Snaefellsnes beste reistijd

Het weer in Snaefellsnes

Of je nu op zoek bent naar cultuur, een bijzondere verre reis of juist een actieve vakantie in de planning hebt: op reis wil je goed weer.  Daarom is het handig om vooraf het actuele vooruitzicht voor Snaefellsnes te bekijken om niet overvallen te worden door slechte weersomstandigheden.
Wil je weten wat het klimaat en de weersverwachting is in Snaefellsnes? Hieronder vind je de gemiddelde temperatuur en neerslag per maand, zodat je weet of je moet rekenen op regen of zonneschijn. Zo ga je altijd voorbereid op reis. 
 

Beste reistijd voor Snaefellsnes

* De oranje vlakjes geven de beste reistijd weer

 

 De gemiddelde temperatuur en neerslag in Snaefellsnes:De beste reistijd voor Snaefellsnes is mei en september. Van december t/m april ligt op Snaefellsnes een dik pak sneeuw. Aan de kust valt in de regel veel minder sneeuw. Dit komt door de warme golfstroom die Snaefellsnes rijk is. In de binnenlanden ligt veel sneeuw; een mooie periode voor fotografieliefhebbers. Ondanks de sneeuw is het binnenland gewoon toegankelijk voor gewone auto's met goede banden. Reserveer wel je accommodatie van tevoren. Het toerisme op Snaefellsnes komt vanaf april langzaam op gang wanneer de sneeuw het eerste zonnetje ziet en de dagen weer wat langer worden. Juni t/m augustus zijn de drukste maanden in Snaefellsnes, waarbij het hele land goed bereikbaar is. De zomers zijn helder en meestal niet warmer dan 17°C. Mei en september zijn de beste reistijden: vaak helder weer en nog niet zo druk.


Reisadvies Ijsland: is Snaefellsnes veilig?
Check de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken voor een actueel reisadvies en specifieke veiligheidsrisico’s.


Feestdagen
Derde donderdag van april Eerste Zomerdag, 17 juni Nationale Dag.

Alle beste reistijden in handige pocket
Wil je te allen tijde op de hoogte zijn van de beste reistijden van alle landen wereldwijd? Dan kun je niet zonder de supercompacte Columbus Reisplannerpocket. Hierin vind je de beste reistijd per land, de gemiddelde temperatuur en neerslag per maand, wanneer het regenseizoen valt, wanneer het warm en koud is en wanneer de feestdagen vallen. Zo heb je de wereldwijde weersverwachting in je broekzak! Neem een Columbus Travel abonnement en ontvang gratis de Columbus Reisplanner t.w.v. € 12,95.  

 

Informatie over Snaefellsnes

Beste foto's & tips van Snaefellsnes

'499067' door dennisenroel '499067' door dennisenroel

IJslandSnaefellsnes

IJslandSnaefellsnes

De vervloekte...Kirkj

dennisenroel

De Kirkjufell. Het is de meest gefotografeerde berg van IJsland. En wij snappen inmiddels wel waarom. De 463 meter hoge berg staat helemaal op zich zelf. Bijzonder is dat de Kirkjufell er vanuit ieder standpunt weer helemaal anders uit ziet. Vanuit sommige hoeken ziet de berg eruit als een perfecte driehoek. Vandaar ook dat de letterlijke vertaling van Kirkjufell 'kerkberg' is. Aan de andere kant van de weg ligt de Kirkjufellsfoss, een waterval waar een bijzonder volksverhaal aan verbonden is. Het verhaal gaat over een vrouw die op de boerderij 'Kirkjufell' leefde. Zij had twee zoons, die ze allebei heeft verloren terwijl ze in de Kirkjufell-rivier aan het vissen waren. Ze was hier zo boos en intens verdrietig over, dat ze de rivier vervloekte. Er zou nooit meer een vis gevangen worden en niemand zou er ooit nog kunnen verdrinken. Beide onderdelen van de vloek zijn niet uitgekomen. Wij hebben geprobeerd om de berg en de gelijknamige waterval in één beeld te vangen. Het was bijna middernacht en het licht dus zeer warm.

'498472' door MiekeDeHaas '498472' door MiekeDeHaas

IJslandSnaefellsnes

IJslandSnaefellsnes

Waterval...Kirkjufell

MiekeDeHaas

Deze waterval is te vinden op het schiereiland Snaefellsnes. De waterval ligt prachtig bij de markante berg Kirkjufell. De waterval is dus naar de berg vernoemd. Alleen toen wij er waren lag deze in de wolken. Het is een waterval die er schilderachtig bij ligt. Er wordt opvallend weinig gesproken in de reisboeken over deze waterval. Onterecht vind ik. Het ligt in de buurt van de vissersplaats Grundarfjördur. Het dorp ligt aan een baai en daar zie je de berg ook liggen met zijn waterval

'513568' door Esthers '513568' door Esthers

IJslandSnaefellsnes

IJslandSnaefellsnes

Verborgen waterval

Esthers

Deze verborgen waterval waar je achter kunt lopen via een glibberig paadje ligt vlakbij weg 56 die over het schiereiland Snaeffelnes loopt. Als je met de auto een stop maakt bij het uitzicht punt waarbij je uitkijkt over het Selvallavatn meer en de lavavelden kun je een stuk naar beneden lopen en op een gegeven moment zie je deze verborgen waterval liggen.

Laat kaart zien