Meteora image

Meteora


Beste reistijd

Meteora
Griekenland
Peter

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Wanneer kan ik het beste reizen naar Meteora

Het weer in Griekenland

Of je nu op zoek bent naar cultuur, een bijzondere verre reis of juist een actieve vakantie in de planning hebt: op reis wil je goed weer.  Daarom is het handig om vooraf het actuele vooruitzicht voor Griekenland te bekijken om niet overvallen te worden door slechte weersomstandigheden.
Wil je weten wat het klimaat en de weersverwachting is in Griekenland? Hieronder vind je de gemiddelde temperatuur en neerslag per maand, zodat je weet of je moet rekenen op regen of zonneschijn. Zo ga je altijd voorbereid op reis. 
 

Beste reistijd voor Griekenland

* De oranje vlakjes geven de beste reistijd weer

 

 De gemiddelde temperatuur en neerslag in Griekenland:De beste reistijd is mei, juni, september. Griekse zomers zijn heet en in veel gebieden druk. De winters zijn zeer mild, maar nat. De meeste plaatsjes en inwoners zijn buiten het hoogseizoen meer toegankelijk en vriendelijk, het weer is aangenamer, een slaapplaats heb je zo gevonden en is nog goedkoper dan in het hoogseizoen ook. In voor- en najaar is het land goed op temperatuur – maar niet te. Ga je in de herfst, dan is het licht wat milder, de lucht wat zachter en het zeewater heerlijk warm.