Welkom bij Columbus Reisreporter

'1013373' door hamminga '1013373' door hamminga

Namibië

Namibië

Tweekoppige giraf

hamminga

We staan een tijdje stil bij een waterplaats in Etosha National Park, het grootste wildpark van Namibië. Er is veel beweging: we zien impala's, leeuwen, struisvogels, spiesbokken en deze giraffen. De een is net klaar met drinken, de ander begint, op zijn ongemakkelijke manier, wijdbeens, net aan zijn slobber-moment. En even lijkt het alsof hij 2 koppen heeft...:-) De meest bijzondere giraf van heel Namibië...

'1013372' door Elleke '1013372' door Elleke

Frankrijk

Frankrijk

Vrolijke tuinen van..

Elleke

Kasteel-hoppen en wijntjes proeven doe je in de Loire-streek! Château de Villandry was één van mijn favoriete kastelen, maar vooral omwille van de minitieus onderhouden kleurrijke tuinen. Feel like royalty!

'1013371' door jacomien '1013371' door jacomien

Duitsland

Duitsland

Herfst !

jacomien

De Burcht van Cochem is heel bekend en tekent het plaatsje. Al van verre kun je de burcht zien. Wandelen langs de Moezel geeft weer een andere indruk dan allee de Burcht zien. De weerspiegeling van alle mooie herfstkleuren en de huizen langs het water zijn een feest voor het oog.

'1000651' door ThijsVDenBurg '1000651' door ThijsVDenBurg

SpitsbergenLongyearbyen

SpitsbergenLongyearbyen

Aurora Borealis op...

ThijsVDenBurg

Ondanks de kou, hebben we een paar uur van dit hele bijzondere schouwspel met verwondering bekeken. Een beetje geluk met het weer en de zonneactiviteit moet je wel hebben. Maar als dan het dansende licht in volle glorie schijnt is dat adembenemend (net als de overige de 4 nachten erna ook ;)

'1000421' door ManonVanGoethem '1000421' door ManonVanGoethem

NoorwegenTromsø

NoorwegenTromsø

De onwerkelijke...sch

ManonVanGoethem

Wow! Dat is wat ik dacht toen we de top bereikten van onze wandeling op Senja en dit uitzicht hadden! Senja is het minder bekende zusje van de Lofoten, en daardoor voelt het hier nog een stuk ongerepter. Tijdens onze wandeling kwamen we maar 3 andere wandelaars tegen. En eenmaal op de top hadden we dit uitzicht helemaal voor ons zelf! Het weer was lekker typisch Noord-Noorwegen: Zon en heftige regenbuien wisselde elkaar af. Wat zorgt voor een prachtig dramatisch en bijna onwerkelijk uitzicht!

'1006605' door whelder '1006605' door whelder

PolenZuidoost Polen

PolenZuidoost Polen

Vlotvaren

whelder

Het grensgebied tussen Polen en Slowakije ligt deels in het Tatra-gebergte. Daar loopt de Dunajec als grensrivier. Op deze grensrivier kun je vlotvaren. Dat zou een saaie bedoening zijn als de omgeving niet zo ontzettend mooi was. Een prima bestemming voor iemand die iets nog iets voor de herfst zoekt want dan vind er een ware kleurenexplosie plaats.

HANMER SPRINGS | Mijn eerste ervaring als chauffeur hier bezorgt me behoorlijk wat stress. Er ontstaat een kleine kortsluiting in m’n hoofd telkens ik nog maar links of rechts moet afslaan. Daarbij ze... Lees meer

Chéngdū is de grootste stad in het westen van China en de transferhub voor Tibet. Een beetje rondwandelen in de stad, Mao Zedong een vriendelijke groet toezwaaien. In een uitermate staat van rust zwaa... Lees meer