Catania

Na hoofdstad Palermo is Catania de grootste stad van het eiland Sicilië. De stad ligt aan de oostkust, aan de voet van de beruchte Etna. Catania staat vol met mooie kerken, paleizen en andere bezienswaardigheden. Wat je zeker moet zien zijn het Palazzo dell'Università, de Fontana dell'Elefante, het Castello Ursino en het Romeinse theater. Catania beschikt over een commerciële haven, een internationale luchthaven en een groot treinstation.

Informatie over Catania

Beste foto's & tips van Catania

'258236' door marjolijn '258236' door marjolijn

ItaliëCatania

ItaliëCatania

Eerste rang

marjolijn

Catania is gebouwd in zwarte lavasteen, afkomstig van de Etna. Een aanrader als je in Catania bent, is een bezoek aan de markt, er is een hele grote markt, met een grote visafdeling, maar er worden ook groenten, kaas, vlees verkocht. Ik verzamelde hier een lunch die ik nuttigde in een park verderop.Vanaf het Domplein moet je met een trap naar beneden om op de markt te komen. Deze heren kijken vanaf het plein naar de bedrijvigheid op de vismarkt onder hen. Leestip voor boekenliefhebbers: Siciliaans testament van Rosita Steenbeek speelt zich grotendeels af in Catania.

'354814' door marjolijn '354814' door marjolijn

ItaliëCatania

ItaliëCatania

Werelderfgoed#5

marjolijn

Het Werelderfgoed bevat naast materiëel, onroerend erfgoed (gebouwen en natuurgebieden) ook immateriëel erfgoed, zoals muziek en theater. Dit is opgenomen in een aparte lijst van Meesterwerken van het Orale en Immateriële Erfgoed van de Mensheid. In deze lijst staat onder meer de Middelandse Zee leefregel, mediterrane eet- en leefgewoonten: veel vis, olijfolie, groenten en fruit. Hier een beeld van de markt van Catania, Sicilië, waar een klant een “boeketje” artisjokken samenstelt en keurt. Sicilië produceert ook veel fruit, waaronder veel sinaasappels (in het zuiden bij Ribera en rond de Etna). Hiervan maakt de Siciliaan onder meer een sinaasappelsalade, de insalata de arance, van stukken sinaasappel met wat (zee)zout, zwarte olijven, rode ui of sliertjes lenteui, rode pepers (peperoncino), olijfolie, en eventueel nog wat fijn gesneden ansjovis en/of fijn gehakte pistachenootjes. Supereenvoudig klaar te maken en heerlijk fris als voorgerecht/antipasti, of als bijgerecht bij grote, vette saucijsjes, met een glas rode wijn.

'278389' door Reporter Columbus '278389' door Reporter Columbus

ItaliëCatania

ItaliëCatania

Siciliaanse Bruiloft

Reporter Columbus

Siciliaanse Bruiloft - Alles klaar voor de huwelijksvoltrekking. Nu het bruidspaar nog. Mooi weer, mooie kerken, mooie mensen, mooie wijnen en een huwelijk. Meer hebben we niet nodig

Laat kaart zien