Noordland West beste reistijd

Het weer in Noordland West

Of je nu op zoek bent naar cultuur, een bijzondere verre reis of juist een actieve vakantie in de planning hebt: op reis wil je goed weer.  Daarom is het handig om vooraf het actuele vooruitzicht voor Noordland West te bekijken om niet overvallen te worden door slechte weersomstandigheden.
Wil je weten wat het klimaat en de weersverwachting is in Noordland West? Hieronder vind je de gemiddelde temperatuur en neerslag per maand, zodat je weet of je moet rekenen op regen of zonneschijn. Zo ga je altijd voorbereid op reis. 
 

Beste reistijd voor Noordland West

* De oranje vlakjes geven de beste reistijd weer

 

 De gemiddelde temperatuur en neerslag in Noordland West:De beste reistijd voor Noordland West is mei en september. Van december t/m april ligt op Noordland West een dik pak sneeuw. Het enige dat dan bezocht kan worden per 4WD is het kleinste, meest zuidelijk gedeelte van het eiland. Reserveer wel je accommodatie van tevoren. Het toerisme op Noordland West komt vanaf april langzaam op gang wanneer de sneeuw het eerste zonnetje ziet en de dagen weer wat langer worden. Juni t/m augustus zijn de drukste maanden in Noordland West, waarbij het hele eiland bereikbaar is. De zomers zijn helder en meestal niet warmer dan 17°C. Mei en september zijn de beste reistijden: vaak helder weer en nog niet zo druk.


Reisadvies
Voor Noordland West geldt een positief reisadvies.

Feestdagen
Derde donderdag van april Eerste Zomerdag, 17 juni Nationale Dag.

Alle beste reistijden in handige pocket
Wil je te allen tijde op de hoogte zijn van de beste reistijden van alle landen wereldwijd? Dan kun je niet zonder de supercompacte Columbus Reisplannerpocket. Hierin vind je de beste reistijd per land, de gemiddelde temperatuur en neerslag per maand, wanneer het regenseizoen valt, wanneer het warm en koud is en wanneer de feestdagen vallen. Zo heb je de wereldwijde weersverwachting in je broekzak! Neem een Columbus Travel abonnement en ontvang gratis de Columbus Reisplanner t.w.v. € 12,95.  

 

Informatie over Noordland West

Beste foto's & tips van Noordland West

'378439' door corriedewinter '378439' door corriedewinter

IJslandNoordland West

IJslandNoordland West

Panorama: Als de...lu

corriedewinter

Het is zomer in IJsland en we treffen als we op zoek gaan naar walvissen in de baai van Husavik. Je kunt ook zelf in de baai gaan varen of vissen. Bij het huisje aan de baai zijn bootjes en vishengels te huur. De lupine bloeit uitbundig. Deze Alaska lupine is niet inheems; hij is geïmporteerd om erosie tegen te gaan en waar mogelijk de bodems te verbeteren. De lupine is een vlinderbloemige en kan stikstof uit de lucht omzetten in organisch materiaal. Het is dus een groenbemester die goed gedijt op IJsland. De lupine verspreidt zich snel. Met name op grindrijke gronden., zoals bij het stadje Husavik zien de hellingen paars.

'489916' door corriedewinter '489916' door corriedewinter

IJslandNoordland West

IJslandNoordland West

Het huis dat zeven...

corriedewinter

In IJsland is hout zeer prijzig, dus er werden alleen huizen van hout gebouwd voor de elite. Dit huis dat diende als provinciehuis, staat in Glaumbaer in het noordwesten op de weg van Akureyri naar Saudarkrokur. Het huis is nu onderdeel van het gelijknamige museum met een turfboerderij. Het huis werd aanvankelijk gebouwd als vergaderruimte en woonhuis voor de districtsbestuurder. Toen hij elders werd benoemd, nam hij zijn huis gewoon mee. Het vervoer van het hout ging hoofdzakelijk over ijs. Paarden trokken sleden met deze vracht naar de kust, vandaar werd het hout verscheept naar een volgende kustplaats waarna het weer over land werd versleept naar de plaats van bestemming. In de jaren 1862 tot 1891 verhuisde het huis zes keer en in 1891 kwam het huis in particuliere handen. Uiteindelijk verhuisde het huis in 1985 voor de zevende keer, gewoon over de weg, naar de plek waar het nu staat. Een bezoek aan het Glaumbaermuseum met de oorspronkelijke turfboerderij, de kerk en twee houten huizen is echt de moeite waard. Je krijgt een heel goed beeld van het leven in die tijd. Zelfs in IJsland kan het druk zijn: Ga laat in de middag, dan heb je mooi licht, of 's morgens om negen uur. Op het terrein rondkijken is gratis, net als een kijkje in de houten huizen. Toegang tot de turfboerderij is 1200 kronen, ongeveer 8 euro (prijs 2015)

Laat kaart zien