Griekse kust

Cyprus wordt ook wel het Eiland van Aphrodite genoemd, omdat zij hier geboren zou zijn. Als je de route aflegt tussen Limasol en Paphos, passeer je de Rots van Aphrodite, die oprijst uit de zee. Andere pareltjes langs de Griekse kust zijn Kaap Greco en Kourion.

Informatie over Griekse kust

Beste foto's & tips van Griekse kust

'413111' door silly '413111' door silly

CyprusGriekse kust

CyprusGriekse kust

Rots van Aphrodite

silly

Nadat alle bussen vol toeristen vertrokken waren, bleven wij nog even kijken naar de ondergaande zon.Volgens legenden zou Aphrodite, de godin van de schoonheid, bij deze rots uit de golven van de zee zijn geboren. Cyprioten noemen hun eiland om deze reden vaak het eiland van Aphrodite.(groter bekijken is mooier)

'424820' door silly '424820' door silly

CyprusGriekse kust

CyprusGriekse kust

Gouden steentjes

silly

Op onze laatste dag op het eiland genoten we nog even van de ondergaande zon, ik liep naar de zee en zag dat de steentjes op het strand goud werden hierdoor...

'535192' door Cobinho '535192' door Cobinho

CyprusGriekse kust

CyprusGriekse kust

Steenmannetjes

Cobinho

Af en toe komt het voor dat je ergens in een vreemde en onbekende stad loopt en je ziet iets dat je aan het denken zet. Ik heb dat wanneer ik bungelende schoenen zie hangen aan telefoonlijnen of hoogspanningskabels… geen idee! Ook heb ik dit met van die gestapelde stenen die ik geregeld zie… ook nu geen idee! Dat zijn van die dingen waar je aan blijft denken, nog net zo dat je er niet van kan slapen. Het houdt me toch wel bezig en ga dan, wanneer de kans er is, op zoek. Lees: GOOGLE! Een steenmannetje is een stapel van natuursteen. Steenmannetjes komen wereldwijd voor. Vaak komt de conische vorm voor, zoals een kegel, maar er komen ook andere vormen voor. Een steenmannetje wordt wel gebruikt om een pad of de top van een heuvel te markeren. In het verleden zouden reizigers die onherbergzame gebieden doorkruisten, de gewoonte hebben gehad om onderweg stenen op te rapen en toe te voegen aan het eerstkomende steenmannetje dat ze tegenkwamen. Vooral in het mistige klimaat van Engeland, Schotland, Wales of de hoogvlaktes in Scandinavië waar paden niet of nauwelijks zijn te herkennen zijn deze steenmannetjes bijzonder nuttig om de weg te kunnen vinden. Men loopt van het ene steenmannetje naar het volgende (zichtbare) steenmannetje. Ook in bergachtige gebieden worden steenmannetjes veel gebruikt. (bron: Wikipedia) Het is dus zoals de broodkruimeltjes van Hans en Grietje. Nu zal het voor veel toeristen een soort van ontspanning zijn… een mooier/groter steenmannetje bouwen dan die er reeds staan.

Laat kaart zien