Saint-tropez

De mondaine havenplaats Saint-Tropez ligt in het zuiden van het land, aan de Côte d'Azur. Sinds de jaren '50 van de vorige eeuw is Saint-Tropez een geliefd oord voor kunstenaars en de 'rich and famous'. De beste stranden van de stad liggen langs de kust in de Baie de Pampelonne. Je vindt hier een breed scala aan voorzieningen: van cafés en restaurants tot watersporten die je kunt beoefenen zoals waterskiën.

Informatie over Saint-tropez

Beste foto's & tips van Saint-tropez

'507942' door sgtravel '507942' door sgtravel

FrankrijkSaint-tropez

FrankrijkSaint-tropez

Luxe jachten in Saint

sgtravel

Bij een luxe vakantie in zuid Frankrijk mag een bezoek aan San tropez niet worden overgeslagen. Natuurlijk kun je je vergapen aan de grootste jachten ter wereld( waarvan enkele ook te huur zijn),en shoppen in de luxe winkels. Maar de smalle straatje zijn ook erg fotogeniek. Het hart van deze plaats is natuurlijk de haven met zijn vele schilders en terrasjes, waar je lekker tot rust kunt komen met een verkoelend drankje !!

'508419' door DonaldBurghardt '508419' door DonaldBurghardt

FrankrijkSaint-tropez

FrankrijkSaint-tropez

Ramatuelle, David...H

DonaldBurghardt

Ramatuelle aan de Cote d'Azur op een steenworp afstand van St. Tropez is een in het berglandschap verborgen droom. Iedere keer weer wanneer ik er kwam moest ik nieuwe foto's maken. Ik bleef maar dingen ontdekken. Piepkleine winkeltjes in smalle torenhoge straatjes. Het is maximaal maar 4 verdiepingen maar door dat het zo smal is lijkt het of je tussen wolkenkrabbers loopt. Ik ga hier nog een blog aan wijden want onder anderen in dit slaperige dorpje schoot David Hamilton zijn wereldberoemde foto's.

'510359' door RoyanvanVelse '510359' door RoyanvanVelse

FrankrijkSaint-tropez

FrankrijkSaint-tropez

De stad van B.B.

RoyanvanVelse

Brigitte Bardot, ook wel liefkozend B.B. genoemd, was in de jaren 50 en 60 een sex-symbool. Ze danste, ze zong en ze acteerde. Heel mannelijk Frankrijk en een deel van de wereld droomde van haar. Tegenwoordig is B.B., die inmiddels 81 jaar oud is, vooral bekend om haar inspanningen voor de bescherming van dieren. Saint-Tropez is de stad aan de Côte d'Azur waar ze nog steeds woont. De haven is een en al rijkdom, met prachtige jachten, dure terrasjes en nog duurdere nachtclubs. Even jetsetten af en toe is wel leuk en ik kom er dan ook graag.

Laat kaart zien