Noord Moldavie

Soroca is een stad in het noorden van Noord Moldavie, gelegen op de rechteroever van de rivier Nistru (Dnjestr) die hier de grens met de Oekraïne vormt. In deze stad bevindt zich een van de belangrijkste middeleeuwse bouwwerken van Noord Moldavie, een kasteel dat aan het eind van de 15de eeuw gebouwd werd.

Informatie over Noord Moldavie

Beste foto's & tips van Noord Moldavie

'491453' door adelheid '491453' door adelheid

MoldaviëNoord Moldavie

MoldaviëNoord Moldavie

Roma vrouw in Soroca

adelheid

In het noorden van Moldavië, vlak tegen de Oekrainse grens aan, ligt het plaatsje Soroca. Dit ziet er nog heel wat armoediger uit dan de hoofdstad Chisinau. Opvallend is een hele wijk van de Roma. Er staan paleizen van huizen die ergens heel lux lijken maar daarnaast ook vervallen. Toen de inkomsten van de textielindustrie achteruit gingen was ineens het geld op en konden de huizen niet afgebouwd. Dit vrouwtje liep daar door de straten en vond het prima om gefotografeerd te worden. Een foto van de huizen zal ik ook nog plaatsen.

'457824' door agrotewal '457824' door agrotewal

MoldaviëNoord Moldavie

MoldaviëNoord Moldavie

Achtertuin kijken

agrotewal

Je hebt van die achtertuinen waar je zo minutenlang zou kunnen kijken, dat staat alleen niet echt beleefd. Even snel een foto maken en dan later terug kijken hoe het eruit zag, gaat makkelijker. Dit is een echte kijkplaat, dus aub even vergroten.

'281868' door herman m '281868' door herman m

MoldaviëNoord Moldavie

MoldaviëNoord Moldavie

Middeleeuws

herman m

Soroca is een stad in het noorden van Moldavië, gelegen op de rechteroever van de rivier Nistru (Dnjestr) die hier de grens met de Oekraïne vormt. In deze stad bevindt zich een van de belangrijkste middeleeuwse bouwwerken van Moldavië, een kasteel dat aan het eind van de 15de eeuw gebouwd werd onder de Moldavische veldheer Stefan cel Mare ofwel Stefan de Grote en kreeg tussen 1543 en 1550 onder diens zoon Petru Rare? zijn huidige gedaante. Het is een rond bouwwerk met vijf weertorens en staat afgebeeld op het bankbiljet van 20 Moldavische lei. De muren hebben een dikte van circa 3 meter.

Laat kaart zien