Welkom bij Columbus Reisreporter

'834170' door HenkVanetie '834170' door HenkVanetie

Verenigde StatenGeorgia en Tennessee

Ik parkeer even mijn.

HenkVanetie

De amish is een mennonitische, rigoristische protestantse geloofsgemeenschap in Noord-Amerika. Wij hadden net Nashville (prachtig om daar de country te ervaren) verlaten en reden richting Clarksdale . Ter hoogte van Lawranceburg (Highway 43/64) kwamen wij de AMISH bevolking met paard en wagen (koetsen) tegen. Het blijft bijzonder om deze mensen te ontmoeten. Deze koetsen rijden ook gewoon op de snelweg. Tijdens een stop omdat een mooi ouderwets (typisch amerikaans tankstation zag) kwam er verschillende Amish aan en zochten een plek om hun koets te parkeren. Het blijft bijzonder.

'834169' door MaJaTa '834169' door MaJaTa

MacedoniëOhrid

Zicht op de Sint...Cl

MaJaTa

Een van de oudste gebouwen van Ohrid is het bijzondere klooster van St. Clement waar je hier zicht op hebt. Het klooster dankt zijn naam aan St. Clemens, die er honderden jaren geleden een klooster en een Universiteit startte. Binnenin het gebedshuis kan je de prachtige iconen en fresco’s bekijken. Het uitzicht op die plek is fantastisch, je hebt zicht op de bergen en het prachtige meer. St. Clement werd begraven in het klooster in een tombe die hij met zijn eigen handen had gegraven.

'834168' door vulture1960 '834168' door vulture1960

NederlandScheveningen

Haven Scheveningen

vulture1960

Als je vanaf de Pier helemaal het strand af wandel kom je bij de ingang van de haven. Tussen de grote basaltblokken staan een groene en een rode vuurtoren. Het is een plek waar je een mooi uitzicht hebt naar zowel Hoek van Holland las naar de pier, maar ook een plek waar veel sportvissers aanwezig zijn.

'825908' door corriedewinter '825908' door corriedewinter

NederlandRotterdam

Neem de Street Art...

corriedewinter

Op een regenachtige dinsdagmiddag is er buiten weinig te beleven in het centrum van Rotterdam, zeker omdat er nogal veel verbouwd en gebouwd wordt. Gelukkig worden bouwplaatsen en rolluiken verfraaid met Sreetart. Je kunt zelfs een complete Streetart Route van zeven kilometer langs 28 werken van voornamelijk Rotterdamse kunstenaars lopen. De route kan via wifi worden gedownload (zodat de app ook zonder internetverbinding werkt tijdens de wandeling. De app wordt continu bijgewerkt met de nieuwste straatkunst dus er is altijd wat nieuws te ontdekken. Downloaden: Rotterdam.info :Rotterdam Street Art Route Deze muurschildering van van de getalenteerde zangers Folami van de Nile Rogers band ontdekte ik op de luiken van de Daily Rush store in de Korte Hoogstraat. Tymon Ferenc de Laat van MeLikePainting zette in 2015 zijn handtekening in de linkerhoek. Info: De in 1979 geboren Tymon Ferenc de Laat studeerde in 2001 af aan de Willem de Kooning Academie. Tymon heeft een sterke binding in kleur en techniek met pop en street-art. Zijn werk is brutaal geschilderd in felle kleuren, trefzekere gebaren en is geïnspireerd door vele jaren reizen om de wereld , met name Latijns –Amerika. Zijn studio en galerie is te vinden in het hart van Crooswijk op de Schuttersweg 113b in Rotterdam.

'834139' door wisseschout '834139' door wisseschout

Frankrijk

Daar is het water.

wisseschout

Wat hebben we een plezier gehad om de capriolen van de flamingo's in de Camargue. Deze twee klommen over het dijkje heen en gleden aan de andere kant het water weer in. Dat ging niet helemaal goed. De voorste viel min of meer en ging kopje onder.

'825554' door corriedewinter '825554' door corriedewinter

SpanjeAndalusie

Flamenco in Ronda

corriedewinter

Ronda ligt in een bergachtig gebied in centraal Andalusië, zo’n vijftig kilometer landinwaarts van de Costa del Sol op ongeveer 750 meter boven zeeniveau. De rivier Guadalevín splitst het stadje in tweeën en heeft een diepe kloof uitgesneden, waaroverheen drie beroemde bruggen van Ronda zijn gebouwd; de Puente Romano (“Romeinse brug”, ook bekend als Puente San Miguel), de Puente Viejo en de beroemde Puente Nuevo (“Nieuwe brug”). Tot zover Wikipedia. Wij parkeerden in de nieuwe stad en liepen over de beroemde brug de oude stad in, op zoek naar avontuur. Gelukkig was het niet zo druk, dus we hadden alle tijd om van de mooie vergezichten te genieten. Langs de kloof bloeien grote cactussen, een schitterend gezicht. Deze dame was net klaar met het schoonmaken van de Igkesia de Santa Maria la Mayor en deed even de flamenco voor. Zou ze blij zijn dat de site het weer doet?

Na een heerlijk verblijf in Gal Oya lodge vervolgen we onze reis door Sri Lanka. Het volgende hoogtepunt staat op het programma. De Esala Perahera in Kandy. Wanneer we aankomen in Kandy is het al beh... Lees meer

Een, twee… een, twee… Terwijl ik stevig in mijn gehandschoende handen klap, stamp ik gelijk met mijn verkleumde voeten hard op de besneeuwde grond. Dit is zo’n moment dat ik mezelf... Lees meer