Ga op reportage naar Fins Lapland! image
Wilfried

Ga op reportage naar Fins Lapland!

Wil jij in de voetsporen treden van de redactie? Het kan nu! Meld je aan en ga als reporter voor Columbus op pad naar het adembenedemende Fins Lapland.


Een wintervakantie in Fins Lapland is een unieke belevenis. Natuurlijk kun je er skiën of langlaufen, maar het besneeuwde poollandschap biedt ook mogelijkheden voor spectaculaire activiteiten, zoals een sledetocht met husky’s of een sneeuwscootertocht. Buro Scandinavia maakt het voor twee Reisreporters mogelijk om van 6 tot 13 maart 2011 een week lang door te brengen in dit prachtige betoverende landschap en een heuse Adventure Week te beleven.

Inhoud reis

Niet ver van de Zweedse grens ligt het Harriniva Holiday Center tussen de bomen verscholen: een unieke locatie van waaruit je vele excursies kunt maken door een schitterend landschap. ‘s Avonds is het heerlijk vertoeven in het houten restaurant waar Lapse maaltijden geserveerd worden. Er is een sauna aanwezig en vanuit de jacuzzi aan het meer kun je de adembenemende sterrenhemel bewonderen.


Tijdens deze week maak je een 2-daagse huskysafari waarbij je in een wildernishut overnacht. Natuurlijk ontbreekt ook een sneeuwscootertocht en een rendiersafari niet.
Er is bovendien een Nederlands sprekende gids aanwezig.

Het Harriniva Center maakt zich sterk voor behoud en beheer van het bos van Muonio, een deel van de opbrengsten gaat daar dan ook naartoe.

Het programma

(onder voorbehoud van wijzigingen)

Dag 1: Aankomst
Dag 2: Bezoek aan een rendierboerderij en rendiertocht met onderweg lunch bij een kampvuur
Dag 3: Sneeuwscootertocht met lunch bij kampvuur
Dag 4: Vrij te besteden. Mogelijkheden voor skiën, langlaufen of sneeuwschoenwandeling
Dag 5 + 6: Tweedaagse huskysledetocht met overnachting in een wildernishut
Dag 7: Vrij te besteden. Overnachting in Harriniva sneeuw-iglo
Dag 8: Terugtocht

Columbus Reporter

Als Reporter voor Columbus willen we natuurlijk weten wat je ervaringen zijn! We zijn op zoek naar twee Reisreporters, die gezamenlijk op reis gaan in de hoedanigheid van fotograaf en journalist. De fotograaf zal foto's plaatsen, de journalist zal bloggen en tips plaatsen over het bezoek aan het gebied, de omgeving en de gedane activiteiten, beide op Reisreporter.nl.
Deze reportage zal tevens in aangepaste vorm verschijnen in de novembereditie 2011 van Columbus Magazine!

Wat moet je doen?

Stuur vóór 14 november een motivatie (max. 200 woorden) naar reisreporter@columbusmagazine.nl waarom jíj de uitgelezen Reisreporter bent om voor Columbus op pad te gaan.
Wil je als fotograaf op stap, stuur dan een link mee van een van jouw foto's op Reisreporter.nl, dat in jouw ogen je fotografiestijl het beste weergeeft.
Wil je mee als journalist, stuur dan de link mee van een van je blogs op Reisreporter.nl, wat in jouw ogen jouw beste reisverhaal is.
Nog geen blog of foto? Plaats er dan nu één en stuur de link mee! Uit alle inzendingen kiest de redactie van Columbus het team. De winnaars worden uiterlijk 22 november op de hoogte gesteld.


Nog geen Reisreporter? Schrijf je dan snel in en plaats je mooiste foto's of je leukste reisverhaal onder de blogs. Zodra je dit hebt gedaan, kun je de link hiervan samen met je motivatiebrief naar de redactie sturen.

Bij de reis zit inbegrepen:

Rechtstreekse vlucht Amsterdam – Kittillä v.v. met ArkeFlyLuchthavenbelasting ca. € 48Transfer luchthaven Kittillä – Muonio v.v.5 nachten in 2-pk met douche/toilet1 nacht wildernishutEén nacht Harriniva sneeuw igloVolpension, behalve lunch op dag 7Rensiersafari, sneeuwscootertocht (twee personen op één scooter), huskysledetocht1 dag gebruik sneeuwschoenen, langlaufski’s of schaatsenTransfer naar nabijgelegen skigebiedje OlosVerzekering sneeuwscooter met een eigen risico van max. € 550

Bij de reis zit niet inbegrepen:

Optionele excursiesSkimateriaal en liftpas in OlosDrankjes(Doorlopende) reis- of annuleringsverzekeringToeslag éénpersoonsgebruik sneeuwscooter

Voorwaarden

Deelnemers zijn ouder dan 18 jaarAls je deelneemt, ga je akkoord dat je beschikbaar bent van 6 t/m 13 maart.De vlucht vertrekt op 6 maart van Schiphol. Op 13 maart arriveer je weer op SchipholDe reporters doen vóór 1 mei verslag van de reis op Reisreporter.nl.De reporter draagt zelf zorg voor een annuleringsverzekering. In geval van annulering, is de reporter zelf verantwoordelijk voor de kosten die hieraan verbonden zijn. Medewerkers van Uitgeverij Columbus en Buro Scandinavia zijn uitgesloten van deelnameLees meer best gelezen reisnieuws en reistips of schrijf je nu in voor de Columbus nieuwsbrief.