Welkom bij Columbus Reisreporter

'1070374' door agrotewal '1070374' door agrotewal

FrankrijkLanguedoc

FrankrijkLanguedoc

In de startblokken

agrotewal

Toen ik net deze site opende zag ik dat er een nieuw RR jaar van start is gegaan. Dat vraagt gewoon om een toepasselijke foto. Vandaar opnieuw een foto van de flamingo's uit de Camargue. Deze flamingo's maken snelheid om het luchtruim te kiezen. Een koddige gezicht om te zien hoe zo'n grote vogel zijn best moet doen om omhoog te komen. Eenmaal in de lucht zijn het hele sierlijke vogels. Wil je zelf flamingo's in grote getale zien opstijgen dan raad ik Parc ornithologique du Pont de Gau aan. RD 570 13460 Stes Maries de la mer Dit natuurpark is iedere dag van het jaar open en veel wilde flamingo's komen hier naar toe om te foerageren. Ik hoop op een heel mooi reisjaar voor iedereen en veel nieuwe foto's en verhalen.

'1070373' door aticketto '1070373' door aticketto

PortugalAlentejo

PortugalAlentejo

Pulo do Lobo

aticketto

Rivier de Guadiana is een doorgaans rustige rivier die dwars door Parque Natural do Vale do Guadiana stroomt. De rivier wordt pas spectaculair bij Pulo do Lobo door de versmalling en hoogteverschil. In het voorjaar is deze op zijn mooist. De kunt de waterval het makkelijkst bereiken aan de westkant. Vanuit Mertola is het ongeveer veertig minuten rijden door een prachtig gevarieerd landschap. Aan het eind van de route kun je de auto parkeren. De oostkant is wat avontuurlijker en zul een stuk naar beneden moet lopen.

'1070343' door hestermaasdam '1070343' door hestermaasdam

IndiaVaranasi

IndiaVaranasi

Sadhu

hestermaasdam

Deze Sadhu dommelt even weg tegen de stier Nandi; het rijdier van god Shiva, als er problemen zijn mag je die in het oor van Nandi fluisteren. Als de Sadhu wakker is heeft hij waarschijnlijk ook een luisterend oor.

'1063609' door ChristaThieme '1063609' door ChristaThieme

OostenrijkSerfaus

OostenrijkSerfaus

Ongelofelijk...schouw

ChristaThieme

Ik ben niet snel echt onder de indruk maar bij deze aanblik viel mijn mond open van verbazing toen we op een ochtend tijdens onze skivakantie in Serfaus de eerste gondel en lift naar de Plansegg pakten. In het dorp en tijdens de tocht omhoog was de hemel grauw en sneeuwde het. Op de top aangekomen draaiden we ons om, klaar om de skihelling te gaan afdalen. Vol verbazing stopten wij en - iedereen die uit de lift kwam - om te kijken naar dit ongelofelijke schouwspel. Beneden het wolkendek sneeuwt het en boven het wolkendek is een strakblauwe hemel met een stralende zon! Twee werelden in één foto, met elkaar verbonden door een enkele zonnestraal. Door een gat in het wolkendek schijnt deze gouden zonnestraal op de skipiste. Dit fenomeen zorgde ervoor dat je tussen de glinsterende sneeuwvlokken naar beneden skiede, alsof er allemaal glitters om je heen in de lucht zaten. Echt een beleving om nooit te vergeten! Gelukkig had ik deze dag mijn fototoestel bij mij omdat ik een paar mooi foto's wilde maken van mijn dochter. Wat een geluk! En wat kan wintersport toch geweldig zijn!

'1063354' door Esthers '1063354' door Esthers

Papoea Nieuw GuineaSepik

Papoea Nieuw GuineaSepik

Crocodile festival

Esthers

Ambunti crocodile festival. In het dorpje Ambunti wordt sinds ca. 12 jaar jaarlijks het Crocodile festival in augustus gehouden. Krokodillen zijn belangrijk voor de mannen die leven in dit gedeelte van de Sepik rivier. Het straalt kracht en mannelijkheid uit. De levende krokodillen worden tijdens dit festival als een soort sieraad op het lichaam gedragen. De bek wordt dicht gebonden en de krokodil wordt met een touwtje om de nek gehangen om zo de hele dag samen te dansen. Of dat het voor de krokodil wel gezellig is dat betwijfel ik.

'1063335' door hbplaatjes '1063335' door hbplaatjes

Zimbabwe

Zimbabwe

Wilde honden pubs...o

hbplaatjes

Mana Pools is een bijzonder park in het noorden van Zimbabwe aan de Zambezi Rivier. Het is afgelegen en zeker de strook aan de rivier is prachtig met vele grote bomen. Bijzonder is ook dat je met de auto niet van de paden mag, maar lopend wel. In de vroeg morgen zaten we dan ook eerste rang (met tegenlicht) toen de wilde honden pubs wakker werden.

Mijn eerste bezoek aan Mexico was in 2015. Het was voor mij een verrassende ontdekking want de variatie in cultuur, de mensen en de natuur is immens. De reis ben ik gestart in Mexico-Stad en vanuit da... Lees meer

CARDRONA | We moeten kiezen: logeren in het populaire Wanaka of in de mondaine ‘hoofdstad van de adrenaline-kicks’ Queenstown. Beiden gepositioneerd naast prachtige blauwe meren. Queenstown blijkt doo... Lees meer