Zuid Schiereiland IJsland beste reistijd

Het weer op hwr Zuidelijk Schiereiland

Of je nu op zoek bent naar cultuur, een bijzondere verre reis of juist een actieve vakantie in de planning hebt: op reis wil je goed weer.  Daarom is het handig om vooraf het actuele vooruitzicht voor het Zuidelijk Schiereiland te bekijken om niet overvallen te worden door slechte weersomstandigheden.
Wil je weten wat het klimaat en de weersverwachting is op het Zuidelijk Schiereiland? Hieronder vind je de gemiddelde temperatuur en neerslag per maand, zodat je weet of je moet rekenen op regen of zonneschijn. Zo ga je altijd voorbereid op reis. 
 

Beste reistijd voor het Zuidelijk Schiereiland

* De oranje vlakjes geven de beste reistijd weer

 

 De gemiddelde temperatuur en neerslag in Zuid Schiereiland IJsland:De beste reistijd voor het Zuidelijk Schiereiland is mei en september. Van december t/m april ligt op Zuid Schiereiland IJsland een dik pak sneeuw. Het enige dat dan bezocht kan worden per 4WD is het kleinste, meest zuidelijk gedeelte van het eiland. Reserveer wel je accommodatie van tevoren. Het toerisme op Zuid Schiereiland IJsland komt vanaf april langzaam op gang wanneer de sneeuw het eerste zonnetje ziet en de dagen weer wat langer worden. Juni t/m augustus zijn de drukste maanden in Zuid Schiereiland IJsland, waarbij het hele eiland bereikbaar is. De zomers zijn helder en meestal niet warmer dan 17°C. Mei en september zijn de beste reistijden: vaak helder weer en nog niet zo druk.


Reisadvies
Voor Zuid Schiereiland IJsland geldt een positief reisadvies.

Feestdagen
Derde donderdag van april Eerste Zomerdag, 17 juni Nationale Dag.

Alle beste reistijden in handige pocket
Wil je te allen tijde op de hoogte zijn van de beste reistijden van alle landen wereldwijd? Dan kun je niet zonder de supercompacte Columbus Reisplannerpocket. Hierin vind je de beste reistijd per land, de gemiddelde temperatuur en neerslag per maand, wanneer het regenseizoen valt, wanneer het warm en koud is en wanneer de feestdagen vallen. Zo heb je de wereldwijde weersverwachting in je broekzak! Neem een Columbus Travel abonnement en ontvang gratis de Columbus Reisplanner t.w.v. € 12,95.  

 

Informatie over Zuid Schiereiland IJsland

Beste foto's & tips van Zuid Schiereiland IJsland

'457574' door MiekeDeHaas '457574' door MiekeDeHaas

IJslandZuid Schiereiland IJsland

IJslandZuid Schiereiland IJsland

Kirkjufellsfoss

MiekeDeHaas

Deze waterval ligt aan de noordzijde van het schiereiland Snaefellsnes. Het is geen overdreven grote waterval maar ligt daar prachtig. De berg Kirkjufell ligt in de buurt. Helaas kreeg ik de berg en de waterval niet samen op de foto.

'526979' door JoshuaX '526979' door JoshuaX

IJslandZuid Schiereiland IJsland

IJslandZuid Schiereiland IJsland

Kleifarvatn mysterie

JoshuaX

Ook in IJsland is er een meermonster gespot. Het broertje van "Nessie" is een slangachtig monster zo groot als een walvis. Men heeft het enkele malen zien boven komen, om de twee minuten. Het meer waar dit heeft plaatsgevonden is het Kleifarvatn op het schiereiland Reykjanes, met 97 meter één van de diepste meren in IJsland. Of je het nu gelooft of niet, dit mythische verhaal geeft toch een stukje extra sfeer en mystiek als je er bent. Kleifarvatn is prachtig om vanaf een aantal punten te bekijken en er een stuk omheen te wandelen. Het heeft verschillende lavastranden en precies halverwege het meer kom je langs de weg een in het water lopende rots met erop een oker gekleurd plateau tegen. Stop hier zeker, het is een prachtig uitkijkpunt en je kunt heerlijk dit plateau op je gemak verkennen. Kijk ook vooral goed om je heen of je het monster niet toevallig ziet, wij hebben hem net gemist. Het ligt op maar een half uur van het vliegveld, dus je kunt het mooi bezoeken op je laatste dag in IJsland. Ook goed te combineren met de iets verderop gelegen Blue Lagoon.

'414390' door Jenny '414390' door Jenny

IJslandZuid Schiereiland IJsland

IJslandZuid Schiereiland IJsland

Steenmannetje/elfenhu

Jenny

In het onherbergzame landschap van IJsland komen we dit steenmannetje tegen. Een steenmannetje is een stapel van natuursteen, het maken hiervan gaat terug tot de bronstijd. Er kunnen diverse dingen mee worden bedoeld. Vroeger werden er soms graven mee aangegeven, de top van een heuvel/berg kan worden aangeduid, meerdere mannetjes na elkaar kunnen een pad in de bergen of over een gletsjer markeren, wandelaars nemen soms een steen van onderaan de berg mee naar boven om daar op een stapeltje te leggen en stapels stenen worden ook wel eens gebruikt om een historische gebeurtenis aan te geven. Volgens IJslanders betreft het elfenhuisjes...

Laat kaart zien