Emilia-Romagna

Emilia-Romagna is een regio in Emilia-Romagna die in het noorden wordt begrensd door de rivier de Po, in het oosten door de Adriatische zee en in het zuiden door het berggebied van de Apennijnen. Bezienswaardig zijn onder andere de kunststeden Ferrara, Parma en Bologna. Laatstgenoemde is ook de hoofdstad van Emilia-Romagna. Verder vind je in Ravenna prachtige mozaïeken bouwwerken en aan de kust ligt de (vooral door jongeren) veelbezochte plaats Rimini.

Informatie over Emilia-Romagna

Beste foto's & tips van Emilia-Romagna

'498604' door Esthers '498604' door Esthers

ItaliëEmilia-Romagna

ItaliëEmilia-Romagna

Uitzicht Asinelli...t

Esthers

Uitzicht vanaf de scheve toren van Bologna. Niet alleen Pisa heeft een scheve toren, de stad Bologna in het noorden van Italië heeft er zelfs 2. Eentje ervan kan je beklimmen via een houten trap van ca. 800 treden, dit is de Asinelli toren en de foto is van bovenaf genomen.

'256543' door Esthers '256543' door Esthers

ItaliëEmilia-Romagna

ItaliëEmilia-Romagna

Mooie zuilen in...Bol

Esthers

Bologna is bekend van de meer dan 40 km. lange zuilen arcade's. Het is een kleurrijke stad die in alle jaargetijden te bezoeken is daar je altijd droog of uit de zon kunt wandelen onder de bogen.

'499883' door pensionado '499883' door pensionado

ItaliëEmilia-Romagna

ItaliëEmilia-Romagna

Graf van Dante in...R

pensionado

Ravenna is vooral beroemd om zijn oude kerken waarin schitterende mozaïeken bewaard zijn gebleven. Maar in deze stad bevindt zich ook het graf van de beroemde dichter en schrijver Dante wiens bekendste werk La divina commedia (De goddelijke komedie) is. Hierin beschrijft hij een reis door het hiernamaals: hel, louteringsberg en hemel. Naast zijn grafmonument ligt deze serene kloosterhof van de San Francesco waarin nu het Dante museum gehuisvest is.

Laat kaart zien

Laatste Emilia-Romagna artikelen

Eataly World-pretpark uitgekotst in Italië. Dit is waarom

Wie houdt nou níét van handgemaakte pasta, échte mozzarella en verse parmaham? Je vindt deze culinaire geneugtes onder één dak in het gloednieuwe Eataly World, ’s werelds eerste gastronomische pretpark in Bologna. En toch trekken de Italianen er hun neus voor op. Dit is waarom.

Wie houdt nou níét van handgemaakte pasta, échte mozzarella en verse parmaham? Je vindt deze culinaire geneugtes onder één dak in het gloednieuwe Eata...