Eifel beste reistijd

Het weer in Eifel

Of je nu op zoek bent naar cultuur, een bijzondere verre reis of juist een actieve vakantie in de planning hebt: op reis wil je goed weer.  Daarom is het handig om vooraf het actuele vooruitzicht voor Eifel te bekijken om niet overvallen te worden door slechte weersomstandigheden.
Wil je weten wat het klimaat en de weersverwachting is in Eifel? Hieronder vind je de gemiddelde temperatuur en neerslag per maand, zodat je weet of je moet rekenen op regen of zonneschijn. Zo ga je altijd voorbereid op reis. 
 

Beste reistijd voor Eifel

* De oranje vlakjes geven de beste reistijd weer

 

 De gemiddelde temperatuur en neerslag in Noord-Oost Eifel:De gemiddelde temperatuur en neerslag in Zuid-Duitsland:De beste reistijd voor Eifel is mei, juni en september. Het Duitse klimaat komt grotendeels overeen met het Nederlandse, met neerslagrijke winters en soms warme zomers. Richting het zuiden van Eifel wordt het klimaat echter wel iets aangenamer in de zomer. Daar kan de temperatuur flink oplopen, helemaal als de föhnwind door het land waait. Het voorjaar is de tijd bij uitstek om door steden te slenteren en je eerste terrasje van het jaar te pakken. Het land is het gehele jaar goed te bezoeken. In het najaar is Eifel een aanrader,  de bossen kleuren prachtig goud en je omzeilt het massatoerisme.


Reisadvies Eifel: is Eifel veilig?
Check de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken voor een actueel reisadvies en specifieke veiligheidsrisico’s.


Feestdagen
3 mei Dag van de Eenheid en in oktober Oktoberfest in München.

Alle beste reistijden in handige pocket
Wil je te allen tijde op de hoogte zijn van de beste reistijden van alle landen wereldwijd? Dan kun je niet zonder de supercompacte Columbus Reisplannerpocket. Hierin vind je de beste reistijd per land, de gemiddelde temperatuur en neerslag per maand, wanneer het regenseizoen valt, wanneer het warm en koud is en wanneer de feestdagen vallen. Zo heb je de wereldwijde weersverwachting in je broekzak! Neem een Columbus Travel abonnement en ontvang gratis de Columbus Reisplanner t.w.v. € 12,95.  

 

Informatie over Eifel

Beste foto's & tips van Eifel

'510366' door liane '510366' door liane

DuitslandEifel

DuitslandEifel

Walking in the clouds

liane

De bossen in de Eifel zijn prachtig. Vooral in de herfst...de kleuren zijn mooi en soms hangt er een mystieke mist. Het bos verandert dan in een soort sprookjesbos.

'510758' door ejbaaijens '510758' door ejbaaijens

DuitslandEifel

DuitslandEifel

Schnitzelparadijs

ejbaaijens

In de buurt van Cochem zagen we drie weken geleden dit landschap. De herfstkleuren dwarrelen neer op de bomen. De zon zakt richting de bergrand. We zitten buiten op een terras, terwijl de geur van schnitzels de menukaart vooruitsnelt. Natuurlijk een fris Moezel wijntje erbij. Heerlijk en ook een luxe om er zo even tussenuit te zijn.

'499940' door martinhectors '499940' door martinhectors

DuitslandEifel

DuitslandEifel

Monschau

martinhectors

Monschau is een gezellig stadje in de Duitse Eifel. Je vindt hier mooie vakwerkhuizen, leuke winkeltjes, knusse terrasjes en goede restaurants. De omgeving van Monschau is uiteraard ook geschikt voor eindeloze wandelingen en mooie fietstochten. Erg leuk voor een dagje uit.

Laat kaart zien