Alpen en de Jura Artikelen & Blogs

Wintersport

Wintersport on a budget: 6 tips om dat te regelen!

Gepubliceerd: 16 okt 2018 | Wintersport reizen 0
De sneeuw komt eraan, dus hoog tijd om je wintersportvakantie te regelen! Van onbekende gebieden in Oost-Europa tot flexibele skipassen: zo bespaar je honderden euro’s op de piste en daarbuiten.
Door: Roselinde


Wintersporten hoeft niet peperduur te zijn (Foto: Natia Rukhadze, Unsplash)

Ja, ja: de winter komt er weer aan! Dat betekent sneeuw, nog meer sneeuw en hopelijk een paar fantastische dagen skiën en snowboarden. Hoog tijd om die wintersportvakantie alvast te gaan regelen, vind je niet? Met deze zes snuggere tips ga jij je winterse avontuur met een glimlach tegenmoet, zelfs on a budget!

1. Vermijd de massa en ga naar Oost-Europa

Iedereen denkt bij wintersport meteen aan Frankrijk, Zwitserland en Oostenrijk, maar in Oost-Europa zijn er net zo goed mooie skigebieden te vinden. Deze zijn bovendien veel goedkoper, waardoor je al snel honderden euro's per week kan besparen. Toffe boorbeelden zijn Zakopane in Polen, Kranjska Gora in Slovenië en Borovets in Bulgarije, maar ook in Roemenië, Tsjechië, Slowakije en Servië kun je terecht om te skiën of snowboarden.

2. Ga voor kleinere skigebieden in Europa

Wil je toch graag naar de Alpen? Dan zou ik zeker een kleiner skigebied overwegen. Hier zijn skipassen vaak goedkoper dan in de grote gebieden. Ook op accommodatie en dagelijkse uitgaven valt een hoop te besparen. In de buurt van Les Portes du Soleil in Frankrijk, het grootste skigebied ter wereld, kun je beter naar het kleinere Valfréjus afreizen. Hier kun je voor acht dagen al terecht vanaf ongeveer € 150-200, inclusief skipas. Een vergelijkbaar verblijf in Les Portes du Soleil of Les Deux Alpes kost je makkelijk € 100 meer.

3. Blijf niet te dicht bij de piste hangen

De snelste manier om van te voren al geld te besparen is om juist geen acommodatie te boeken die heel dicht bij de piste ligt. Daar zijn de kamers namelijk altijd prijziger. Bovendien zijn er verder van de pistes ook nog eens goedkopere restaurants en winkels te vinden. Het scheelt al gauw honderden euro's als je ergens verderop een plekje zoekt, bijvoorbeeld in het dal. Vaak is er zelfs gratis of goedkoop vervoer van en naar de pistes!


Wie heeft er al zin in die winterse landschappen? (Foto: Louise ten Have © Columbus Travel)

4. Bespaar tientallen euro’s op een skipas

Bedenk van te voren goed welke skipas je nodig hebt. Als je een paar dagen buiten de piste gaat doorbrengen, kan het voordeliger zijn een flexibele pas aan te vragen. Ook kun je vaak passen kopen voor slechts een gedeelte van het gebied. Deze zijn meestal een stuk goedkoper dan de reguliere skipassen. Vooral voor beginners is dit een handige optie om geld te besparen!

5. Probeer te reizen met een grote groep

Wanneer je met meerdere mensen op vakantie gaat, kom je al snel in aanmerking voor aantrekkelijke groepskortingen. Omat je de kosten kunst delen zijn chalets en appartementen vaak goedkoper. Ook skipassen kunnen goedkoper worden aangeschaft wanneer je voor meerdere mensen tegelijk boekt. Extra tip: bel of mail hierover van tevoren, dan valt er vaak wel iets te regelen.

6. Kies voor een all inclusive optie

Bij een pakketreis zijn skipas, accommodatie, vervoer en eventueel skihuur allemaal inbegrepen en heb je geen last van ongewenste financiële verrassingen. Vaak zijn dat soort pakketten goedkoper dan wanneer je alles afzonderlijk regelt. Pakketaanbieders kunnen goede prijzen voor skipassen regelen door ze in grote hoeveelheden op te kopen.

deel dit artikel met je vrienden:
 

Laat een reactie achter

Er zijn nog geen reacties achter gelaten.

log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.

Meer Alpen en de Jura artikelen

Eye-opener: 'CO2-compensatie werkt niet!'

Het vliegtuig waarmee jij reist stoot schadelijke CO2 uit. Je kunt deze klimaatimpact onder andere compenseren door bomen te laten planten. Maar volgens duurzaamheidsgoeroe Babette Porcelijn is er één probleem: CO2-compensatieprojecten werken niet.

Het vliegtuig waarmee jij reist stoot schadelijke CO2 uit. Je kunt deze klimaatimpact onder andere compenseren door bomen te laten planten. Maar volge...

Is dit de langste zwarte skipiste ter wereld?

Dit is waarschijnlijk de droom van iedere skiër en snowboarder: anderhalf uur onafgebroken afdalen door ruige natuur. Weet echter waar je aan begint, want uitrusten is er niet bij.

Dit is waarschijnlijk de droom van iedere skiër en snowboarder: anderhalf uur onafgebroken afdalen door ruige natuur. Weet echter waar je aan begint,...