amsterdam beste reistijd

Het weer in Amsterdam

Of je nu van plan bent om een stedentrip te maken of te genieten van een strandvakantie: op reis wil je goed weer. Daarom is het handig om vooraf het actuele vooruitzicht voor Amsterdam te bekijken zodat je voorbereid bent op de weersomstandigheden.
Wil je weten wat het klimaat en de weersverwachting is in Amsterdam? Hieronder vind je de gemiddelde temperatuur en neerslag per maand, zodat je weet of regen of zonneschijn moet verwachten. Zo weet je waar je rekening mee moet houden en vermijd je de regentijd.
 

Beste reistijd voor Amsterdam

* De oranje vlakjes geven de beste reistijd weer

 

 De gemiddelde temperatuur en neerslag in Amsterdam:De beste reistijd voor Amsterdam is mei t/m september. Ondanks de drie heersende klimaatsoorten, kent Amsterdam geen extreme weersomstandigheden. De winters zijn niet schrikbarend koud, de zomers niet puffend heet. De meeste regen valt in de zomermaanden juli en augustus, wonderbaarlijk genoeg zijn dat ook de maanden waarin je de meeste kans hebt van de zon te genieten.


Reisadvies
Voor Amsterdam geldt een positief reisadvies.

Alle beste reistijden in handige pocket
Wil je te allen tijde op de hoogte zijn van de beste reistijden van alle landen wereldwijd? Dan kun je niet zonder de supercompacte Columbus Reisplannerpocket. Hierin vind je de beste reistijd per land, de gemiddelde temperatuur en neerslag per maand, wanneer het regenseizoen valt, wanneer het warm en koud is en wanneer de feestdagen vallen. Zo heb je de wereldwijde weersverwachting in je broekzak! Neem een Columbus Travel abonnement en ontvang gratis de Columbus Reisplanner t.w.v. € 12,95.  

Informatie over Amsterdam

Beste foto's & tips van Amsterdam

'314524' door kimberleyjekel '314524' door kimberleyjekel

NederlandAmsterdam

NederlandAmsterdam

Zeven bruggen...regul

kimberleyjekel

Reguliersgracht - De Zeven Bruggen, in Amsterdam. Deze bruggen zijn in rechte lijn gebouwd. De reguliersgracht heeft zijn naam te danken aan het reguliersklooster en kreeg de naam in het jaar 1909.

'409247' door enroute2 '409247' door enroute2

NederlandAmsterdam

NederlandAmsterdam

Bewoners van Nias

enroute2

De Nederlandse wetenschapper J.P. Kleiweg de Zwaan deed begin 20ste eeuw onderzoek naar fysieke kenmerken van mensenrassen. Op het eiland Nias in toenmalig Nederlands-Indië bracht hij een groep levende mannen in beeld door gips op hun gezichten aan te brengen. De gipsmallen werden naar Nederland gebracht om er deze levensechte afgietsels van te maken. Voor antropologen belichaamden deze gezichtsmaskers de ‘rassen’ van Nias. De 42 maskers zijn te zien in het Rijksmuseum in Amsterdam. (bron: rijksmuseum.nl)

'483741' door vulture1960 '483741' door vulture1960

NederlandAmsterdam

NederlandAmsterdam

Straatfotografie nr 6

vulture1960

Miek de Haas introduceerde een mooie serie straatfotograie met het thema wachten., Ik neem het stokje van haar over. Als je dit soort foto wil maken dan geef ik je hier een tip. Wij gaan altijd mijn zoon ophalen na zijn lange buitenlandse reis. Maar wij gaan altijd veel vroeger. Dan kun je op schiphol lekker mensen kijken . Veel emoties bij de aankomst of vertrek! En dab plaatjes schieten op Schiphol van wachtende mensen. Er zijn er genoeg. Deze mijnheer heft een boek gekocht in een van de bookshops, in het engels, neemt er een bietje bij en geniet van zijn favoriete muziek

Laat kaart zien

Laatste Amsterdam artikelen

Eerste vliegveldbieb op Schiphol

Lang wachten voor vertrek op Schiphol is vanaf deze zomer geen straf meer. De luchthaven heeft recentelijk de deuren geopend van 's werelds allereerste vliegveldbibliotheek. Je kunt er 24 uur per dag boeken lezen, muziek luisteren, films kijken en gratis downloaden.

Lang wachten voor vertrek op Schiphol is vanaf deze zomer geen straf meer. De luchthaven heeft recentelijk de deuren geopend van 's werelds allereerst...

Door: Vellah Bogle
Schiphol biedt gratis WiFi

Gratis internetten terwijl je zit te wachten op het vliegveld: dat kan vanaf vandaag op onze eigen luchthaven Schiphol. Het vliegveld biedt gratis WiFi aan in de gehele terminal.

Gratis internetten terwijl je zit te wachten op het vliegveld: dat kan vanaf vandaag op onze eigen luchthaven Schiphol. Het vliegveld biedt gratis WiF...

'Taxfree shoppen op Schiphol? Mooi niet!'

Taxfree shoppen op Schiphol is helemaal niet zo belastingvrij als de naam doet vermoeden. Dat blijkt uit onderzoek van de Consumentenbond. Als het aan de belangenorganisatie ligt wordt het prijsbeleid van de zogeheten See Buy Fly-winkels dan ook vandaag nog aangepast.

Taxfree shoppen op Schiphol is helemaal niet zo belastingvrij als de naam doet vermoeden. Dat blijkt uit onderzoek van de Consumentenbond. Als het aan...