Sneak peek Columbus Travel editie 85 image

Sneak peek Columbus Travel editie 85

Benieuwd naar de grootste reismysteries ter wereld? De aankomende editie staat helemaal in het teken van mysteries: de spannendste stadsgeheimen, meest mysterieuze culturen en intrigerendste landschappen komen aan bod. Vanaf 1 oktober ligt de editie in de winkel, maar hier krijg je alvast een sneak peek.  


Duik in de spirituele geheimen van Ierland

Columbus Travel-oprichtster Louise ten Have: 'Een betere wereld begint bij jezelf' was een slogan die ik veel meekreeg in de jaren negentig. Ik kwam erachter dat dit in het zuidwesten van Ierland, waar je elke dag in nauw contact bent met de elementen, nét wat gemakkelijker gaat. Je vóélt het, diep in je hart.' Ondervind zelf dit gevoel in de pure natuur van Ierland: vol met mysterieuze meren, heuvels, kloosters en kerken.

Sla in Black Valley vooral de doodlopende weggetjes in. (Foto: Louise ten Have)

 

Ontdek een Madrileens stadsgeheim

De internationale reismedia roemen het Madrileense Lavapiés als een van de hipste plekken ter wereld. Toch is de wijk geen allemansvriend, getuige ook de webrecensies van verbouwereerde reizigers: 'Er is niets te zien hier, behalve wat aardige mensen in de bar.' We schakelen Nederlandse buurtbewoner Twan van Lieshout in om ons een dagje lang naar de verborgen pareltjes te leiden waar het tegendraadse hart van Madrid klopt. Als je een andere kant van Madrid wilt ontdekken, is Lavapiés zeker een aanrader. Bamos

Ga op pad in het hippe en multiculturele Lavapiés. (Foto: Twan van Lieshout)

 

Maak kennis met de Hoetsoellen

Het trotse volk van de Hoetsoelen is reden genoeg om naar het Wilde Westen van Oekraïne af te reizen: een relatief onbekend bergvolk in de Karpaten in het grensgebied tussen Oekraïne en Roemenië. Er zijn rond de dertig Hoetsoellendorpen en de inwoners zijn vooral op het platteland aangewezen. Maak kennis met een onbekend volk in een Europees land waar jij waarschijnlijk niet veel van weet.
Op bezoek bij een Hoetsoel-vrouw in de Karpaten. (Foto: Stijn Hoekstra)
 

Ontdek 38 reisgeheimen in de stad, natuur en geschiedenis

Het gevoel dat je krijgt als je een 'geheim' plekje ontdekt, is met niets te vergelijken. Je hart maakt een sprongetje. Adrenaline dringt je bloedbaan binnen. Een soort zelfverzekerdheid - ik heb het toch maar mooi geflikt- maakt zich van je meester. De een ervaart intens geluk als hij uit de lift stapt op een bruisend dakterras met uitzicht op de stad. De ander is pas tevreden als hij een compleet strand of woud voor zichzelf heeft. Eén ding hebben alle reisgeheimen gemeen: ze dragen bij aan een onvergetelijke reiservaring en laten zich alleen ontrafelen door mensen die nét even verder durven te kijken dan de rest.

Bengaalse tijgers spotten in Bhutan? De kans is vrij klein... (Foto: Emmanuel Rondeau) 


 

Ben jij nieuwsgierig naar meer? Vanaf 1 oktober is de nieuwste editie van Columbus Travel Magazine te koop in de winkel. Kijk hier alvast hoe het blad eruit ziet: