Húsavik

Dit is een van de meest geliefde toeristenattracties van Húsavik. Er zijn zelfs vakantiegangers die speciaal voor de walvissen naar Húsavik komen. Van ongeveer mei t/m half september kunnen tijdens excursies verschillende soorten walvissen en dolfijnen, waaronder vinvissen, bruinvissen, bultruggen en witsnuitdolfijnen bewonderd worden. Een bezoekje aan het walvismuseum van Húsavik kan deze trip helemaal compleet maken.

Informatie over Húsavik

Beste foto's & tips van Húsavik

'537847' door travelbag '537847' door travelbag

IJslandHúsavik

IJslandHúsavik

Walvissen spotten...v

travelbag

Husavik is een mooie uitvalsbasis om walvissen te gaan spotten. De plaats ligt in het noorden van het land. Het leeft van de visserij en toerisme. Je gaat er walvissen spotten op de open zee. Aan het kleine pittoreske haventje vind je allerlei bedrijven die deze tochten meerdere malen per dag aanbieden. Beste tijd is van mei t/m oktober. Er komen in dit gebied verschillende soorten voor. Garantie om ze te zien, kunnen ze je niet geven. Wij zagen op een gegeven vijf om onze boot.

'538924' door Jeannette67 '538924' door Jeannette67

IJslandHúsavik

IJslandHúsavik

Walvissen spotten in.

Jeannette67

Oh wat hebben we zitten dubben. Waar gaan we walvissen kijken in IJsland.?Zeker na het lezen van enkele berichten van reisreporters twijfelen we enorm tussen Akureyri of Husavik. Als we in Akureyri rijden is het zwaar bewolkt; ieder moment kan de regen vallen. Een snelle blik op mijn telefoon leert me dat de weersverwachtingen morgen in Husavik veel beter zijn en het komt ook praktischer uit omdat we daar in de buurt overnachten. Soms kloppen de weerberichten want de volgende dag is de lucht inderdaad stralend blauw. We boeken een vaart op een RIB boot bij Gentle Giants want mijn man en ik worden snel zeeziek. We hebben ervaren dat we op snelle boten niet ziek worden. Een alleraardigste gids en kapitein ontvangen ons en we mogen ons hijsen in een warm waterdicht pak. Dat is ook wel nodig want tijdens de snelle rit spuit het zeewater om ons heen. We hebben maar liefst 14 walvissen gezien dus het was een ervaring om nooit te vergeten. En zeeziek worden op een RIB boot kan ook hoor! Ze gaan namelijk ook lang stil liggen om te kijken waar de walvissen omhoog komen. Niet iedereen heeft het dus binnen kunnen houden;-). Zeker niet toen de kapitein ook nog met een heerlijk IJslands borreltje de vaart wilde beklinken.

'506137' door dennisenroel '506137' door dennisenroel

IJslandHúsavik

IJslandHúsavik

Thuishaven

dennisenroel

Húsavik, een havenstad in het noorden van IJsland, betekent eigenlijk 'thuisbaai'. Het kleine stadje is vooral bekend geworden door de vele walvisexcursies die er worden georganiseerd. Ook wij hebben er één gedaan. Hoewel we meer succes hadden in Akureyri, was de excursie zeker de moeite waard. De score: enkele dolfijnen en vele papegaaiduikers, maar helaas geen walvis. Het haventje van Húsavik is bijzonder mooi, mede door de achtergrond van besneeuwde bergen. Het is bovendien een van de noordelijkste havens ter wereld.

Laat kaart zien