Welkom bij Columbus Reisreporter

'839733' door inge55 '839733' door inge55

Costa RicaCahuita NP

Costa RicaCahuita NP

Kikker

inge55

In Costa Rica heb ik erg veel kikkers gezien Ik had het idee dat ze net zo groot zouden zijn als in Nederland maar dat was niet o Ze zijn echt heel erg klein Zo groot als je duim of nog kleiner

'839732' door andresenmarianne '839732' door andresenmarianne

ZambiaKafue NP

ZambiaKafue NP

Aan de overkant

andresenmarianne

we zaten aan de rand van de rivier en we zagen deze nijlpaarden we denken dat ze aan de overkant gras aan het eten waren en kwamen terug naar de rivier,dit gedeelte van zambia komen weinig toeristen en is heel bijzonder.

'839731' door corriedewinter '839731' door corriedewinter

TogoNoord Togo

TogoNoord Togo

Vurige dans in Togo

corriedewinter

In het noorden van Togo mogen wij een vuurdans van de Tem stam bijwonen. In vroeger tijden vierden zij met deze dans dat zij als dappere strijders teruggekomen waren van een schermutseling met andere stammen. Nu wordt de dans gehouden om de voorouders te eren en de tradities levendig te houden. Eerst dansen de mannen met strengen met zaaddozen rond hun benen gebonden en dansen onder tromgeroffel in brede rijen, terwijl het vuur wordt opgestookt. Daarna zijn de dansers zo in trance, dat ze niets voelen als ze door het vuur lopen. Ook vrouwen doen nu mee. Het is opvallend dat hun kleding geen vlam vat terwijl de vonken eraf vliegen. De dansen worden meestal in december net voor de jaarwisseling uitgevoerd. Laat wel een gids contact opnemen met het stamhoofd, je kunt niet zelf een afspraak maken.

'835043' door corriedewinter '835043' door corriedewinter

BeninPorto Novo

BeninPorto Novo

Kijk eens in de...spi

corriedewinter

De groene meerkatten in de botanische tuin van Porto Novo hebben het daar best naar hun zin, omdat er veel te eten is, zoals fruit, bladeren en insecten. Ook vogels doen zich tegoed aan bijvoorbeeld jackfruit. Sommige apen hebben veel belangstelling voor de brommers die daar geparkeerd staan. Ze bekijken zichzelf uitgebreid in de spiegels en gaan ook niet weg als je dichtbij komt. DE botanische tuin ligt naast het parlement en is een aangename plek om in de schaduw iets te eten. De bloemen en planten zijn interessant om te zien en worden redelijk onderhouden. Er is een speeltuintje dat wel een opknapbeurt kan gebruiken. Wij kwamen hier terecht omdat ons busje gerepareerd moest worden. Een highlight wil ik dit dan ook niet noemen, de meerkatten zijn de grootste attractie.

'835010' door MiekeDeHaas '835010' door MiekeDeHaas

Groot-BrittanniëSchotland

Groot-BrittanniëSchotland

Oogverblindend...uitz

MiekeDeHaas

Een aanrader is om vanuit de plaats Ullapool het noord-westelijke deel van schotland te bezoeken. Een ideale uitvalbasis voor dit ongerept ruig gebied .We hebben daar 3 nachten gelogeerd. Er is zoveel te zien in de Schotse hooglanden. Het is relatief een rustig stukje Hier zie je een aantal lochen bij elkaar: Glendhu, a Charin Bhaín en Clencoul. Vanuit het plaatje Kylesku kun je dit bekijken Vanaf een brug heb je fantastisch zicht op het water, de bootjes en het landschap eromheen.

'834970' door MiekeDeHaas '834970' door MiekeDeHaas

ChinaYunnan

ChinaYunnan

Ontelbare...rijsttera

MiekeDeHaas

De rijstterrassen van Honghe zijn ontelbaar. De autorit langs deze terrassen zijn onvergetelijk, zo mooi zijn ze. En onvoorstelbaar dat je hier geen westerse mensen ziet. Je bent de enige westerling die deze terrassen bezoekt. Steeds zie je weer wat anders. Ik was daar in begin maart. In deze periode staan alle rijstterrassen onder water. Dat geeft juist zo 'n magnifiek zicht. De jonge rijstplantjes moeten dan nog uitgezet worden. Hopelijk blijven deze rijstterrassen nog lang in stand. De vraag is hoe lang men jongeren bereid vindt om op de terrassen te werken. In deze periode zijn er weinig werkzaamheden op de rijstterrassen.

Vandaag kunnen we niet meer duiken i.v.m. onze vliegtijden morgen. We hebben een mooie route uitgetekend in de Garmin zodat we een groot deel van het eiland gaan zien. Een deel ervan is uit de losse h... Lees meer