Welkom bij Columbus Reisreporter

'841971' door aticketto '841971' door aticketto

Portugal

Portugal

Hunebed in Alentejo

aticketto

Het gebied rondom het pittoreske stadje Monsaraz heeft een grote rijkdom aan Megalithische monumenten. De Antas do Olival da Pega (Dolmens van Oliva da Pega) is een grote verzameling van begraafplaatsen en daar vind je ook enkele hunebedden. In de buurt zijn ook nog menhirs (recht op staande stenen) te vinden.

'841970' door kruytflo '841970' door kruytflo

NamibiëSossusvlei

NamibiëSossusvlei

De bomen van Deadvlei

kruytflo

De bomen van Deadvlei in het Namib Naukluft park zijn misschien wel de meest gefotografeerde bomen. Het is een heel bijzondere sfeer op de vroege ochtend als de zon nog over de duinen moet komen. Een indrukwekkende stilte die ervoor zorgt dat je zelf ook rustig praat met je reisgenoot. Een plek waar je stil kan staan en genieten om het genieten.

'841969' door andresenmarianne '841969' door andresenmarianne

UgandaKibale Forest NP

UgandaKibale Forest NP

Silverback Gorilla

andresenmarianne

Nieuwe silverback deze gorilla heeft met zijn vader gevochten en na veel vechten heeft hij van zijn vader gewonnen.we hebben eerder een foto gemaakt van zijn vader met een grtote wond op zijn hoofd.de bruine vlekken op de foto zijn vliegende muggen.

'835043' door corriedewinter '835043' door corriedewinter

BeninPorto Novo

BeninPorto Novo

Kijk eens in de...spi

corriedewinter

De groene meerkatten in de botanische tuin van Porto Novo hebben het daar best naar hun zin, omdat er veel te eten is, zoals fruit, bladeren en insecten. Ook vogels doen zich tegoed aan bijvoorbeeld jackfruit. Sommige apen hebben veel belangstelling voor de brommers die daar geparkeerd staan. Ze bekijken zichzelf uitgebreid in de spiegels en gaan ook niet weg als je dichtbij komt. DE botanische tuin ligt naast het parlement en is een aangename plek om in de schaduw iets te eten. De bloemen en planten zijn interessant om te zien en worden redelijk onderhouden. Er is een speeltuintje dat wel een opknapbeurt kan gebruiken. Wij kwamen hier terecht omdat ons busje gerepareerd moest worden. Een highlight wil ik dit dan ook niet noemen, de meerkatten zijn de grootste attractie.

'835068' door karinm '835068' door karinm

OmanMuscat

OmanMuscat

Een wandelingetje bij

karinm

Het oude deel van Muscat heeft je veel te bieden: de corniche langs het water, de vismarkt, en het paleis van de Sultan. Dit paleis is een vrij modern ogend, kleurig gebouw, met erom heen galerijen van glimmend marmer. Zo glimmend dat de bogen weerspiegelen. Deze 2 Omani kuierden, een gelukje voor mij, gemoedelijk in hun witte dishdasha's door deze pracht en praal.

'835010' door MiekeDeHaas '835010' door MiekeDeHaas

Groot-BrittanniëSchotland

Groot-BrittanniëSchotland

Oogverblindend...uitz

MiekeDeHaas

Een aanrader is om vanuit de plaats Ullapool het noord-westelijke deel van schotland te bezoeken. Een ideale uitvalbasis voor dit ongerept ruig gebied .We hebben daar 3 nachten gelogeerd. Er is zoveel te zien in de Schotse hooglanden. Het is relatief een rustig stukje Hier zie je een aantal lochen bij elkaar: Glendhu, a Charin Bhaín en Clencoul. Vanuit het plaatje Kylesku kun je dit bekijken Vanaf een brug heb je fantastisch zicht op het water, de bootjes en het landschap eromheen.

Vandaag kunnen we niet meer duiken i.v.m. onze vliegtijden morgen. We hebben een mooie route uitgetekend in de Garmin zodat we een groot deel van het eiland gaan zien. Een deel ervan is uit de losse h... Lees meer